Αρχική                  Προσωπικά Στοιχεία                     Επικοινωνία

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Αικατερίνη Καλτσά  γεννήθηκε στην Κομοτηνή αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια απέκτησε με άριστα τo Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα Πληροφοριακά Συστήματα(MIS) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (ΕΠΠΑΙΚ) της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Ως προπτυχιακή φοιτήτρια ακόμα, εργάστηκε ως βοηθός στη διδασκαλία του λογιστικού προγράμματος «Κεφάλαιο 3» στο μάθημα του ΣΤ΄ εξαμήνου «Πληροφοριακή Οργάνωση Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Έχει διδάξει  σε δημόσια ΙΕΚ και σε προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΗΡΩΝ κ.α).  Το 2009, έπειτα από επιτυχία στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, διορίζεται στη Χίο ως εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ09 – Οικονομολόγων.  Ως καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης κάθε χρόνο εκπονεί προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων (περιβαλλοντικά, πολιτιστικά) καθώς και ερευνητικές εργασίες (project).

Είναι κάτοχος του Proficiency of English του Πανεπιστημίου του Cambridge και του Diploma di Liqua Italiana του Ιταλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Είναι μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΠΕΕΚΠΕ (Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) στη Χίο καθώς και υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.