3ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

 
 

Ε2΄ τάξη - Σχολικό έτος 2017-2018

http://3odimotikogrevenon.weebly.com/

Δάσκαλος: Αργύριος Καραλιόλιος

Μαθητές: Γιώργος Χ, Γιώργος Ν., Αριστούλα, Σοφία, Παναγιώτης, Εύη, Σεραφείμ, Οδυσσέας, Νίκος, Τατιάνα, Παναγιώτα, Βαλέριος, Σταματία

Χρήσιμες συνδέσεις... κάντε κλικ εδώ...

Τι θα χρειαστούμε στην E΄ τάξη

Έντυπο γονικής συγκατάθεσης για ανάρτηση φωτό ή βίντεο στη σχολική ιστοσελίδα

Ωρολόγιο Πρόγραμμα 2017-2018. (νέο)

Πρόσκληση - πρόγραμμα γιορτής 28ης Οκτωβρίου 2017

"ΨΗΛΑ TΑ ΧΕΡΙΑ ΧΙTΛΕΡ!" Θεατρικό για την 28η Οκτωβρίου 2017

Προεδρικό Διάταγμα 79/2017 (ΦΕΚ Α' 109/01-08-2017)
Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων

Ο δάσκαλος της τάξης θα δέχεται τους γονείς για ενημέρωση την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα και από ώρα 9.00 ως 9.40.

 

Για το σχολικό έτος 2017-2018, το δεύτερο τμήμα της  Πέμπτης  (Ε2΄) τάξης του Σχολείου μας συμμετέχει στα παρακάτω προγράμματα:

"Μαγευτικά παραμυθοταξίδια στην Ευρώπη!"   Site

"Welcome to our feasts world/ Bienvenue dans notre monde de fêtes" Site

 

 19/10/2018 Με δύο εθνικές ετικέτες ποιότητας βραβεύτηκε η τάξη μας για τα έργα που eTwinning πραγματοποίησε αυτή τη σχολική χρονιά . Μπορείτε να τις δείτε εδώ: "welcome to our feast world" (ετικέτα δασκάλου, ετικέτα μαθητή) και "Μαγευτικά παραμυθοταξίδια στην Ευρώπη" (ετικέτα)

 30/3/2018 Σήμερα δημιουργήσαμε πασχαλινές κατασκευές. Μπορείτε να τις δείτε εδώ:

 https://www.storyjumper.com/book/index/52689285/5abdfe21ab50e

23/3/2018 Την Πέμπτη 23/3/2018 η Ε1 και Ε2 τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών επισκέφθηκαν τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Γρεβενών με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης (με μία μέρα καθυστέρηση λόγω της κακοκαιρίας). Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν έργα πολλών ποιητών, έφτιαξαν ποιήματα με τους τίτλους των βιβλίων, αντέγραψαν ποιήματα τα οποία πλαστικοποίησαν και στη συνέχεια τα κρέμασαν στα δέντρα της πλατείας Αιμιλιανού. Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Γρεβενών για τη φιλοξενία και την υπέροχη εμπειρία που μας χάρισαν...

https://www.storyjumper.com/book/index/52424075/5ab5760c2278f

02/3/2018 "Το προσφυγόπουλο της Κερύνειας" Το παραμύθι αυτό έγραψαν 10 σχολεία από την Ελλάδα και την Κύπρο στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning 2017-2018 "Μαγευτικά παραμυθοταξίδια στην Ευρώπη", αλλά και  για το "πρόγραμμα / Διαγωνισμό: Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες" που διοργανώνουν η  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος.

 Δείτε εδώ ένα βίντεο...

Και εδώ ένα e-book: https://view.joomag.com/mag/0794062001518111970 και εδώ: https://www.storyjumper.com/book/index/49185226/ΤΟ-ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΟ-ΤΗΣ-ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ και εδώ σε .pdf

Το παραμύθι μπορείτε να το δείτε και να το ακούσετε εδώ (e-book)... (νέο)

15/02/2018 Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του ΙΑ΄ δημοτικό σχολείο Πάφου Κύπρου "Άγιος Σπυρίδωνας"  έστειλαν στους μαθητές επιστολές (γράμματα) γνωριμίας στους μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου μας. Σήμερα οι μαθητές μας τους απάντησαν. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήσαμε και τηλεδιάσκεψη γνωριμίας στις 22/01/2018. Δείτε εδώ ένα βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=giSwy7VTBSM&feature=youtu.be

12/02/2018 Σήμερα γράψαμε το παραμύθι "Αροδαφνούσα" με βάση την εικονογράφηση και τους χαρακτηρισμούς προσώπων που μας έστειλαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Ασγάτας  Κύπρου. Τα διαβάσαμε και οι μαθητές επέλεξαν σαν καλύτερο αυτό της Αριστούλας για να στείλουμε στην Κύπρο:

"Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε μια όμορφη πριγκιποπούλα που την έλεγαν Αροδαφνούσα.

Κάποτε η Αροδαφνούσα γνώρισε έναν πρίγκιπα τον Ρήγα, ένα όμορφο κι ευγενικό παλικάρι. Ο Ρήγας την πήρε στο κάστρο του  προκειμένου να την παντρευτεί.

Η μητέρα του Ρήγα, η Ρήγαινα, δεν την συμπαθούσε καθόλου. Την κακομεταχειριζόταν και ανάγκασε το Ρήγα να παντρευτεί άλλη γυναίκα και η Αροδαφνούσα δούλευε ως υπηρέτρια.

Μια μέρα η Ρήγαινα έδιωξε από το παλάτι την Αροδαφνούσα και την έκλεισε σε ένα μοναστήρι.

Ο ρήγας έψαξε να την βρει, αλλά όταν τη βρήκε ήταν ήδη πολύ αργά. Η Αροδαφνούσα ξεψύχησε στα χέρια του."

Διαβάστε εδώ και το παραμύθι που έγραψε οΝίκος:

"Η Αροδαφνούσα

Η Αροδαφνούσα ήταν ένα συνηθισμένο κορίτσι. Η ζωή της άλλαξε όταν την βρήκε ένας πρίγκιπας. Ο πρίγκιπας την παντρεύτηκε και την πήρε στο κάστρο του.

Η Αροδαφνούσα ζούσε καλά με το Ρήγα. Αυτό όμως δεν κράτησε για πολύ καιρό. Ο Ρήγας έφερε τη μάνα του στο κάστρο. Η μάνα του μισούσε την Αροδαφνούσα.

Μια μέρα όταν ο Ρήγας έφυγε για ένα μεγάλο ταξίδι, η μάνα του κούραζε και βασάνιζε πολύ την Αροδαφνούσα. Μετά την έδιωξε. Η Αροδαφνούσα έφυγε και περιπλανιόταν για τρεις ημέρες ώσπου βρήκε ένα μοναστήρι και έμενε εκεί.

Όταν ο Ρήγας γύρισε πήγε στο κάστρο και δεν βρήκε την Αροδαφνούσα. Ρώτησε τη μάνα του η οποία προσποιήθηκε πως δεν ξέρει που είναι. Μετά πήγε να ψάξει. Αφού έψαξε πάρα πολύ, τελικά την βρήκε στο μοναστήρι. Ήταν όμως πολύ αργά, γιατί τη βρήκε λίγο πριν πεθάνει…"

15/1/2018 Σήμερα ήρθε από τα Γιάννενα στην τάξη μας το συνεργατικό παραμύθι "Το προσφυγόπουλο της Κερύνειας" και γράψαμε και εμείς τη δική μας συνέχεια (ομόφωνα του Παναγιώτη ήταν η καλύτερη)....

"Στα Γρεβενά μας περίμενε ένας παλιός φίλος του πατέρα μου με την οικογένειά του. Ήταν και αυτοί πρόσφυγες από την Κύπρο που μένανε σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας στα Γρεβενά.

Ο κύριος Δημήτρης, όπως τον έλεγαν, μας ξενάγησε δείχνοντάς μας τις δύο κεντρικές πλατείες των Γρεβενών, την πλατεία Αιμιλιανού με τα κανόνια και την πλατεία Ελευθερίας με το παλιό ρολόι. Τριγύρω όλη η κίνηση με τα καφέ, τα εστιατόρια και τα εμπορικά.

Τα Γρεβενά είναι ένας ορεινός νομός της χώρας  που φιλοξενεί κι ένα τεράστιο κομμάτι του «Εθνικού Πάρκου της Βόρειας Πίνδου». Όμως δεν θα ξεχάσω ποτέ την εκδρομή που πήγαμε ξεκινώντας από τη Σμίξη (που είναι το πιο κοντινό χωριό στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας) με πολλές πέτρινες βρύσες και αρχοντικά.

Η Σαμαρίνα είναι ένα πασίγνωστο χωριό τραγουδισμένο σε πολλά δημοτικά τραγούδια, χτισμένο στις πλαγιές του Σμόλικα σε 1650 μέτρα υψόμετρο.

Η υπέροχη διαδρομή μας συνεχίστηκε μέχρι το Τρίκωμο όπου επισκεφτήκαμε την παλιά πέτρινη γέφυρα του Αζίζ Αγά στους πρόποδες της Πίνδου.

Είναι ένα μονότοξο γεφύρι, το μεγαλύτερο σε ύψος της Δυτικής Μακεδονίας.

Την επόμενη μέρα επισκεφτήκαμε την κοινότητα του Σπηλαίου με το υπέροχο φαράγγι και το πέτρινο γεφύρι της Πορτίτσας που έχει χαρακτηριστεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Συνεχίζοντας πήγαμε στο Περιβόλι κοντά στα σύνορα με τα Ζαγοροχώρια. Έπειτα κατεβήκαμε στην καρδιά της Βάλια Κάλντα γνωρίζοντας την άγρια φύση και τον όμορφο Εθνικό Δρυμό με τα μυστικά του. Εκεί βρήκαμε και πολλά είδη μανιταριών. Ο κύριος Δημήτρης μου εξήγησε πως τα Γρεβενά από το Νοέμβριο του 2007 έχουν ανακηρυχθεί και επίσημα «η πόλη των μανιταριών» και έχει ως σήμα κατατεθέν τα μανιτάρια που μπορεί να τα βρει κανείς σε όλα τα εστιατόρια και σε μαγαζιά που τα πωλούν σε κάθε μορφή.

Μια άλλη μέρα δε θα ξεχάσω που επισκεφτήκαμε το Παλαιοντολογικό Μουσείο στη Μηλιά Γρεβενών. Εκεί μεταξύ των άλλων φιλοξενούνται και οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες του κόσμου μήκους 5,02 μέτρων από μαστόδοντα ηλικίας τριών εκατομμυρίων χρόνων (βραβείο Γκίνες).

Όμως όσο όμορφα και αν περνούσα στα Γρεβενά, ένα ήταν το όνειρό μου, να γυρίσω πίσω στην Κύπρο, στην πατρίδα μου, στο σπίτι μου. Άραγε θα γινόταν ποτέ αυτό μου το όνειρο πραγματικότητα; Ποιος ξέρει;

Προς το παρόν έπρεπε να αλλάξουμε σπίτι , αφού για λίγο καιρό θα μας φιλοξενούσε ένας άλλος φίλος του πατέρα μου που έμενε στη Μηλιά Γρεβενών."

 Δείτε εδώ ένα βίντεο...

Και εδώ ένα e-book: https://view.joomag.com/mag/0794062001518111970 και εδώ: https://www.storyjumper.com/book/index/49185226/ΤΟ-ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΟ-ΤΗΣ-ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ και εδώ σε .pdf

15/1/2018 Σήμερα κόψαμε τη βασιλόπιτα της τάξης. Τυχεροί η Ευελίνα και ο Νίκος που μοιράστηκαν το φλουρί! Δείτε μία φωτογραφία...

12/12/2017 Σήμερα πήραμε και τις πρώτες κάρτες από τα συνεργαζόμενα σχολεία του eTwinning συγκεκριμένα από το 10ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω και από το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Νασταύθμου Σούδας Κρήτης, καθώς και το παραμύθι που μας έστειλε για να δουλέψουμε το Δημοτικό Σχολέιο Ασγάτας Κύπρου "Αραδαφνούσα".    Δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες: ....1, ....2, ....3

12/12/2017 Σήμερα εμπισκεύτηκε την τάξη μας και υλοποίησε βιωματικές δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος " Ούτε καλύτερος ούτε χειρότερος απλά διαφορετικός" η Σχολική μας Σύμβουλος κ. Ευγενία Νιάκα. Έλεισε τη δράση με υπόκλιση και " Ναμαστε". Είναι χαιρετισμός που χρησιμοποιείται στην Ινδία και στο Νεπάλ και σημαίνει υποκλίνομαι σε εσένα, χαιρετίζω το Θεό μέσα σου, όλο το σύμπαν ζεί μέσα σου, αναγνωρίζω ότι όλοι είμαστε ίσοι, το φως του Θεού μέσα μου χαιρετίζει το φως του Θεού μέσα σου και το πνεύμα σου ενώνεται με το δικό μου. (Αυτόν τον χαιρετισμό σίγουρα θα τον θυμόμαστε για πάρα πολύ). Την ευχαριστούμε πάρα πολύ για την υπέροχη εμπειρία που μας χάρισε. Δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες: ....1, ....2, ....3,   ....4 , ...5

11/12/2017 Σήμερα επισκεφτήκαμε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Γρεβενών, στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, φτιάξαμε το ευχόδεντρο και κατασκευές με κουκουνάρια... Ευχαριστούμε πάρα πολύ το προσωπικό τη Βιβλιοθήκης για την πολύ όμορφη που μας προσέφεραν... Δείτε εδώ τρεις φωτογραφίες: ....1, ....2, ....3

1/12/2017 Η τάξη μας συμμετέχει "πρόγραμμα / Διαγωνισμό: Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες" που διοργανώνουν η  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Περισσότερα εδώ...

1/12/2017 Σήμερα οι μαθητές παρακολούθησαν στο δημοτικό θέατρο Γρεβενών το θεατρικό έργο: "Το παραμύθι χωρίς όνομα" (της Πηνελόπης Δέλτα, σε διασκευή του Ιάκωβου Καμπανέλλη). Στη συνέχεια στην τάξη έγραψαν και ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους. Μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=r6URJl7ucAE&feature=youtu.be

29/11/2017 Οι χριστουγεννιάτικες κάρτες μας για τους συνεργάτες μας  στο https://www.youtube.com/watch?v=2jSpSv0Uxb8

29/11/2017 Επίσκεψη στο ΚΠΕ Γρεβενών, παρουσίαση του παραμυθιού "Ο σοφός γίγαντας Μαμούτης Μπορσόνης" από το συγγραφέα του κ. Δημήτρη Μπέη και επίσκεψη στο παλαιοντολογικό μουσείο της Μηλιάς Γρεβενών https://www.youtube.com/watch?v=t9RKaln4oXM

10/11/2017 Στα πλαίσια του προγράμματος etwinning  "Μαγευτικά παραμυθοταξίδια στην Ευρώπη! ασχοληθήκαμε με το παραδοσιακό παραμύθι της Κύπρου "Ο Διγενής Ακρίτας, η Ρήγαινα και το νερό". Το διαβάσαμε, το ηχογραφήσαμε, το εικονογραφήσαμε, το κάναμε video και e-book. Δείτε τα εδώ:

https://view.joomag.com/mag/0675030001510353044

https://www.youtube.com/watch?v=qecKgHe66B4

28/10/2017 Βίντεο για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου https://www.youtube.com/watch?v=y-6izuHnXC0   για το έργο  "Welcome to our feasts world/ Bienvenue dans notre monde de fêtes"

Βίντεο με ζωγραφιές των μαθητών  για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου https://www.youtube.com/watch?v=SKxWlqd0mLE  για το έργο "Welcome to our feasts world/ Bienvenue dans notre monde de fêtes"

17/10/2017 Βίντεο γνωριμίας για το έργο: "Welcome to our feasts world/ Bienvenue dans notre monde de fêtes" https://www.youtube.com/watch?v=5Q8cM-Q3usw

Βίντεο γνωριμίας για το έργο: "Μαγευτικά παραμυθοταξίδια στην Ευρώπη!" https://www.youtube.com/watch?v=XWK2fO8SmUY

Βίντεο από την τηλεδιάσκεψη στις 11/10/2017 για το έργο:   "Μαγευτικά παραμυθοταξίδια στην Ευρώπη!"  https://www.youtube.com/watch?v=5HhM9IngPzo

Βίντεο για την εμποροπανήγυρη των Γρεβενών https://www.youtube.com/watch?v=AaZua58yWuk για το έργο "Welcome to our feasts world/ Bienvenue dans notre monde de fêtes"

Βίντεο για τη γιορτή της απελευθέρωσης των Γρεβενών 13/10/2012: https://www.youtube.com/watch?v=6Vd0BgFvm7Q&t=14s για το έργο "Welcome to our feasts world/ Bienvenue dans notre monde de fêtes"

Βίντεο με ζωγραφιές των μαθητών  για τη γιορτή της απελευθέρωσης των Γρεβενών 13/10/2012: https://www.youtube.com/watch?v=nIYZEMI1_gQ για το έργο "Welcome to our feasts world/ Bienvenue dans notre monde de fêtes"

     12/9/2017 Εκλογές για το προεδρείο της τάξης: Πρόεδρος- Παναγιώτης, Γραμματέας - Αριστούλα, Ταμίας - Νίκος, Μέλος - Εύη, Μέλος - Γιώργος Χ.  Αντιπρόεδρος    Καλή επιτυχία!

Τα ονόματα των ομάδων: 1. Αστέρια 2. Αετοί 3. Κεραυνοί

Αρχική

 Αρχική  2011,  2012, 2013, 2014  Παλιές  Φωτογραφίες Προσωπικό  Ιστορικό  Ευρωπαϊκά  Προγράμματα  Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις  Εκπαιδευτικές επισκέψεις Link1  Link2  Link3  Οικοσελίδα Επικοινωνία

  

Σχεδίαση ιστοσελίδας12-9-2011

Αργύριος Καραλιόλιος

 

Μετρητής Επισκεπτών

Τελευταία Ενημέρωση:

19 Οκτωβρίου, 2018