Κώστας

Γιαννουλέας

Αρχική Σελίδα

περιεχόμενα

2ο Γυμνάσιο

3ο Γυμνάσιο

Σελιδες Μαθητών 

Σελιδ.Καθηγητών 
Συλλογος Γονέων
Εκπ/τικά  Νέα
Τεχνολογία
Πρώτες Βοήθειες
Ειδήσεις - Links
Αθλητικά
Τοξοβολία
Songs - Games
Καιρός
Ανακύκλωση
Ν. Λακωνίας

Σπάρτη

Μυστράς

Πολιτιστικά
Φιλοσοφικά
 on line users 

free counters

 
www.google.gr
kostasgian.blogs

ΣΧΟΛΙΚΟΣ  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Επισκέπτες Ιστοσελίδας                                     

free counters

 

1.  Το σχολείο αποτελεί το ζωντανό εκείνον οργανισμό, που σκοπό του έχει, μέσα στο σωστό κλίμα που δημιουργεί, να σε διευκολύνει στην αφομοίωση των αγαθών του πνευματικού μας πολιτισμού καθώς και στην καλλιέργεια ενός ειλικρινούς, συνεπούς και έντιμου χαρακτήρα.

2.  Ως μαθητής  κινείσαι με συνέπεια μέσα στα πλαίσια των γενικών και ειδικών υποχρεώσεών σου, που απορρέουν από την ιδιότητά σου ως μέλους της μαθητικής κοινότητας.

3.  Συνεργάζεσαι με τους συμμαθητές σου, με τη διεύθυνση του σχολείου και τους  καθηγητές, για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου καθώς και για την ασφαλή παραμονή σε αυτό,  όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.

4.  Σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου και τους καθηγητές, συμβάλλεις στην προστασία της περιουσίας του σχολείου καθώς και στη διαφύλαξη των προσωπικών αντικειμένων όλων όσων βρίσκονται στο χώρο του σχολείου.

5.  Συμμετέχεις ενεργά στις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Κανονισμό των μαθητικών   κοινοτήτων  και  συμβάλλεις   μέσω   αυτών   στην   προαγωγή   της εσωτερικής ζωής του σχολείου, στην περιφρούρηση του κύρους του προς τα έξω καθώς και στην αναβάθμιση του ρόλου των μαθητικών κοινοτήτων.

6.  Προσέρχεσαι έγκαιρα το πρωί στο Σχολείο, προκειμένου να συμμετάσχεις στην πρωινή συγκέντρωση, και τηρείς την πρέπουσα στάση. Συντομεύεις την άνοδό σου στην αίθουσα διδασκαλίας και εισέρχεσαι στη αίθουσα διδασκαλίας πριν από την είσοδο των καθηγητών. Εξαίρεση γίνεται μόνο στην περίπτωση  που το επιτρέψει ο διδάσκων για ειδικούς λόγους.

7.  Συντελείς στη δημιουργία σωστής ατμόσφαιρας στην αίθουσα διδασκαλίας κατά τη διεξαγωγή των μαθημάτων και διευκολύνεις σε αυτό τόσο τους συμμαθητές σου, όσο και τους διδάσκοντες, στις υποδείξεις των οποίων   συμμορφώνεσαι με πνεύμα συνεργασίας.

    Η συμμετοχή σου στην εκπαιδευτική διαδικασία  είναι υποδειγματική και εποικοδομητική, γιατί έτσι επιτυγχάνεται ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας και ουσιαστική μάθηση.

    Φέρνεις μαζί σου, με υπόδειξη των καθηγητών σου, οτιδήποτε απαιτείται για τη διδασκαλία των μαθημάτων.  Η κυκλοφορία οποιουδήποτε εντύπου με περιεχόμενο που δεν έχει σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία, δεν επιτρέπεται.

    Στη διάρκεια του μαθήματος, η ετοιμασία άλλου μαθήματος δεν επιτρέπεται.

   Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείτε όταν κινείσαι σε εργαστηριακούς ή άλλους ειδικούς χώρους (εργαστήριο τεχνολογίας, πληροφορικής, Χημείο, γυμναστήριο), επειδή υπάρχει εξοπλισμός που εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τη σωματική σου ακεραιότητα, όσο και για την πρόκληση ζημιών.

    Χρήση κινητών τηλεφώνων κατά το μάθημα δε δικαιολογείται. Επικοινωνία που κρίνεται  απαραίτητη, γίνεται από το τηλέφωνο του σχολείου.

 

8.  Βγαίνεις από την αίθουσα για το διάλειμμα χωρίς χρονοτριβή, εκτός αν υπάρχει ειδικός λόγος να παραμείνεις στην αίθουσα και μόνο έπειτα από σχετική άδεια. Η παραμονή στις σκάλες και τους διαδρόμους είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

      Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος συνεργάζεσαι με τους εφημερεύοντες των χώρων όπου βρίσκονται μαθητές, προκειμένου η  ώρα του διαλείμματος να αποτελεί ευχάριστη και ασφαλή ανάπαυλα μεταξύ των μαθημάτων.

    Αποχωρείς από το σχολείο πριν από το τέλος των μαθημάτων, μόνον έπειτα από συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου και το διδάσκοντα.   Η χωρίς άδεια απομάκρυνσή σου από το σχολείο δεν επιτρέπεται.

     Κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στο σχολείο, χρησιμοποιείς μόνο τους χώρους του σχολείου και προμηθεύεσαι τα αναγκαία μόνο  από το κυλικείο του σχολείου μας.

     Χρησιμοποίηση οργάνων γυμναστικής και ειδικότερα μπάλας, επιτρέπεται μόνο με την επίβλεψη καθηγητή.

     Είναι ανθυγιεινό να παρατείνεις, χωρίς λόγο, την παραμονή σου στις τουαλέτες.

 

9.   Ως πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας κοινοποιείς έγκαιρα στους συμμαθητές σου όλες τις ανακοινώσεις προς αυτούς.

 

10. Ως απουσιολόγος συμπληρώνεις με ακρίβεια και σε συνεργασία κάθε φορά με το διδάσκοντα, το ημερήσιο φύλλο του απουσιολογίου, το οποίο υπεύθυνα διατηρείς καθαρό και με ασφάλεια.

 

11. Ως επιμελητής αναλαμβάνεις πρόθυμα την εβδομαδιαία υπηρεσία σου και την εκτελείς φιλότιμα και με αίσθημα ευθύνης, έναντι τόσο του σχολείου όσο και των συμμαθητών σου. Οι επιμελητές, γενικά, είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της καθαριότητας των αιθουσών, τη διαφύλαξη της περιουσίας του σχολείου και των προσωπικών αντικειμένων των μαθητών κατά την ώρα του διαλείμματος και των κενών ωρών. Φροντίζουν δε για την εκκένωση των αιθουσών κατά την ώρα του διαλείμματος, σε συνεργασία με τους εφημερεύοντες καθηγητές, αν συναντούν δυσκολίες.

12.  Συντελείς στη  διατήρηση  της καθαριότητας των χώρων  του  σχολείου, σε συνεργασία με όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας,  κατανοώντας ότι το θέμα αποτελεί αντικείμενο συλλογικής ευθύνης. Τα διάφορα άχρηστα αντικείμενα τοποθετούνται σε ειδικά καλάθια.

13. Το απλό, καλαίσθητο και όχι εξεζητημένο ντύσιμο είναι και όμορφο και αυτό που ταιριάζει στο χώρο του σχολείου και τη λειτουργία που τελείται σε αυτό.

14. Συμμετέχεις ενεργά στις εξωδιδακτικές εκδηλώσεις του σχολείου (εορτές, πολιτιστικές και κοινωνικές) τόσο μέσα σε αυτό, όσο και έξω. Περιφρουρείς τη διεξαγωγή τους και συντελείς στην επιτυχία τους, σεβόμενος τους κόπους των συμμαθητών σου και τους δικούς σου.

15.   Στο περιβάλλον που κινείσαι, στους σχολικούς περιπάτους και στις εκδρομές, διατηρείς τη μαθητική σου ιδιότητα και  φέρεσαι με σοβαρότητα και ευγένεια, αποφεύγοντας κάθε ενέργεια που μπορεί να προσβάλει και να εκθέσει πρώτα τον εαυτό σου και μετά το σχολείο.

     Ιδιαίτερα προσεκτική είναι η συμπεριφορά σου προς τους μεγαλύτερους, όταν διακινείσαι με λεωφορεία.

16. Αντιμετωπίζεις με ειλικρίνεια και σοβαρότητα τυχόν επιβολή  κυρώσεων από το διδάσκοντα, από τη διεύθυνση του σχολείου ή το σύλλογο των καθηγητών και  υπενθυμίζεις στον κηδεμόνα σου την υποχρέωσή του να επικοινωνήσει το συντομότερο δυνατό με τη διεύθυνση του σχολείου για σχετική ενημέρωση.

17. Αναγνωρίζεις με εντιμότητα κάθε φθορά που προξενήθηκε στο σχολείο από δικό σου  λάθος  και  αναλαμβάνεις  χωρίς συζήτηση,  την αντικατάστασή της εξ ολοκλήρου. Φθορά που δεν είναι από λάθος αλλά είναι εσκεμμένη, εκτός από το οικονομικό βάρος, επισύρει και ανάλογη κύρωση.

18. Στην περίπτωση που κρίνεις ότι η επιβολή κυρώσεων ήταν άδικη, αναλαμβάνεις την υποστήριξη της θέσης σου με κόσμιο τρόπο.

19. Διατηρείς σε καλή κατάσταση και σε καμία περίπτωση δεν καταστρέφεις τα διδακτικά βιβλία που σου παρέχονται δωρεάν.

20. Σέβεσαι και  περιφρουρείς τις αρχές του παραπάνω κανονισμού του σχολείου σου, που είναι το δικό σου διαβατήριο για να κερδίσεις τη σχολική σου ζωή και να επιτύχεις τους στόχους σου.

                                                                                

                                            Σύλλογος Καθηγητών - Σύλλογος Γονέων - 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο

                                                                                                     

                                                                                  Σπάρτη, 21 09 2011    

                                                                                         Ο Διευθυντής

 

 

                                                                                 Κώστας Π. Γιαννουλέας

 

 

 

επιστροφή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λειτουργία Μετρητή απο 27/09/2010

free counters

 

 

free counters

 

 

 

 

 

free counters