2015-2016

Το Προχωρώ ξεκίνησε ιγια πρώτη φορά στο Γυμνάσιο Βεύης κατά το σχολικό έτος 2015-2016 και από τότε πραγματοποιείται με τον τίτλο “Ανακαλύπτω τη Δύναμή μου“. Αρχικά έτρεξε στο πλαίσιο του μαθήματος της Σχολικής και Κοινωνικής Ζωής για την Α’ τάξη (με συντονίστρια την εκπαιδευτικό ΠΕ20 Γεωργία Σταυρίδου) και σαν Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για τις Β’ και Γ’ τάξεις (με συντονίστρια την εκπαιδευτικό ΠΕ06 Άννα Καραντζούλη). 

Ανάμεσα στις αξέχαστες στιγμές της χρονιάς ανήκει η Υποδοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βεύης την ημέρα εορτασμού της 25ης Μαρτίου και η ξενάγησή τους στον σχολικό χώρο. Οι μικροί επισκέπτες κατείχαν κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση συμμετέχοντας σε χορωδία και θεατρική παράσταση που είχαν προετοιμάσει με τη δασκάλα τους. 

Λίγες ημέρες αργότερα, η Ομάδα Διαμεσολάβησης του Γυμνασίου Βεύης επισκέφτηκε το 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων με σκοπό τη συμμετοχή σε βιωματικές δραστηριότητες και εικονική διαμεσολάβηση με την καθοδήγηση της διευθύντριας του Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, Μαρίας Κωτσέλη, η οποία θεωρείται “βετεράνος" στην εφαρμογή του Θεσμού της Διαμεσολάβησης. Κοινός στόχος αποτέλεσε και αποτελεί η δημιουργία ενός άτυπου δικτύου σχολείων που εφαρμόζουν τη Σχολική Διαμεσολάβηση, η επικοινωνία μεταξύ τους και η ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *