Εμβαδό  ορθογωνίου  παραλληλογράμμου

Στην παρακάτω εφαρμογή έχουμε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, το ΑΒΓΔ, του οποίου θα μετρήσουμε την επιφάνεια χρησιμοποιώντας ως μονάδα μέτρησης το κόκκινο  τετράγωνο .

 
Οδηγίες για τη λειτουργία της εφαρμογής.

Πάρετε  με το ποντίκι, τετράγωνα  μονάδες και προσπαθήστε να καλύψετε το ορθογώνιο .Όταν τελειώσετε μετρήστε ,πόσα τετράγωνα χρησιμοποιήσατε , αν δεν αλλάξατε τις διαστάσεις του ορθογωνίου ΑΒΓΔ , πρέπει να χρειάστηκαν  24 τετράγωνα , γι' αυτό λέμε ότι το εμβαδό του ορθογωνίου ΑΒΓΔ είναι 24 τετραγωνικά εκατοστά .Αλλάξετε τις διαστάσεις του ορθογωνίου και βρείτε ξανά το εμβαδό του .

Άνοιγμα του applet σε νέο παράθυρο

Χρησιμοποιήσετε την παραπάνω εφαρμογή για να βρείτε  το εμβαδό των ορθογωνίων του παρακάτω πίνακα και γράψετε στο κουτάκι της στήλης "Εμβαδό" την απάντηση σας .

Πατήστε  το πλήκτρο "Έλεγχος απάντησης" για να διαπιστώσετε αν η απάντηση  σας είναι σωστή.  

 

Μήκος

Πλάτος

Εμβαδό

1ο Ορθογώνιο

5

4

2ο Ορθογώνιο

4

2

3ο Ορθογώνιο

7

3

Παρατηρήστε τον παραπάνω πίνακα και προσπαθήστε να βρείτε ένα τρόπο με τον οποίο να βρίσκουμε το εμβαδό ενός ορθογωνίου όταν ξέρουμε το μήκος και το πλάτος του.Αν νομίζετε ότι τον βρήκατε απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις κάνοντας κλικ στον κύκλο που βρίσκεται μπροστά από κάθε μια..
Για να βρούμε το  εμβαδό ενός ορθογωνίου παραλληλογράμμου  προσθέτουμε το μήκος και το πλάτος του .
Για να βρούμε το  εμβαδό ενός ορθογωνίου παραλληλογράμμου  πολλαπλασιάζουμε το μήκος με το πλάτος του .

Για να βρούμε το  εμβαδό ενός ορθογωνίου παραλληλογράμμου  διπλασιάζουμε το μήκος  του .

Για να βρούμε το  εμβαδό ενός ορθογωνίου παραλληλογράμμου τετραπλασιάζουμε το μήκος  του

Πάρτε  τετράγωνα -μονάδες  και σχηματίσετε  ένα ορθογώνιο που να έχει  εμβαδό 6 τ.εκ. , 8 τ.εκ.

Πάρτε  τετράγωνα -μονάδες  και σχηματίσετε  ένα ορθογώνιο που να έχει  εμβαδό  7 τ.εκ. Ενώστε  τα κομάτια σε ένα σχήμα Πόσα  αντίγραφα  από το ορθογώνιο αυτό πρέπει να πάρουμε για να καλύψουμε το μεγάλο ορθογώνιο με μήκος  7 εκ. και πλάτος  3 εκ.;

Πάνω>Επόμενη

Κεντρική σελίδα