Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning- Συνεργασία και βράβευση ΔΣ Παλαιαοχωρίου Χαλκιδικής-Από την εκπαιδευτικό Σαββοπούλου Μαρία

Winner-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατά το σχολικό έτος 2015-2016 η Β? τάξη του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής έλαβε μέρος σε ένα eTwinning πρόγραμμα σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Mehmet Emin Yurdakul Ilkolulu από την Άγκυρα της Τουρκίας. Το πρόγραμμα πραγματοποιούνταν 3 με 5 ώρες τη βδομάδα για 6 μήνες τις ώρες της Ευέλικτης Ζώνης και των Εικαστικών.

   Στο έργο αυτό, οι συμμετέχοντες μαθητές φτιάχνουν 2 κούκλες-μασκότ, οι οποίες ταξιδεύουν στις δύο χώρες και παίζουν παιχνίδια με τα παιδιά (παραδοσιακά, ηλεκτρονικά και live ομαδικά). Οι δραστηριότητες του έργου ήταν άμεσα συνδεδεμένες με το αναλυτικό πρόγραμμα, συνεπώς η υλοποίησή τους συνέβαλε στην επίτευξη των στόχων που τίθενται από αυτό.

  Για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος χρησιμοποιήθηκαν αρκετά Web 2.0 εργαλεία από τα παιδιά ώστε να φέρουν εις πέρας τις δραστηριότητες. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους και με την κατάλληλη καθοδήγηση της εκπαιδευτικού οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β? τάξης κατάφεραν να παράγουν εντυπωσιακά αποτελέσματα!

   Χρησιμοποιήθηκαν η ομαδοσυνεργατική μέθοδος, η μέθοδος που βασίζεται στην έρευνα και στο παιχνίδι και  η μέθοδος project. Βασική προϋπόθεση ήταν η λήψη αποφάσεων από τους μαθητές γι΄αυτό και η όλη διαδικασία διεξήχθη μαθητοκεντρικά.

     Το έργο βραβεύθηκε με την Εθνική και την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας. Επιπλέον, απέσπασε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό ETransformation in Education για σχολικά projects του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης (http://www.eba.gov.tr/haber/1477898060). Ακόμη, κέρδισε το 2ο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό έργων eTwinning της Τουρκίας (http://etwinningonline.eba.gov.tr/wpcontent/uploads/2016/11/etwinningebafatihodulleri.pdf)

   Μπορείτε να δείτε όλες τις δραστηριότητες αναλυτικά καθώς και τα εργαλεία web 2.0 που χρησιμοποιήθηκαν, στο ιστολόγιο του έργου www.etwinningplayroom.blogspot.com .

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://aparaske.sites.sch.gr/?p=3313