Αρχική σελίδα Δημοτικό Τρίτη Δημοτικού Γλώσσα Εθισμός στο Διαδίκτυο-Διαδικτυακά παιχνίδια

Εθισμός στο Διαδίκτυο-Διαδικτυακά παιχνίδια

http://www.youtube.com/watch?v=CnE5CbcA8nk

Εθισμός στο διαδίκτυο συμβαίνει όταν ένα άτομο ασχολείται με διαδικτυακές δραστηριότητες πολλές ώρες,όπως με παιχνίδια,συζητήσεις.Καταναλώνεται χρόνος και χρήμα.Είναι έντονη η σκέψη για το διαδίκτυο τις ώρες που δεν υπάρχει απασχόληση σε αυτό.Χρησιμοποιείται το διαδίκτυο για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων στέρησης από αυτό.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η παραμέληση της προσωπικής υγείας,των ενδιαφερόντων,συγκρούσεις με το οικογενειακό περιβάλλον,θυμός,ένταση,εγκατάλειψη σχολείου.Παρουσιάζονται σημάδια κατάθλιψης,εξάρτηση,αντικατάσταση κοινωνικών συνηθειών με online επαφές,επιπτώσεις στη διανοητική υγεία.

Έχει παρατηρηθεί ότι πιο πολύ εθίζονται με το διαδίκτυο τα αγόρια,στην εφηβική ηλικία,φοιτητές,από δυσλειτουργικές οικογένειες,αλλά και ενήλικες.Δημιουργούν μια εικονική ζωή στο διαδίκτυο και ζουν ψηφιακά αντί στην πραγματικότητα.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού χρειάζεται ενημέρωση,ευαισθητοποίηση,εναλλακτικές δραστηριότητες,συμμετοχή σε αθλήματα,κυρίως ομαδικά,χορό.Η συζήτηση βοηθά πολύ ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά τους,η παρότρυνση να ασχοληθούν με άλλες δραστηριότητες.Να περιορίσουν το χρόνο στο διαδίκτυο και να τον ελέγχουν με ειδικά λογισμικά.

Διαδικτυακά παιχνίδια είναι το wow,το οποίο επηρεάζει ακόμα και τον τρόπο ντυσίματος,ομιλίας,συμπεριφοράς  των ατόμων που παίζουν.

Άλλο παιχνίδι είναι το second life.Με αυτό ασχολούνται όσοι θέλουν μια δεύερη ευκαιρία στη ζωή τους διαδικτυακά.Αγοράζουν,πουλάνε γη,χτίζουν σπίτια,έχουν κοινωνικές επαφές και γενικά κάνουν ό,τι κάνει ένας άνθρωπος στην πραγματική τους ζωή,αλλά ψηφιακά.

Εορτολόγιο

div style="width:150px;text-align:center;">Εορτολόγιο

ρολόι