Online Users

None

Login

Banner
Political Responsibility
Τι είναι το βακτηρίδιο E.coli PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 06 June 2011 17:42

Εδώ και εβδομάδες εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως στη  Γερμανία, έχουν προσβληθεί από το εντεροαιμορραγικό  βακτηρίδιο E.coli (Eceh) και πάνω από 15 έχουν χάσει τη  ζωή τους. Η ακριβής προέλευση του βακτηριδίου δεν έχει  ακόμη διαπιστωθεί, αν και οι γερμανικές αρχές έχουν ήδη  ενοχοποιήσει τα εισαγόμενα, ισπανικά αγγούρια πράγμα  που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ισπανίας. Τι  είναι όμως το βακτηρίδιο Escherichia coli, όπως είναι το πλήρες, επιστημονικό όνομά του;

Read more...
 
Το Facebook καταστρατηγεί το δικαίωμα των παιδιών στην αθωότητα PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 02 June 2011 14:46

Με το ένα στα πέντε παιδιά στις ηλικίες 9 ? 12 να διαθέτει προσωπικό προφίλ, σύμφωνα με την έρευνα Social Networking για την Ευρώπη, φαίνεται πως, παρά τις απαγορεύσεις, η διεισδυτικότητα του Facebook σε αυτές τις ηλικίες δύσκολα ελέγχεται. Οι κίνδυνοι όμως, στους οποίους εκτίθενται απασχολούν γονείς και αρμόδιους φορείς.

«Οταν βλέπουμε όλο και περισσότερα 8χρονα και 9χρονα στην Ελλάδα να έχουν δικό τους προφίλ, θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση» λέει ο κ. Γεώργιος Κορμάς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, υπεύθυνος της Γραμμής Βοήθειας             800 11 800 15       και επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Read more...
 
Τα σαθρά επιστημονικά θεμέλια του ρατσισμού PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 25 May 2011 13:15

Η αναξιοπιστία και η ανακρίβεια του επιστημονικού λόγου πρέπει να θεωρούνται δεδομένες όταν δεν καταφέρνει -ή μάλλον, όταν δεν επιθυμεί- να διαφοροποιηθεί από την κυρίαρχη ιδεολογία και τις κοινωνικές ψευδαισθήσεις της εποχής. Πριν από δύο εβδομάδες παρουσιάσαμε την τραγική ιστορία της «Αφροδίτης των Οτεντότων» (βλ. «Ε» 07-05-11), της νεαρής Αφρικανής Σάαρτζι, η οποία στις αρχές του 19ου αιώνα αναγκάστηκε να επιδεικνύει τα ογκώδη προκλητικά της οπίσθια και τη δήθεν «ζωώδη» φύση της σε κακόγουστες παραστάσεις για κοινωνικά εξαθλιωμένους Ευρωπαίους θεατές.

Read more...
 
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 18 May 2011 07:43

Μία μητέρα, η οποία από το ένα της στήθος θηλάζει το μικρό της παιδί και από το άλλο, ένα νεογέννητο πιθηκάκι.

Στη λεζάντα της, η φωτογραφία η οποία δημοσιεύθηκε στον ινδικό τύπο αναγράφει:

«Μόνον όποιος είναι φτωχός και ξέρει τι θα πει πείνα ενεργεί ?ε τόση γενναιοδωρία?

Τι θλι?ερό που ο άνθρωπος δεν είναι πάντα έτσι»

Πηγή: PRESSONICE

 
Μακριά από μας, τ' απόβλητά μας PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 17 May 2011 20:48

 

Στην πλάτη της Αφρικής και εν μέρει της Κίνας έχει φορτώσει η «πολιτισμένη» Ευρώπη εκατομμύρια τόνους επικίνδυνα και τοξικά απόβλητα που παράγει, κατά παράβαση του Κοινοτικού Κανονισμού του 2007, ο οποίος και... απαγορεύει την αποστολή τοξικών αποβλήτων σε τρίτες χώρες για ταφή.

Ολες οι έρευνες δείχνουν ότι οι χώρες του Τρίτου Κόσμου έχουν καταστεί η κατεξοχήν «χωματερή» των τοξικών αποβλήτων (φωτ. Reuters)

Read more...
 
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 7 of 11
 

Search

Statistics

Members : 1130
Content : 270
Web Links : 16
Content View Hits : 32837

Poll

Should we use nuclear energy?