Online Users

None

Login

Banner
Political Responsibility
ΙΣΤΟΣ ? Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Χαϊδάρι PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 03 January 2012 09:43

 

Ζούμε σε μία περίοδο έντονης πολιτικής οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κρίσης σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Στην Ελλάδα η κρίση παρουσιάζεται με εντονότερα χαρακτηριστικά, προβλέπεται ότι θα είναι μακροχρόνια και θα επηρεάσει όλα τα παραγωγικά και δημιουργικά στρώματα της κοινωνίας (εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους, ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης, συνεπείς επαγγελματίες).Η ανεργία καλπάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, μισθοί και συντάξεις κόβονται, η έκτακτη και άδικη φορολογία πλήττει το ήδη μειωμένο εισόδημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

Το κοινωνικό κράτος (παιδεία, υγεία κ.λπ) με την πάροδο του χρόνου μειώνεται και η ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών χειροτερεύει, η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα του πολιτικού συστήματος, έχει καταρρακωθεί, και τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας δεν έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν την κρίση με σεβασμό στον άνθρωπο και στις ανάγκες του.

Read more...
 
Η ζωή επιστρέφει στον Κηφισό και στον Ιλισό PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 28 December 2011 14:42

Παπαγάλοι, κορμοράνοι ασημόγλαροι και αλκυόνες εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, στα μεγάλα ρέματα της πρωτεύουσας. «Τα αποτελέσματα της φετινής καταγραφής ήταν πλούσια και γεμάτα απρόσμενες εκπλήξεις», τονίζουν οι επιστήμονες

Μια Τσίχλα κρυμμένη στα καλάμια και έναν βραχοκιρκίνεζο εντόπισαν οι επιστήμονες στο ρέμα της Πικροδάφνης

Read more...
 
Ο Άγιος Βασίλης στο μικροσκόπιο της... Φυσικής PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 26 December 2011 21:50

Πώς κατορθώνει ο Άγιος Βασίλης να μοιράσει μέσα σε μία νύχτα δώρα σε 2 δισεκατομμύρια σπίτια ανά τον πλανήτη; Επιστήμονες των ΗΠΑ  μελέτησαν το θέμα και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρέπει να... παίζει στα δάκτυλα την κβαντική θεωρία, την γενετική μηχανική και τις  νευροεπιστήμες!

Last Updated on Wednesday, 28 December 2011 14:39
Read more...
 
H έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το εξασθενές χρώμιο PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 26 December 2011 21:40

 

Τόσο σε ανθρώπους όσο και σε τρωκτικά, το απορροφούμενο Cr(VI) κατανέμεται σε όλους τους ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα του Cr(VI) να εντοπίζονται στο συκώτι, στα νεφρά και στα οστά...

Στις 2.12.2011, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), και πιο συγκεκριμένα ο International Agency for Research on Cancer (IARC) και στη σειρά των δημοσιεύσεων «I A R C Monographs on the Evaluation of Carcinogenic Risks to Humans» δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «A Review of Human Carcinogens: Arsenic, Metals, Fibres, and Dusts».

Το κεφάλαιο που αφορά τις ενώσεις του εξασθενούς χρωμίου [Cr(VI)] είναι διαθέσιμο στο http://monographs.iarc.fr/ENG/Monographs/vol100C/mono100C-9.pdf .

Last Updated on Wednesday, 28 December 2011 14:47
Read more...
 
Aπορρίμματα υψηλής τεχνολογίας στη «χωματερή» του αναπτυσσόμενου κόσμου PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 21 November 2011 16:15

Ο αδιάκοπος ρυθμός της τεχνολογικής εξέλιξης σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα καθίστανται ξεπερασμένα λίγο αφότου κυκλοφορήσουν, για να καταλήξουν στο χρονοντούλαπο της καταναλωτικής ιστορίας και πολύ συχνά σε χωματερές του αναπτυσσόμενου κόσμου, που αδυνατούν να τα διαχειριστούν σωστά.

Read more...
 
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 2 of 11
 

Search

Statistics

Members : 1130
Content : 270
Web Links : 16
Content View Hits : 32824

Poll

Should we use nuclear energy?