Σκωτία Εδιμβούργο

Η Σκωτία θεωρείται η πατρίδα του ουίσκι και του καρό, το μέρος που είναι συνυφασμένο στο μυαλό μας με τα κάστρα και τους ιππότες, εκεί όπου γεννιούνται τα σύγχρονα παραμύθια και τα μάτια δεν χορταίνουν ποτέ. Η πρωτεύουσά της, το Εδιμβούργο, είναι μόνο η αρχή της «περιπέτειας».

Αξιοθέατα του εδιμβουργου

Edinburgh castle

Tο πιο διάσημο κάστρο της Σκωτίας έχει μία σύνθετη ιστορία. Το παλαιότερο τμήμα, το παρεκκλήσι St Margaret’s, χρονολογείται από το 12ο αιώνα. Ο υπέροχος προθάλαμος ανεγέρθηκε από τον James IV γύρω στο 1510 και το μνημείο του Σκοτσέζικου εθνικού πολέμου μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο στις αρχές του 16ου αιώνα. Το οικοδόμημα του κάστρου, πηγή υπερηφάνειας της Σκωτίας (Crown Jewels), «ο λίθος του πεπρωμένου», το διάσημο πυροβόλο του 15ου αιώνα και το εθνικό μουσείο της Σκωτίας βρίσκονται εδώ.

City Art Center

Το city art center είναι τοποθετημένο στην καρδιά της πόλης, με έξι galleries από εκθέματα. Είναι ο τόπος που στεγάζει τη σκοτσέζικη συλλογή τέχνης της πόλης και ένας από τους σημαντικότερους χώρους σύγχρονων εκθέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σκοτσέζικη εθνική Πινακοιήκη μοντέρνας τέχνης

Η Σκοτσέζικη εθνική gallery μοντέρνας τέχνης φιλοξενεί την πιο φίνα συλλογή μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης. ‘Ανοιξε το 1960 και από τότε έχει αναπτυχθεί ώστε να περιλαμβάνει 5000 αντικείμενα από ζωγραφιές, γλυπτά, έντυπα και σχέδια του 1890 έως σύγχρονες εγκαταστάσεις βίντεο. Στα σημαντικότερα εκθέματα περιλαμβάνονται δουλειές των Vuillard, Bonnard, Matisse, Picasso, Kirchner και Dix; μία υπέροχη συλλογή ζωγραφικής από σκοτσέζους καλλιτέχνες όπως οι Peploe, Fergusson, Gillies και Redpath, μεταπολεμική δουλειά των Bacon, Freud, Davie, Hockney, Balthus και Lege, και πολλές πρόσφατες δουλειές από καλλιτέχνες όπως οι Baselitz, Antony Gormley και Damian Hirst φιλοξενούνται επίσης εδώ. Το κτήριο σχεδιάστηκε από τον William Burnτο το 1820 ως σχολείο, αλλά προσαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Η γύρω έκταση της περιοχής παρέχει ένα υπέροχο μέρος για γλυπτά από τους Henry Moore και Barbara Hepworth.

Royal Botanic Garden Edinburgh

Ο Βασιλικός βοτανικός κήπος του Εδιμβούργου, γνωστός τοπικά ως «Botanics», είναι ένα στοιχείο που πρέπει να δει κάθε επισκέπτης του Εδιμβούργου, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Είναι τοποθετημένο περίπου ένα μίλι βόρια στην καρδιά του Εδιμβούργου, και είναι ένα καταφύγιο μέσα στην πολυτάραχη πόλη, καθώς έχει γίνει το σπίτι του παγκοσμίου φήμης κέντρου βοτανικής επιστήμης. Ως επισκέπτης μπορεί να πλησιάσει κανείς τον κήπο σε διάφορα επίπεδα. Είναι ένα δημόσιο πάρκο όπου μπορεί κανείς να ξεκουραστεί από το θόρυβο της πόλης, να θαυμάσει την ποικιλότητα και την ομορφιά της φύσης, να ταϊσει τους σκίουρους και τα πουλιά. Ο βοτανικός κήπος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο οικοσύστημα επιδιώκοντας να διασφαλίσει τη βιοποικιλότητα που δεν υπάρχει πλέον στη φύση. Γύρω στα 34,000 φυτά αναπτύσσονται στο βοτανικό κήπο του Εδιμβούργου. Τα φυτά του βοτανικού κήπου είναι αντιπροσωπευτικά δείγματα 17 χιλιάδων διαφορετικών ειδών φυτών απ’ όλο τον κόσμο.

Εθνικό πολεμικό μουσείο

Το Εθνικό πολεμικό μουσείο άνοιξε επίσημα στις 17 Απριλίου του 2000. Αυτό το μουσείο εξερευνεί τη σκοτσέζικη ιστορία στον πόλεμο και τις στρατιωτικές υπηρεσίες περισσότερα από τετρακόσια χρόνια πριν.

Μουσείο Royal Regimental

Το Regimental museum βρίσκεται στο κάστρο του Εδιμβούργου και φιλοξενεί ζωγραφιές, έργα τέχνης, ασημικά και μεταλλικά αντικείμενα που εξιστορούν την ιστορία της σκοτσέζικης τέχνης από τη δημιουργία ως τις σημερινές μέρες

Παιδικό Μουσείο

Το συγκεκριμένο μουσείο περιγράφεται ως το πιο θορυβώδες μουσείο του κόσμου. Το Παιδικό Μουσείο είναι το αγαπημένο μουσείο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Είναι ένα θησαυροφυλάκιο, ασφυκτικά πλήρες από αντικείμενα παιδικής ηλικίας, από το παρελθόν ως και σήμερα.

πηγή 1: εδώ,

πηγή 2: εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *