ΑΡΧΙΚΗ
Αρχική arrow Νέα arrow Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ | Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική Εφημερίδα
e-mail     Βιβλίο Επισκεπτών

Αρχική Σελίδα
Μαθήματα
Νομοθεσία - Χρήσιμα έντυπα
Προγράμματα Σπουδών, Οδηγίες
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Νέα
Downloads
Επικοινωνία
 

Βιβλίο Επισκεπτών
Βιβλίο Επισκεπτών

 


Εικονικό Εργαστήριο με Μικροεφαρμογές Java

 


blogάκι

 


Η Αράχωβαστον Παγκόσμιο Ιστό

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ | Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική Εφημερίδα

Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική Εφημερίδα
 


Σημίτης: Να απομονωθεί η εθνικολαϊκιστική νοοτροπία που υποστηρίζει τον περιορισμό της Ε.Ε.

Οπως επεσήμανε ο κ. Σημίτης, «η περαιτέρω ενοποίηση δεν θα αλλάξει μόνο τη μορφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα έχει σημαντικά αποτελέσματα στην προώθηση της ανάπτυξης, στη διεύρυνση της δημοκρατίας, στην ισχυροποίηση της διεθνούς θέσης της».


13/12/2017

Τσίπρας για Δικαιοσύνη: Θα ασκώ κριτική σε αποφάσεις αντίθετες στο περί δικαίου αίσθημα

Παρέμβαση σχετικά με τη σφοδρή αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών μεταξύ κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, σχετικά με το πόθεν έσχες των δικαστών, πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω της συνέντευξής του στην ΕΡΤ3.


13/12/2017

Αστοχία

Κάθε άλλο παρά συμβάλλει στην ευρωπαϊκή ιδέα η πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, να καταργηθεί στην ουσία το σχέδιο της Κομισιόν για υποχρεωτική κατανομή των προσφύγων στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., σε μια περίοδο μάλιστα που η ίδια η Ενωση βάλλεται από παντού και πολλοί θέλουν την πλήρη αποδυνάμωσή της.


13/12/2017

Φαντάσματα του παρελθόντος

Οι ευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες που έβλεπαν επί δεκαετίες την «πλάτη μας» τραβάνε μπροστά με ορμή και όραμα. Ξέρουν τι θα πει φτώχεια, καταπίεση και μιζέρια.


13/12/2017

Προϊδεασμός του ευρωπαϊκού μέλλοντος

Το προσχέδιο επιστολής του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μεταναστευτικό είναι ένα ακόμη προανάκρουσμα της Ευρώπης που θα αναδυθεί μελλοντικά μέσα από την παρούσα κρίση – ανεξαρτήτως αν τελικά η οριστική μορφή της επιστολής είναι ηπιότερη.


13/12/2017

Η δικτατορία του σκυλοκαβγά

​Γραφή και ανάγνωση. Υπήρξαν κάποτε οι δύο βασικοί πυλώνες της παιδείας. «Μάθε παιδί μου γράμματα», έλεγαν οι παλαιοί – τι ωραία αυτή η λέξη «οι παλαιοί». Και τι σημαίνει «μάθε γράμματα»; 


13/12/2017

Κρίνοντες και κρινόμενοι

Στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αναφέρεται κάτι πολύ απλό: «Δικαστές, εισαγγελείς και υπάλληλοι της γραμματείας, με οποιαδήποτε ιδιότητα και αν ενεργούν, μπορούν να προτείνουν την εξαίρεσή τους ή να εξαιρεθούν από οποιοδήποτε διάδικο...


13/12/2017

Σπύρος Ασδραχάς

​«Τώρα θα μπορεί να κουβεντιάζει ώρες και μέρες, ατέλειωτα, δίχως περισπασμούς, με τον Φίλιππο, τον Αντώνη, τον Αγγελο. Κι αν βρίσκουν στα κρυφά και κάνα ποτήρι κρασί εκεί πέρα –πάνω; κάτω; τι σημασία έχει;–, θα τον τσακίσουν επιτέλους τον ατσάκιστο χρόνο». Δεν την ορίζει το μυαλό την πρώτη σκέψη όταν ακούει θάνατο.


13/12/2017

Κανόνες δημοκρατίας και συνδικαλιστές

Είναι προφανές ότι οι «σύντροφοι» του ΠΑΜΕ δεν πήγαν τόσο πρωί στην Ξενοφώντος για να επιβεβαιώσουν την εκτίμηση του ομώνυμου μεγάλου ιστορικού: «Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμος ατάκτως ερριμμένα ουδέν εστι», ότι δηλαδή σπιτικό δεν γίνεται όσο τα υλικά της κοινής μας ζωής είναι πεταμένα χωρίς τάξη και οργάνωση.


13/12/2017

Γιάννης Μουζάλας: Πυρσοί

Είναι άχαρο. Αλλά μπορεί να το δοκιμάσει κανείς σαν άσκηση. Να βάλει τον εαυτό του σε θέση Μουζάλα. Οχι του ίδιου του Μουζάλα, αλλά του Ελληνα υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. 


13/12/2017

Ο γυάλινος κόσμος τους

Τι τέξεται η επιούσα; Κύριος οίδεν ή για τους –μακριά από εμάς– μοιρολάτρες το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον. 


13/12/2017

Το Κονκλάβιο (13/12/17)

Η μετριοπάθεια είναι προσόν μόνον όταν οι άλλοι αντιλαμβάνονται ότι έχεις κι άλλες επιλογές. Το θυμήθηκα γιατί προσπαθώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου την τελευταία φορά που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος άφησε κατά μέρος την (παλιά του τέχνη κόσκινο) διπλωματία για να ρίξει λεκτικό «χαστούκι» σε κάποιον, αλλά η μνήμη μου δεν με βοηθά.


13/12/2017

Οι δίκες της άποψης

Στο γενικευμένο, και διαχρονικό, πνεύμα της ελληνικής δικομανίας ήρθαν να προστεθούν και οι δίκες της άποψης. Μετά τη Σώτη Τριανταφύλλου, προκαταρκτική έρευνα διεξάγεται τώρα από την εισαγγελία πάνω στην αρθρογραφία στην «Κ» του Τάκη Θεοδωρόπουλου για υποκίνηση σε ρατσιστική βία, ξενοφοβία και ισλαμοφοβία.


13/12/2017

Ο Γούντι Αλεν στη Γουόλ Στριτ

Κάτι έχει αλλάξει στον τρόπο που βλέπουν οι διεθνείς αγορές την Ελλάδα. Στο συνέδριο Invest in Greece του Capital Link Forum στη Νέα Υόρκη, ήταν διάχυτη μια αισιοδοξία για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα για τους ξένους επενδυτές.


13/12/2017

Ο απόηχος της επίσκεψης Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος επέλεξε για δικούς του, όχι απόλυτα σαφείς, λόγους να διακινδυνεύσει την επιτυχία μιας επίσκεψης την οποία είχε και ο ίδιος ανάγκη λόγω της διπλωματικής του απομόνωσης. 


13/12/2017

80 χρoνια πριν... 13-XII-1937

«ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΚΥΡΙΑΙ» ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΥΠΕΡ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ:  [Πρωτοσέλιδο σχόλιο της «Καθημερινής» με τίτλο «Συγκινητική ένδειξις».] Ομιλος κυριών των Αθηνών είχε την πρωτοβουλίαν της διενεργείας εράνου μεταξύ των ευπορούντων διά την προσφοράν ενός δώρου εις την αναμενομένην πριγκηποπούλαν –την μνηστήν του Διαδόχου του Θρόνου– η οποία θα συνδέση την ζωήν της με την ζωήν και την ευημερίαν του τόπου αυτού.


13/12/2017

Γράμματα Αναγνωστών

Οι επιστολές των αναγνωστών της "Κ".


13/12/2017

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (13.12.17)

#Kcartoon


13/12/2017

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη (13.12.17)

#Kcartoon


13/12/2017

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (13.12.17)

#Kcartoon


13/12/2017
Αθανάσιος Κουτσονικόλας