28Σεπτέμβριος2023

mathisi

Η πρωτοβουλία Μάθηση 2.0 φιλοδοξεί να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο η δικτύωση νέων, εκπαιδευτικών, γονιών, ενηλίκων μπορεί να ενισχύει τη Μάθηση και την Εκπαίδευση.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση των νέων, μαθητών, φοιτητών καθώς και των εκπαιδευτικών, των γονέων και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου γύρω από τα νέα διαδικτυακά εργαλεία και τις νέες συνεργατικές δυνατότητες που προκύπτουν από τη χρήση τους για την Εκπαίδευση και τη δια βίου Μάθηση.

Στο πλαίσιο των δράσεών της, η πρωτοβουλία Μάθηση 2.0 αξιοποιεί μια σειρά από διαδικτυακές πλατφόρμες ενημέρωσης, δικτύωσης και ανταλλαγής απόψεων.

Ο ιστοχώρος mathisi20.gr αποτελεί την κεντρική πλατφόρμα συγκέντρωσης και αναδιανομής χρήσιμων πληροφοριών ή/και συνδέσμων που αφορούν σε ζητήματα δικτύωσης και εκπαίδευσης.

Ιστοσελίδα έργου http://mathisi20.gr/

Το έργο Μάθηση 2.0 υλοποιήθηκε κατά το διάστημα Ιανουαρίου ? Ιουλίου 2011 και από τότε ενημερώνεται  καθημερινά με άρθρα και καλές εκπαδιευτικές πρακτικές χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (ΕΠΙΕΕ) του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς ? Ινστιτούτου Νεολαίας, μέσω του Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.