Σχολικος κηπος: Φυσικη δραστηριοτητα και περιβαλλοντικη εκπαιδευση PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
 
monoeti_kalliergeia    Η δημιουργία κήπου στην αυλή του σχολείου μπορεί να υλοποιηθεί σαν πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας ή πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ο σχεδιασμός και η προετοιμασία του χώρου, το φύτεμα, η φροντίδα και περιποίηση, καθώς και η συγκομιδή των προϊόντων συνιστούν σημαντική φυσική δραστηριότητα για τους μαθητές. Η ενασχόληση και οι πληροφορίες που διαχειρίζονται οι μαθητές για τα είδη των φυτών, το φύτεμα και τη φροντίδα για την ανάπτυξή τους, καθώς και τη συγκομιδή αποτελεί μια πολύ καλή βιωματική μελέτη των φυτών μονοετούς καλλιέργειας σε κήπο ή πολυετούς καλλιέργειας για διαμόρφωση χώρου ή για καρποφορία.
    Η ενασχόληση με τον κήπο στη σύγχρονη κοινωνία αποτελεί μια σημαντική φυσική polyeti_kalliergeiaδραστηριότητα, που μπορεί να γίνεται σε καθημερινή βάση και έναν άριστο τρόπο υγιεινής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου. Η επαφή από την άλλη πλευρά με τη φυτική καλλιέργεια διαμορφώνει μια φιλική σχέση με το φυσικό περιβάλλον, ευαισθητοποίηση και περιβαλλοντική συνείδηση.
   Η υλοποίηση λοιπόν προγράμματος "σχολικού κήπου" έχει διπλή σκοπιμότητα για τους μαθητές: Α) μύηση στη συνήθεια της φυσικής δραστηριότητας φροντίδας κήπου και Β) ανάπτυξη περιβαλλοντικής ευαισθησίας για φροντίδα κήπου και φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή του σχολείου ή του σπιτιού.