ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Κάνε κλικ στον βάτραχο για να κατεβάσεις (download) το παιχνίδι math-labyrinth στον υπολογιστή σου. Το παιχνίδι ξεκινά κάνοντας διπλό κλικ στο exe αρχείο που κατέβασες, χωρίς να χρειαστεί άλλη διαδικασία εγκατάστασης. Ίσως χρειαστεί να απενεργοποιήσεις το antivirus του υπολογιστή σου, σε περίπτωση που δεν σου επιτρέπει να κατεβάσεις ή να ανοίξεις το παιχνίδι.

Κάνε κλικ εδώ για να παίξεις το παιχνίδι χωρίς να το κατεβάσεις στον υπολογιστή σου.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Οδήγησε τον Scratchman στην έξοδο του λαβύρινθου χρησιμοποιώντας τα βελάκια (πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά) και απάντησε σωστά στις ερωτήσεις που θα σου κάνουν οι ήρωες του παιχνιδιού (circleman, ellipseman, rectangleman, triangleman και squareman). Αν απαντήσεις σωστά σε μία ερώτηση, ανοίγουν οι πόρτες και σου επιτρέπουν να προχωρήσεις. Αν απαντήσεις λάθος σε μία ερώτηση, πρέπει να ξεκινήσεις την πίστα από την αρχή. Το παιχνίδι αποτελείται από τρεις πίστες αυξανόμενης δυσκολίας.

 

CREDITS

To math-labyrinth είναι ένα παιχνίδι-λαβύρινθος με ερωτήσεις μαθηματικών γνώσεων που δημιουργήθηκε  με τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch που ανέπτυξε το M.I.T., από τον Γιάννη Τερψιάδη, μαθητή της Γ΄Δημοτικού του 8ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, τη σχολική χρονιά 2014-15, στο πλαίσιο του  προγράμματος CTY του Πανεπιστημίου John Hopkins.