Η σημασία της υγιεινής διατροφής στην προσχολική ηλικία

 

Η υιοθέτηση υγιεινών και ισορροπημένων διατροφικών συνήθειωνΠυραμίδα διατροφής για παιδιά από την προσχολική ηλικία είναι πολύ σημαντική, καθώς αυτό το διάστημα καθιερώνονται διατροφικές στάσεις και συνήθειες που προάγουν την υγεία για ολόκληρη την μετέπειτα ζωή του ανθρώπου. Οι ανθυγιεινές συμπεριφορές και γενικότερα ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής φαίνεται ότι διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό στην παιδική και εφηβική ηλικία. Οι συνήθειες, γενικά, εγκαθίστανται νωρίς στη ζωή του ανθρώπου, μεταφέρονται και διατηρούνται και στην ενήλικη ζωή και είναι δύσκολο να αλλάξουν με το πέρασμα του χρόνου. Τα στάδια αυτά της ζωής αποτελούν, λοιπόν, σημαντικούς σταθμούς στην πορεία του ανθρώπου για την υιοθέτηση συμπεριφορών που σχετίζονται με την υγεία.

Δεδομένου ότι τα παιδιά και οι έφηβοι βρίσκονται σε φάση διαμόρφωσης της προσωπικότητάς τους, είναι πιο πιθανό να υιοθετήσουν τις επιθυμητές συμπεριφορές, σε σχέση με τους ενήλικες. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού, γίνεται αντιληπτό ότι οι παρεμβάσεις σε αυτές τις περιόδους ζωής έχουν μεγάλη σημασία, προκειμένου τα άτομα να τροποποιήσουν εγκαίρως τις στάσεις και τις συμπεριφορές τους και να προβούν σε ωφέλιμες για την υγεία τους αλλαγές στον τρόπο ζωής τους.

 

 

 

 

 

Οι κατασκευές και τα οφέλη τους

Τα παιδιά μέσα από τις κατασκευές εκφράζονται, καλλιεργούν την φαντασία τους και μέσα από την δημιουργία τους αναπτύσσουν όλες τις αισθήσεις τους. Όταν τα παιδιά δημιουργούν συνεργάζονται και συντονίζονται όλες οι αισθήσεις τους ώστε να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για αυτά. Μέσα από τις κατασκευές τους τα παιδιά αντλούν αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση.

πασχαλινές κατασκευές1 Raupe14 Princess_castle_toilet_paper_roll_01 kataskeui-pontikakia-apo-karudi fd69d11e7626170c1f293044b3d57d89 crab

Continue reading «Οι κατασκευές και τα οφέλη τους»