Anna Boukorou

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2014 21:31

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

                              Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Γ.Π.Σ. ΑΡΗ ΜΟΥΔΡΟΥ

 

O Γ.Π.Σ. ΑΡΗΣ ΜΟΥΔΡΟΥ  είναι μία από τις ιστορικότερες ποδοσφαιρικές ομάδες στη Λήμνο. Ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1930 και αναγνωρίστηκε επίσημα από το πρωτοδικείο Μυτιλήνης τον Ιούλιο του 1931 με πρώτο πρόεδρο τον Ευάγγελο Ψαραδέλη. Την εποχή εκείνη αγωνιζόταν με ομάδες άλλων χωριών και με πληρώματα ξένων πολεμικών πλοίων. Έκτοτε συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο έως  και σήμερα.

Η ομάδα, αν και κατά περιόδους συγκέντρωνε καλό ποδοσφαιρικό υλικό, δεν είχε φτάσει ποτέ στον πολυπόθητο στόχο, εκείνο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Τον Αύγουστο, όμως, του 2007, με την αλλαγή διοίκησης και πρόεδρο τον κ. Αθανάσιο Τσίκοβα τίθενται οι σωστές βάσεις για την ανανέωση της ομάδας. Καλείται ένας πολύ έμπειρος προπονητής, ο κ. Αντώνης Μαστρομιχαλάκης και στην ομάδα εντάσσονται νέοι ποδοσφαιριστές, όπως οι: Γκίνης, Ηλιάδης, Πράπας, Βασίλας, Τσολερίδης, Πολίτας, Καρτσιμαδάκης και Καλογήρου, που πρόσθεσαν ποιότητα και πείρα. Το διοικητικό συμβούλιο αποκτά και νέα μέλη, όπως οι κύριοι Σαρρής, Σαλαμουσάς, Αλεξάνδρου, Ράλης και Θεολόγου, ενώ στην ομάδα εντάσσονται και δύο νέοι αξιόλογοι παίκτες, οι Ραμαντάνης και Εκουτσίδης. Αποκορύφωμα όλης αυτής της προσπάθειας ήταν η κατάκτηση του κυπέλου Λήμνου από τον Γ.Π.Σ. Άρη Μούδρου στον τελικό της 6ης Μαρτίου του 2013, που αντιμετωπίζοντας τον Κεραυνό Αγίου Δημητρίου επικράτησε με σκορ 3-1.

Τη φετινή χρονιά η ομάδα φάνηκε να αποδυναμώνεται, καθώς πολλοί παίκτες της αποχώρησαν είτε λόγω σπουδών είτε με μετεγγραφές σε άλλες ομάδες. Ωστόσο, φαίνεται και πάλι να βρίσκει το ρυθμό της μετά τις μετεγγραφές των Χριστοφιδέλη, Κλωνάρη, Κύρκου, Κουδουνά, Παρδάλη και Ζερβού και να γίνεται πιο εφικτός ο στόχος της κατάκτησης της πρώτης θέσης του ομίλου αλλά και της πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου, αφού φέτος της δίνεται άλλη μια ευκαιρία να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίζεται στον ημιτελικό του κυπέλλου ?σε μια επανάληψη του περσινού τελικού- με αντίπαλο τον Κεραυνό Αγίου Δημητρίου, στις 5 Φεβρουαρίου στο στάδιο της Μύρινας.

ΡΟΛΟΪ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ