Θέατρο - Τέχνες - Γράμματα

Πληροφορίες για παραστάσεις θεάτρου, τεχνών και γραμμάτων και σχετικές εκδηλώσεις:

Εκδηλώσεις 2014-2015

 1. Η Θεατροπαιδαγωγική Ομάδα ΠΑιΘέΑ παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Το γαϊτανάκι των σκιών και των χρωμάτων...» στο θέατρο Λιθογραφείον.
 2. Κεραμέων Τέχνη, 1/12/2014 έως 1/2/2015, Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.
 3. Σολωμόντεια Λύση. Στον πολυχώρο Επίκεντρο+ στην Πάτρα. Απευθύνεται για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου όλων των τάξεων.
 4. 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους & 14η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας.
 5. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ,
  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 4 ΕΩΣ 6 ΧΡΟΝΩΝ.

   Η δημιουργία και η κατασκευή πρωτότυπων χριστουγεννιάτικων στολιδιών είναι το θέμα του εορταστικού προγράμματος "Χριστουγεννιάτικο Στολίδι". Επιλέγοντας θεματολογία από τις πλούσιες πηγές της ελληνικής παράδοσης, της θρησκείας και του πολιτισμού μας. Τα παιδιά δημιουργούν πρωτότυπες θεματικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Παράλληλα, συζητούν για τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, τους τρόπους επικοινωνίας και ανταλλαγής ευχών, δώρων, την ανάγκη και τη σημασία τους. Γιορτινές δημιουργίες με τον πηλό. Τα παιδιά πλάθουν, σκαλίζουν, προσθέτουν διακοσμητικά στοιχεία που τους δίνονται και δημιουργούν πρωτότυπα πήλινα Χριστουγεννιάτικα στολίδια (Κρεμαστά στολίδια για το δέντρο, ρεσώ με κεράκι). Τα υλικά που χρειάζονται για την υλοποίηση, παρέχονται στα παιδιά.Το εορταστικό πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικο Στολίδι, εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων ΤΕΧΝΕΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Το πρόγραμμα είναι εποχιακό και υλοποιείται εντός του σχολείου σας ή σε δικούς μας χώρους. Διάρκεια: 1,5 ώρα. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 26340 27987, 6937 485393, www.dro.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Κατερίνα Αναγνωστάτου ? Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

 6. Νέος χώρος για τον Καραγκιόζη (Επισκέψεις σχολείων).
  • Ένας νέος καλλιτεχνικός χώρος για το θέατρο σκιών και τον παραδοσιακό Καραγκιόζη λειτουργεί στην Πάτρα. Με την ονομασία Περί Σκιών ο Καραγκιόζης βγαίνει πάλι από το λήθαργο με στόχο τη διάσωση και διάδοση της λαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Το Περί Σκιών που το επιμελήθηκε ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός, διαθέτει μόνιμη έκθεση φιγούρας-σκηνικών θεάτρου σκιών και πραγματοποιούνται:
   • προγραμματισμένες καθημερινές επισκέψεις σχολείων με την ενημέρωση των μαθητών για την προέλευση-καταγωγή και ιστορία του θεάτρου σκιών, τη διαδικασία της εξάπλωση σε διάφορες χώρες-Ελλάδα-Πάτρα, τη προσθήκη των γνήσιων ελληνικών στοιχείων και η επίσκεψη ολοκληρώνεται με την παράσταση Καραγκιόζη.
   • παραστάσεις Καραγκιόζη ποικίλου περιεχομένου για το κοινό κάθε Σάββατο και Κυριακή.
   • θεατρικό εργαστήρι δημιουργικότητας για παιδιά όλων των ηλικιών στα πλαίσια προγράμματος "Γνωρίζω το λαϊκό θέατρο σκιών" με τις εξής θεματικές ενότητες: ζωγραφική-κατασκευή παραδοσιακών φιγούρων (σε δέρμα, χαρτί, ξύλο, ζελατίνα), με μαθήματα μιμητικής-υποκριτικής και φωνητικής έκφρασης, θεατρικά παιχνίδια-θεατρική αγωγή και παραστάσεις από τα παιδιά. Καθημερινά δηλώσεις συμμετοχής.
  • Περί Σκιών,œ Νόρμαν 18-20 (περιοχή Αγ. Διονυσίου), Πάτρα, τηλ. 2617715100, κιν. 6977355402, 6947938358,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Εκδηλώσεις 2013-2014

 1. Με το Τραγούδι, με το Κρασί, Σάββατο 1 Νοεμβρίου 20.00, Συνεδριακό Κέντρο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
  1. Ενημερωτικό δελτίο.
  2. Πρόσκληση.
  3. Αφίσα.
 2. Ενημερωτική επιστολή στα Σχολεία: "Ο Καραγκιόζης Εθελοντής Αιμοδότης".
 3. Εκδήλωση - Αφιέρωμα στην Καππαδοκία.
 4. 5οι Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών.
 5. Διεξαγωγή σεμιναρίου απευθυνόμενου σε Εκπαιδευτικούς Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης & Διευθυντές χορωδιών με θέμα "ΠΑΙΔΙΚΗ & ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ''.
 6. Δελτίο τύπου παράστασης.
 7. Παράσταση της θεατρικής ομάδας εκπαιδευτικών Ρωγμή.
 8. Πρόγραμμα 2ου Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου.
 9. Επισκέψιμη από τα σχολεία, Έκθεση στο 64ο Δημ. Σχ. Πατρών με τις αυθεντικές δάδες Ολυμπιακών Αγώνων.
 10. 1ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Βιντεομουσεία 2014 με θέμα «Ο κόσμος γύρω μας - ο κόσμος όπως τον ζούμε!».
 11. Καρναβαλικό εργαστήρι: ενημέρωση, αίτηση, κανονισμός καρναβαλιού των μικρών.
 12. Έναρξη μαθημάτων εικαστικού εργαστηρίου Δήμου Πατρέων και εγκαίνια έκθεσης.
 13. Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο Πολυφωνικής.
 14. Έναρξη μαθημάτων εικαστικού εργαστηριόυ Δήμου Πατρέων και εγκαίνια έκθεσης.
 15. Δράσεις του κινητού τμήματος του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου στην Πάτρα.
 16. 27 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
 17. 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, και 13η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας. Περισσότερες πληροφορίες...
 18. Ημερίδα - Επιμορφωτικό Σεμινάριο "ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΛΕΩ ΟΧΙ!: Σχολικός εκφοβισμός, μορφές βίας", Πάτρα 24 Νοεμβρίου 2013, 10:00- 20:00, Στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών, Αγ.Παρασκευής, Πλατάνι, Ρίο Αχαΐας.
 19. Εκπαιδευτικά Προγράμματα Σχολείων στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Δήμου Πατρέων. Ενημερωτικό Δελτίο και Αίτηση Συμμετοχής.
 20. Εκπαιδευτικά Προγράμματα / Επισκέψεις / Μουσειοσκευές, Μουσείο της Ακρόπολης - Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας - Εβραϊκό Μουσείο.
 21. Ενημερωτικό δελτίο 2013 - 2014, Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής - Παράρτημα Πάτρας.
 22. ΔΗΠΕΘΕ - Παιδικό Θέατρο.
  • Το αγόρι με τη βαλίτσα θα παιχτεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 20:00, στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρι - Σανταρόζα 7, για τους εκπαιδευτικούς με δωρεάν είσοδο. Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 2610623730
  • Σχετική ανακοίνωση - ενημέρωση του ΔΗΠΕΘΕ.
  • Το αγόρι με τη βαλίτσα , η νέα παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.
 23. "TURANDOT", Η πριγκίπισσα της Κίνας και τα 3 αινίγματα του Κάρλο Γκότσι-Τζιάκομο Πουτσίνι.
 24. Παιδική Παράσταση στα σχολεία "Ταξιδεύοντας με τον Τζέιμ".
 25. Εκπαιδευτικά προγράμματα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.