Ημερολόγιο
Οκτωβρίου 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Γρ. Φυσικής Αγωγής Δωδ/σου
Ομάδα Φυσικής Αγωγής

Υπεύθυνη: Τασία Σταυριά
τηλ:22413-64852
FAX:22413-64855
e-mail:gfa@dide.dod.sch.gr
Υπόλογος ΧΕΠ: Αντώνης Παπαγεωργίου
τηλ:22413-64851
Γραμματεία: Ελευθερία Κατσαρέλη
τηλ:22413-64854

Καλωσόρισμα

.

«Αν ονειρευτείς θα κάνεις κάτι. Κι αν κάνεις κάτι, θα ονειρευτείς ξανά» Δ. Μπουραντάς

Από μικρή μου άρεσε να ονειρεύομαι, είχε μια ιδιαίτερη γοητεία να πλάθω έναν διαφορετικό κόσμο από αυτόν που σχημάτιζαν οι αισθήσεις.

Μεγάλωσα και τα όνειρα άλλαξαν μορφή και ύφος όμως δεν σταμάτησαν, δεν σταμάτησαν γιατί κάθε όνειρο σου δίνει έμπνευση και ενέργεια για να δημιουργήσεις, να προσπαθήσεις να το κάνεις πραγματικότητα και όταν τα καταφέρεις να βάλεις πλώρη για άλλα όνειρα…

Ένα από αυτά τα όνειρα λοιπόν ήταν να δημιουργήσω ένα κανάλι επικοινωνίας με σας, έναν χώρο που θα μπορούμε να μιλάμε, να ανταλλάσουμε εμπειρίες, απόψεις, γνώσεις, έναν χώρο που θα νοιώθουμε μέλη μιας ομάδας που μας καταλαβαίνει και μας στηρίζει.

Σας καλωσορίζω στο δικό μας χώρο και ελπίζω μαζί να τον φτιάξουμε καλύτερο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη συνάδελφο Μαρία Σαμίου που συνέβαλε ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτή η σκέψη, αυτό το όνειρο.

Αδαμαντία Φατσέα

Σχετικά με τις πανελλήνιες εξετάσεις η εγκύκλιος με αριθμ. πρωτ. Φ.251/145816/Β6/15-9-2014

.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έστειλε στα σχολεία την εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. Φ.251/145816/Β6/15-9-2014 που αφορά στην ενημέρωση των μαθητών της τελευταίας τάξης ΓΕΛ σχολικού έτους 2014-15 σχετικά:

  • με τα εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο,
  • την επιλογή του δεύτερου μαθήματος γενικής παιδείας και των επιστημονικών πεδίων.
Η εγκύκλιος εΔώ

Οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας (project) για το σχ. έτος 2014-2015

.

Δόθηκαν οι οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας (project) της Α΄ και Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου και Α΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2014-2015

 

Οι οδηγίες εΔώ

Οδηγίες για τις Βιωματικές Δράσεις Ημερήσιου και Εσπερινού Γυμνασίου σχ. ετ. 2014-15

.

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 44/01-07-2014 του Δ.Σ.) δόθηκαν οι οδηγίες για την εφαρμογή των Βιωματικών Δράσεων στην  Α΄ και Β΄ τάξη του Ημερήσιου και του Εσπερινού Γυμνασίου για το σχ. έτος 2014- 2015 και στην Γ΄ τάξη του Ημερήσιου και του Εσπερινού Γυμνασίου για το σχ. έτος 2015-2016.

Στο έγγραφο διευκρινίζονται τα εξής:

  • Στην Α΄ τάξη υλοποιούνται θέματα του διδακτικού αντικειμένου «Σχολική και Κοινωνική Ζωή (ΣΚΖ)».
  • Στην Β΄ τάξη  υλοποιούνται θέματα των διδακτικών αντικειμένων «Φύση και Άσκηση» και «Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης».
  • Στην Γ΄ τάξη από το σχ. έτος 2015-2016 θα υλοποιούνται θέματα των διδακτικών αντικειμένων «Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός», «Τοπική Ιστορία» και «Περιβάλλον και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη».
Κατεβάστε τις οδηγίες από εΔώ

 

 

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) 2014-15

.

Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ6/304/75662/Γ1 Κ.Υ.Α (ΦΕΚ: 1296Β΄/21-05-2014), αρ. 4, §§ 1 & 2:

1. Το Α.Δ.Υ.Μ. ισχύει για τρία (3) σχολικά έτη για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για δε το Νηπιαγωγείο ισχύει για όλη τη διάρκεια της φοίτησης των νηπίων σε αυτό.

2. Το Α.Δ.Υ.Μ. κατατίθεται στην οικεία σχολική μονάδα (i) ως δικαιολογητικό εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού και (ii) στην έναρξη φοίτησης στην Δ΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, στην Α΄ Τάξη του Γυμνασίου και στην Α΄ Τάξη του Λυκείου.

Σύμφωνα με το αρ. 12 της ανωτέρω Κ.Υ.Α., κάθε άλλη ρύθμιση που είναι αντίθετη με τις διατάξεις της παρούσας κοινής υπουργικής απόφασης και σχετίζεται με τα παραπάνω παύει να ισχύει από την έκδοση της παρούσας.

Ειδικά για το σχολικό έτος 2014-2015 εκτός των μαθητών/τριών των ανωτέρω τάξεων των Δημοτικών σχολείων της χώρας (Α΄& Δ΄ τάξεις), υποχρέωση προσκόμισης Α.Δ.Υ.Μ., έχουν και οι μαθητές/τριες που θα φοιτήσουν στην Ε΄ τάξη των Δημοτικών σχολείων.

Η Ερμηνευτική εγκύκλιος εΔώ
Οι συμπληρωματικές οδηγίες εΔώ

Δικαιολογητικά για τις εγγραφές των εισαγομένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ακαδ. έτ. 2014-15.

.

Οι εγγραφές των εισαγομένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα γίνουν στο διάστημα 15 με 26 Σεπτεμβρίου 2014.

Στην Φ.251/139377/Β6/4-9-2014 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. αναφέρονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή των επιτυχόντων – εισαγομένων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015, ως ακολούθως:

Α. των εισαγομένων με το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ ή ΕΠΑΛ-Α΄ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Β. των εισαγομένων στις θέσεις εισακτέων πέραν του καθορισθέντος αριθμού εισακτέων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης
Γ. των εισαγομένων στις θέσεις εισακτέων πέραν του καθορισθέντος αριθμού εισακτέων με την ειδική κατηγορία των αλλοδαπών-αλλογενών και αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής
Δ. των εισαγομένων από ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ με διάκριση σε επιστημονικές Ολυμπιάδες.

Η εγκύκλιος εΔώ

Αυξάνεται κατά μια ώρα η διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής στη Γ΄ τάξη του Ενιαίου Λυκείου

.

Σύμφωνα με την Υ. Α. 137433/Γ2/2-9-2014 του Υπουργείου Παιδείας, με Θέμα: Τροποποίηση της με αρ. πρωτ. 63447/Γ2/27-06-2005 Υ.Α. (Β΄ 921) με θέμα «Ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων των τάξεων Α΄, Β΄ και Γ΄ του Ενιαίου Λυκείου»: 

Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας διδάσκονται συνολικά δεκαοκτώ (18) ώρες εβδομαδιαίως και το μάθημα Γενικής Παιδείας Φυσική Αγωγή διδάσκεται 2 ώρες

Κατά τα λοιπά ισχύει η με αρ. πρωτ. 63447/Γ2/27-06-2005 (Β΄ 921) Υπουργική Απόφαση.

Η παρούσα απόφαση ισχύει για το σχολικό έτος 2014-2015.

Αύξηση και όχι μείωση των ωρών διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής στα Δημοτικά Σχολεία προτείνουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής, με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο, σχετικά με προτεινόμενη μείωση των ωρών της Φυσικής Αγωγής στην Γ’ & Δ’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων με ΕΑΕΠΣ, καταθέτουν στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στο ΙΕΠ, στην ΠΕΣΣ, σε Επιστημονικούς Συλλόγους Φυσικής Αγωγής, τις εμπεριστατωμένες προτάσεις τους για το συγκεκριμένο θέμα.

Η σημαντική συμβολή του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στην ολόπλευρη, σωστή, ισόρροπη και αρμονική ανάπτυξη των παιδιών είναι αδιαμφισβήτητη, γιαυτό επιβάλλεται αύξηση των ωρών Φυσικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και όχι μείωση.  

Η επιστολή εΔώ

Αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου  του Υπουργείου Παιδείας:

 

Α. Την Πέμπτη 28-8-2014  στις 10:00 δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου:

 http://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Πέμπτης.

Β. Την Πέμπτη 28-8-2014 στις 10:00 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου:

 http://moreresults.minedu.gov.gr.

Προτάσεις Σχολικών Συμβούλων Φυσικής Αγωγής προς τον Υφυπουργό Παιδείας Κ. Κουκοδήμο

.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας κ. Κ. Κουκοδήμο, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής κατέθεσαν επιστολή στον Υφυπουργό Παιδείας στην οποία επισήμαναν και υπέβαλαν προτάσεις, σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση στη Φυσική Αγωγή και στον Σχολικό Αθλητισμό, με σκοπό τη διευκρίνιση αρκετών ζητημάτων και την προώθηση των σκοπών και των στόχων της Εκπαίδευσης γενικότερα και της Φυσικής Αγωγής ειδικότερα.

Η επιστολή εΔώ

Σεμινάρια για την “Αξιοποίηση των ΤΠΕ και των εργαλείων Web 2.0 στη διδασκαλία Ι”

.

Τον Οκτώβριο του 2014 θα ξεκινήσουν τα σεμινάρια: «Αξιοποίηση των ΤΠΕ και των εργαλείων Web 2.0 στη διδασκαλία Ι» και «Αξιοποίηση των ΤΠΕ και των εργαλείων Web 2.0 στη διδασκαλία των μαθημάτων Πληροφορικής Ι».

Η συνολική διάρκεια τους είναι 24 εβδομάδες (6 μήνες). Δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν πρόσβαση στο υλικό του σεμιναρίου μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης του moodle, ενώ θα υπάρχει υποστήριξη των συμμετεχόντων μέσω της κοινότητας που θα δημιουργηθεί και με τη χρήση εργαλείων όπως forum, chat, email, ooVoo, skype.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν εθελοντικά τόσο στη διοργάνωση του σεμιναρίου όσο και στην παραγωγή υλικού. Κάθε εβδομάδα θα αναρτάται το υλικό μιας καινούργιας διδακτικής ενότητας και θα απαιτείται από τους συμμετέχοντες η υποβολή δραστηριοτήτων σχετικών με την αντίστοιχη ενότητα.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο σεμινάριο αποτελεί η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, κατά προτίμηση από το σπίτι, καθώς και η εξοικείωση με τη χρήση του υπολογιστή και των βασικών εργαλείων του διαδικτύου.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου, η οποία συνίσταται στην αποστολή τουλάχιστον του 70% των δραστηριοτήτων και στη συμμετοχή στην κοινότητα, θα δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης. 

Όσοι εκπαιδευτικοί (εκτός των εκπαιδευτικών ΠΕ19/20) επιθυμούν να συμμετέχουν στο σεμινάριο θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση συμμετοχής τους στη διεύθυνση:

https://docs.google.com/forms/d/1HXEn__kPXoT95iwvP5x9xicwTAiqJ52MOF2xNfi-WRY/viewform

Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ19/20 που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το αντίστοιχο σεμινάριο που αφορά στην ειδικότητά τους, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση συμμετοχής τους στη διεύθυνση:

https://docs.google.com/forms/d/1-Nl37ZxE6gfBmb2M_4EnXSmTqposv68VmoWxpaLh-9c/viewform

Αδαμαντία Φατσέα
Login
Επισκεψιμότητα
  • 94192Αναγνωσμένα Άρθρα:
  • 51792Αριθμός Επισκεπτών:
Who's Online
2 visitors online now
0 guests, 2 bots, 0 members
Powered by Visitor Maps
Flash Clock Widget