Ημέρα 3η

Ημέρα Τετάρτη 21/11/18 και το μάθημα ξεκινά με τη συναισθηματική νοημοσύνη και διαχείριση συναισθημάτων. Ονομάζουμε τα συναισθήματα, τα κατατάσσουμε σε κατηγορίες, γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας.

Γινόμαστε χειρουργοί και κομματιάζουμε τον ανθρώπινο εγκέφαλο ώστε στη συνέχεια να ξαναβάλουμε κάθε κομματάκι στη θέση του (ναι, ο ασθενής επιβίωσε!).

Χωριζόμαστε σε δυο ομάδες και παίζουμε παιχνίδι καταγραφής των εργαλείων που χρησιμοποιούμε στην τάξη για επίλυση συγκρούσεων.

Αλλά επειδή δεν έχουμε εξαντλήσει Καταλανική κουζίνα περνάμε τις μεσημεριανές μας ώρες σε ηλιόλουστη πλατεία όπου λιαζόμαστε καλύτερα και από Ελλάδα! Σκόρδο, παντού σκόρδο. Οι patatas bravas ΘΑ ήταν ωραίες αν δεν είχαν τόσο σκόρδο, αποφασίζουμε ομόφωνα.

Στην ώρα μας για την προγραμματισμένη επίσκεψή μας στη Sagrada Familia παθαίνουμε ομαδική παράκρουση όταν μπαίνουμε μέσα-μας μαλώνουν οι διπλανοί τουρίστες-“είναι χώρος προσευχής" λέει. Η αλήθεια είναι ότι το ξεχνάς καθώς θεωρείς ότι βρίσκεσαι σε μουσείο και μάλιστα ασφυκτικά γεμάτο κόσμο που περιφέρεται βγάζοντας φωτογραφίες.

Για τους έχοντες κουράγιο, η συνέχεια αποδεικνύεται μαγική καθώς η βραδυνή βόλτα στην στολισμένη Passeig de Gracia, με τις βιτρίνες, την Casa Mila και τη Casa Batllo μας αναζωογονεί  και μας συναρπάζει. Ξενοδοχεία, μπουτίκ πολυτελείας και εστιατόρια, όλα “φωνάζουν" Χριστούγεννα στο κέντρο της πόλης.

http://ei.yale.edu/ruler/ruler-overview/