Ερευνητικές Εργασίες - Βιωματικές Δράσεις


«Με την αφήγηση η εκπαίδευση γίνεται μια πράξη αποταμίευσης, όπου οι μαθητές είναι τα ταμιευτήρια και ο δάσκαλος ο καταθέτης. Στη θέση της επικοινωνίας ο δάσκαλος εκδίδει ανακοινώσεις και κάνει καταθέσεις, που οι μαθητές τις δέχονται, τις αποτυπώνουν στη μνήμη τους και τις επαναλαμβάνουν υπομονετικά. …


Χωρίς την έρευνα, χωρίς την πράξη, οι άνθρωποι δεν μπορούν να γίνουν σωστοί άνθρωποι. Η γνώση γεννιέται μόνο με την ανακάλυψη και την ξανανακάλυψη. Κι αυτή πετυχαίνεται μέσω της ασίγαστης, ανυπόμονης, συνεχούς και γεμάτης ελπίδες αναζήτησης που οι άνθρωποι κάνουν στον κόσμο, μαζί με τον κόσμο και ο ένας για τον άλλον.»

Ρ. FREIRE
 

Ημερ/νία Τίτλος Σχόλιο
13-12-2013 Σχολική και Κοινωνική Ζωή - Πρόγραμμα Σπουδών Έχει παραχθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης "ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ..."
13-12-2013 Σχολική και Κοινωνική Ζωή - Οδηγός Εκπαιδευτικού Έχει παραχθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης "ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ..."
04-12-2013 Βιωματικές Δράσεις Μία παρουσίαση του Καθηγητή Ηλία Ματσαγγούρα, επιστημονικού υπεύθυνου για τις Βιωματικές Δράσεις.
29-11-2013 Ερευνητικές Εργασίες και Βιωματικές Δράσεις Μία παρουσίαση του Καθηγητή Ηλία Ματσαγγούρα, επιστημονικού υπεύθυνου για τις Ερευνητικές Εργασίες και τις Βιωματικές Δράσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2009-2016