Χαρούμενοι στο Διαδίκτυο (Happy Onlife), παίξτε και μάθετε για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο-Από τον Δρ. Λεύκο Ιωάννη-ΕΔΙΠ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

 

Χαρούμενοι στο Διαδίκτυο (Happy Onlife), παίξτε και μάθετε για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
Τώρα μπορείτε να μάθετε πώς να συμπεριφέρεστε με ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο παίζοντας το παιχνίδι Χαρούμενοι στο Διαδίκτυο (Happy Onlife).
Αυτό το συναρπαστικό παιχνίδι στοχεύει στην υποστήριξη των παιδιών ηλικίας 8-12 ετών, όπου μαζί με τη συμμετοχή των γονέων και των εκπαιδευτικών τους, ενεργοποιούν την εισαγωγή τους στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών.
Οι ερωτήσεις κουίζ που είναι ενσωματωμένες στο παιχνίδι σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου, των κοινωνικών δικτύων και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, έχουν σχεδιαστεί με στόχο να προωθήσουν τη συζήτηση μεταξύ των παικτών και να τους ενδυναμώσουν ώστε να είναι υπεύθυνοι και ασφαλείς όταν χρησιμοποιούν τα ψηφιακά μέσα.
Το παιχνίδι παρουσιάζει βασικά μηνύματα σχετικά με τη χρήση, την υπερβολική χρήση και την κακή χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά, καθώς και τους κινδύνους, όπως ο Διαδικτυακός Εκφοβισμός. Παρουσιάζει, επίσης, απλές και σαφείς στρατηγικές πρόληψης, διαμεσολάβησης ή αποκατάστασης ζητημάτων που αφορούν στο Διαδίκτυο.

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε απο το Ενοποιημένο Κέντρο Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ.

Η μετάφραση/προσαρμογή στην Ελληνική έγινε από την Αναστασία Οικονόμου (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου), την Αφροδίτη Στεφάνου (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου) και τον Ιωάννη Λεύκο (5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς-Θεσσαλονίκη και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) τον Οκτώβριο του 2017

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://aparaske.sites.sch.gr/?p=4359