Γρ. Φυσικής Αγωγής Δωδ/σου
Ομάδα Φυσικής Αγωγής

Υπεύθυνος: Αντώνης Παπαγεωργίου
τηλ:22413-64852
FAX:22413-64855

e-mail: gfa@dide.dod.sch.gr

Υπόλογος ΧΕΠ: Νίκος Μαντικός
τηλ:22413-64851

Γραμματεία: Τασία Σταυριά
τηλ:22413-64854

Υπεύθυνος Kids Athletics: Γιώργος Μιχαλάκης

Καλωσόρισμα

.

«Αν ονειρευτείς θα κάνεις κάτι. Κι αν κάνεις κάτι, θα ονειρευτείς ξανά» Δ. Μπουραντάς

Από μικρή μου άρεσε να ονειρεύομαι, είχε μια ιδιαίτερη γοητεία να πλάθω έναν διαφορετικό κόσμο από αυτόν που σχημάτιζαν οι αισθήσεις.

Μεγάλωσα και τα όνειρα άλλαξαν μορφή και ύφος όμως δεν σταμάτησαν, δεν σταμάτησαν γιατί κάθε όνειρο σου δίνει έμπνευση και ενέργεια για να δημιουργήσεις, να προσπαθήσεις να το κάνεις πραγματικότητα και όταν τα καταφέρεις να βάλεις πλώρη για άλλα όνειρα…

Ένα από αυτά τα όνειρα λοιπόν ήταν να δημιουργήσω ένα κανάλι επικοινωνίας με σας, έναν χώρο που θα μπορούμε να μιλάμε, να ανταλλάσουμε εμπειρίες, απόψεις, γνώσεις, έναν χώρο που θα νοιώθουμε μέλη μιας ομάδας που μας καταλαβαίνει και μας στηρίζει.

Σας καλωσορίζω στο δικό μας χώρο και ελπίζω μαζί να τον φτιάξουμε καλύτερο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη συνάδελφο Μαρία Σαμίου που συνέβαλε ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτή η σκέψη, αυτό το όνειρο.

Αδαμαντία Φατσέα

Πρόσληψη Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής στους ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που υλοποιούν Προγράμματα Άθλησης για όλους, έτους 2015-16

.

Σύμφωνα με την Αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΑΟΠΑΑΔ/ΤΣΠΕΠΑΟ/304689/18015/1398/881 – ΦΕΚ Β 2431 – 11.11.2015, εγκρίνεται η κατανομή θέσεων για την πρόσληψη Χιλίων Πεντακοσίων Τριάντα Τεσσάρων (1534) Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής κατ’ ανώτατο όριο, με σκοπό τη στελέχωση των ΟΤΑ Α’ Βαθμού και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών, που υλοποιούν Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) έτους 2015-16, όπως αυτές αξιολογούνται και εγκρίνονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού Αθλητισμού, δια της Δ/νσης Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού και Διατροφής.

Στα Δωδεκάνησα οι θέσεις είναι εννέα (9), (3 στο Δήμο Καλυμνίων, 3 στο Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΕΡΟΥ, 1 στο Ν.Π.Δ.Δ. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΜΟΥ και 2 στο Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ)

Στις Κυκλάδες οι θέσεις είναι τέσσερις (4), στο Ν.Π.Ι.Δ. ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΟΥ (Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.)

Για την απόφαση πατήσε εΔώ

Σχεδιασμός & Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, σχ. ετ. 2015-2016 (178852/ΓΔ4 /6-11-2015)

.

Για το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων: Αγωγής Σταδιοδρομίας (ΑΣ), Αγωγής Υγείας (ΑΥ), Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Πολιτιστικών Θεμάτων (ΠΘ), Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS+ και eTwinning στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά τη σχολική χρονιά 2015-16, ισχύει η εγκύκλιος 178852/ΓΔ4 /6-11-2015.

Η εγκύκλιος εΔώ

Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της τελευταίας τάξης Γενικού Λυκείου, συντελεστές βαρύτητας (Φ251/177456/Α5/5-11-2015)

.

Εγκύκλιος με αριθμ. πρωτ. Φ251/177456/Α5/5-11-2015 αναφορικά με τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της τελευταίας τάξης Γενικού Λυκείου, καθώς και τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας ανά Ομάδα Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο, όπως αυτά ισχύουν στα πλαίσια του Νέου Συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Για την εγκύκλιο πατήστε εΔώ

Ένταξη Σχολών, Τμημάτων & Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία & συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων (Υ.Α. Φ.253/85476/Α5 ΦΕΚ 995/29-5-2015)

.

Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Φ.253/ 85476 /Α5 ΦΕΚ 995/ 29 Μαΐου 2015 σχετικά με: Ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία του άρθρου 3 του Ν. 4327/2015 (ΦΕΚ 50 τ. Α΄) και συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων. 

Οι Επιστήμες Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού εντάσσονται σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Η Υπουργική Απόφαση εΔώ

Παντρεύεται η Φυσική Αγωγή με τις Τεχνολογίας Πληροφορίας και Επικοινωνιών;

.

Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει το σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής όλων των σχολείων της νήσου Ρόδου, με θέμα: «Αξιοποίηση των εργαλείων web2 στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής», που έγινε στις εγκαταστάσεις του 2ου ΕΠΑΛ και 2ου ΣΕΚ Ρόδου, την Τρίτη 3/11/2015. 

Η κοινωνία εξελίσσεται συνεχώς, οι ανάγκες έχουν αλλάξει και εμείς δεν μπορούμε να ζούμε στο παρόν και να είμαστε κολλημένοι στο παρελθόν. Οι επιστήμες προοδεύουν, η Φυσική Αγωγή, ως επιστήμη προσαρμόζεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και εισάγει τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στο νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η Φυσική Αγωγή είναι το μόνο μάθημα που στοχεύει στην πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, σωματική, ψυχική και πνευματική.

Για τις παρουσιάσεις πατήστε εΔώ

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε πάνω στη φωτογραφία

Σχολικές Παρελάσεις – Νομοθεσία

.

Σχετικά με τη νομοθεσία που διέπει τις Σχολικές Παρελάσεις πατήστε εΔώ

.

Οδηγός Εκπαιδευτικού για τη Φυσική Αγωγή στο Λύκειο 2015

.

Ο Οδηγός Εκπαιδευτικού για τη Φυσική Αγωγή στο Λύκειο αναλύει σε βάθος τα μαθησιακά αποτελέσματα, των επιμέρους σκοπών και υποσκοπών, που περιγράφονται στο Πρόγραμμα Σπουδών για τη Φυσική Αγωγή στο Λύκειο και την υλοποίηση αυτών των σκοπών μέσα από σχετικές εναλλακτικές διδακτικές προσεγγίσεις και περιεχόμενα.

Ο Οδηγός αποτελεί «Εργαλείο» για τον διδάσκοντα και είναι οργανωμένος σε πέντε μέρη:

  • Πρώτο μέρος: Συνοπτική αναφορά στο φιλοσοφικό πλαίσιο του μαθήματος, τη δομή του Προγράμματος Σπουδών και τη μεθοδολογία ανάλυσης των μαθησιακών αποτελεσμάτων.
  • Δεύτερο μέρος: Γενικότερες οδηγίες για τη διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο πάνω σε σύγχρονα θέματα που αφορούν την αποτελεσματικότητα στη διδασκαλία σε σχέση με τις καινοτομίες που προτείνονται.
  • Τρίτο μέρος: Ειδικότερες οδηγίες και παραδείγματα για τη διδασκαλία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα σχεδίων εργασίας ή/και ενοτήτων μαθημάτων, σύμφωνα με τα προτεινόμενα στο Πρόγραμμα Σπουδών, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από τους διδάσκοντες ως έχουν.
  • Τέταρτο μέρος: Κατευθυντήριες γραμμές και συγκεκριμένες οδηγίες για την αξιολόγηση του μαθητή.
  • Πέμπτο μέρος: Κατευθυντήριες γραμμές για την οργάνωση και προγραμματισμό του μαθήματος, καθώς και οδηγίες για κατάλληλη επιλογή περιεχομένου.

Στο Παράρτημα δίνονται ορισμένες φόρμες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο εκπαιδευτικός είτε α) για να σχεδιάσει δράσεις με βάση τους επιμέρους σκοπούς και υποσκοπούς του Προγράμματος Σπουδών, είτε β) να αξιοποιήσει σε κάθε προτεινόμενη δράση (σχέδιο εργασίας ή ενότητα μαθημάτων) μαζί με τους μαθητές.

Ο Οδηγός εΔώ

16ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ε.Γ.Β.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 5 – 6/12/2015

.

Το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΓΒΕ θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, 5-6 Δεκεμβρίου 2015. Η προθεσμία υποβολής επιστημονικών ανακοινώσεων είναι η 27η Νοεμβρίου 2015.

Η συμμετοχή στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη της Ε.Γ.Β.Ε. είναι δωρεάν. Η συμμετοχή στα 3 σεμινάρια για όσους εγγραφούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο είναι δωρεάν.

Θεματικές ενότητες: Προπονησιολογία, Κινητική μάθηση, Κινητική ανάπτυξη, Αθλητιατρική, Αθλητική ψυχολογία, Βιοκινητική – Βιομηχανική, Αθλητική κοινωνιολογία, Αθλητικό δίκαιο, Ειδική αγωγή, Εργοφυσιολογία, Ιστορία Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμός για όλους, Φιλοσοφία του Αθλητισμού, Οργάνωση και Διοίκηση, Άθληση και αναψυχή, Βιοχημεία της άσκησης, Αθλητισμός και Διατροφή, Διδακτική και θεωρία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, Ειδικά θέματα διαφόρων αθλημάτων, Χορός και Λαογραφία, Αθλητική τεχνολογία, Φυσιοθεραπεία, Ντόπινγκ, Μετρήσεις και αξιολόγηση, Αερόμπικ, Στατιστική, Φυσιολογία, Εργομετρία, κλπ.

Σεμινάρια: Στο πλαίσιο του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου θα διεξαχθούν 3 εξειδικευμένα σεμινάρια. 

Πλήρης ανακοίνωση εΔώ
Αίτηση συμμετοχής εΔώ

Υ.Α. 8561/Δ2/23-1-2015. Πρόγραμμα Σπουδών Φυσικής Αγωγής Γενικού Λυκείου

.

Υπουργική Απόφαση με αριθμ. 8561/Δ2/ 23-1-2015 ΦΕΚ 197Β. “Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος «Φυσική Αγωγή» της Α΄, Β΄, Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου”.

“Κύριος σκοπός της Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο ορίζεται η «δια βίου άσκηση για υγεία και ποιότητα ζωής». Το Πρόγραμμα Σπουδών για τη Φυσική Αγωγή στο Λύκειο δομείται σύμφωνα με το εννοιολογικό περιεχόμενο του σκοπού αυτού.

Ο σκοπός αυτός, μέσα από την παροχή κατάλληλων ευκαιριών στους μαθητές/τριες, δίνει έμφαση στην προαγωγή της υγείας της δικής τους αλλά και των άλλων, στο «ευ ζην», στην προαγωγή ενός εύρους αθλητικών, κινητικών και, γενικότερα, σωματικών δραστηριοτήτων, στη συστηματική συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής.

Ο σκοπός αυτός καθορίζει τη φιλοσοφία του μαθήματος, τους επιμέρους σκοπούς, τα παραδείγματα για την υλοποίηση του Προγράμματος Σπουδών καθώς και τους δείκτες επίτευξης για την αξιολόγηση του μαθητή…”

Η Υπουργική Απόφαση εΔώ

Πρόγραμμα Σπουδών για τη Φυσική Αγωγή στο Λύκειο 2015

.

Το πρόγραμμα σπουδών για τη Φυσική Αγωγή στο Λύκειο. 

Επιστημονικός Συντονιστής: Διγγελίδης Νικόλαος, Αναπληρωτής Καθηγητής,
Ειδικός επιστήμονας-εμπειρογνώμων για την επιστημονική εποπτεία του Προγράμματος Σπουδών και του Οδηγού Εκπαιδευτικού για τη Φυσική Αγωγή.
πατήστε εΔώ

 

Αδαμαντία Φατσέα
Αρχείο
Login
Ημερολόγιο
Νοεμβρίου 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Flash Clock Widget
Επισκεψιμότητα
  • 116785Αναγνωσμένα Άρθρα:
  • 69822Αριθμός Επισκεπτών:
Who's Online
1 visitors online now
0 guests, 1 bots, 0 members
Powered by Visitor Maps