Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
ΓΙΑΓΚΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

Αρχική σελίδα
ΟΝΟΜΑ
Η ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ
VIDEO
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑΣ
TI LENE OI TOYRKOI.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ ΚΑΙ ΙΛΑΡΙΩΝΑ
ΤΟ ΤΖΑΜΙ
ΝΑΟΣ
ΞΩΚΚΛΗΣΙΑ
ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΘΙΜΑ
Η παρασκευή του ψωμιού
ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ
ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ-ΧΑΝΙΑ
Η ΒΡΑΚΑ
ΤΑ ΓΙΟΦΥΡΙΑ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΕΙΚΟΝΕΣ
ΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ
ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ
ΔΙΠΟΤΑΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΚΑΦΕΝΕΙΑ
Καφενείο Καραβδά
ΤΑ ΑΡΤΕΣΙΑΝΑ
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΚΛΙΜΑ
ΠΙΤΕΣ-ΦΑΓΗΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑ ΑΞΙΑ
ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΕΘΙΜΑ
ΜΝΗΝΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΠΡΟΣΩΠΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
2007 ΔΙΠΟΤΑΜΟΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΠΟΤΑΜΟΣ 2007
 

ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ.

Η γάστρα ήταν μεταλλική, διαμέτρου 80 εκ. περίπου ,σαν ένα μεγάλο καπάκι κατσαρόλας,  με χερούλι στο πάνω μέρος και στεφάνι γύρω-γύρω. Το πάνω μέρος το κάλυπταν με στάκτη  1-2εκ.   Τη ζέσταιναν στο τζάκι και μετά έτσι καυτή όπως ήταν, σκέπαζαν με αυτή το ταψί που το τοποθετούσαν στα κάρβουνα σε πυροστιά και έψηναν τα φαγητά τους. Τα φαγητά γίνονταν πεντανόστιμα. 

 

ΠΙΤΕΣ

Πλαστό

 ΜΠΑΤΖΙΝΑ

Σε μια λεκάνη αναμιγνύονται 6 ποτήρια καλαμποκάλευρο , 4 ποτήρια  ξυσμένο κολοκύθι (κίτρινο ή πράσινο), 1 κιλό τριμμένη φέτα σκληρή, ½ κιλό λάδι , νερό για τη ζύμη, μέχρι να δέσουν και να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός Απλώνετε το μίγμα στο καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180ο C για 45’.