Online Users

None

Login

Banner
Political Responsibility
Εκπέμπουν SOS για την υγεία μας PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 04 April 2011 12:54

Ο όρος «ξενοβιοτικό» (ξένος + βίος) προσδιορίζει κάθε λογής ουσία που είναι «ξένη προς την ανθρώπινη ζωή» και δεν υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό, αλλά μπορεί, όταν εκτεθούμε σε αυτήν ή εισέλθει στο σώμα μας, να έχει τοξική επίδραση και να επηρεάσει αρνητικά τις λειτουργίες του, προκαλώντας διαταραχές και προβλήματα υγείας.

Read more...
 
Ηλεκτρονικά Εκπαιδευτικά Υλικά για την Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 13 January 2011 13:15

ΑΓΓΛΙΚΑ

COUNCIL OF EUROPE

Compass: Manual for Human Rights Education with Young People

http://eycb.coe.int/compass/en/contents.html

Last Updated on Thursday, 13 January 2011 13:25
Read more...
 
Οι φύλακες των πολύτιμων σπόρων PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 06 January 2011 19:37

H διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών της γεωργικής βιοποικιλότητας, αλλά και η ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών είναι μερικές από τις δραστηριότητες της εναλλακτικής κοινότητας «Πελίτι». Ο εμπνευστής της Παναγιώτης Σαϊνατούδης εξηγεί τη φιλοσοφία της.

Συνεχίζουμε να καλλιεργούμε την τροφή μας με παραδοσιακές ποικιλίες, να φυλάμε τον σπόρο από χρονιά σε χρονιά και να τον προσφέρουμε δωρεάν όπου μπορούμε. Tο 97% της γεωργικής βιοποικιλότητας έχει χαθεί. Eμείς προσανατολιζόμαστε στο 3% που έχει απομείνει», διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της εναλλακτικής κοινότητας «Πελίτι» (www.peliti.gr ).

Δρώμενο. Ο κ. Παναγιώτης Σαϊνατούδης ανέλαβε ένα επικών διαστάσεων έργο: Τη διάσωση των ντόπιων ειδών χλωρίδας

Read more...
 
Μια νέα σφαγή των νηπίων PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 20 December 2010 22:00

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του ΕΚΚΕ, 450.000 (23,3%) παιδιά και έφηβοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Φτώχεια και των γονέων, λέγαμε κάποτε, φτώχεια και των παίδων, διαπιστώνουμε σήμερα.

Read more...
 
Σχετικά με το περιβάλλον και την υγεία PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Saturday, 18 December 2010 20:30

Το καθαρό περιβάλλον είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη υγεία και ευεξία. Ωστόσο, οι αλληλεπίδραση μεταξύ του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας είναι πολύ περίπλοκη και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί. Συνεπώς, η χρήση της αρχής της προφύλαξης καθίσταται ιδιαιτέρως χρήσιμη. Οι πιο γνωστές επιπτώσεις για την υγεία σχετίζονται με τη μόλυνση του ατμοσφαιρικού αέρα, την ποιότητα του νερού και την ανεπαρκή αποχέτευση. Πολύ λιγότερα είναι γνωστά γύρω από τις επιπτώσεις στην υγεία από τις επικίνδυνες χημικές ουσίες. Ο θόρυβος αναδύεται ως νέο ζήτημα για το περιβάλλον και την υγεία. Η αλλαγή του κλίματος, η καταστροφή της στιβάδας του στρατοσφαιρικού όζοντος, η φθίνουσα πορεία της βιοποικιλότητας και η υποβάθμιση του εδάφους επίσης μπορούν να επιβαρύνουν την ανθρώπινη υγεία.

Read more...
 
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 9 of 11
 

Search

Statistics

Members : 1130
Content : 270
Web Links : 16
Content View Hits : 32835

Poll

Should we use nuclear energy?