Online Users

None

Login

Banner
Αυξάνονται οι θάνατοι από την ατμοσφαιρική ρύπανση PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 13 June 2011 14:25

 

Πάνω από 350.000 ζωές χάνονται κάθε χρόνο στα αστικά κέντρα της ΕΕ λόγω του αέρα "δηλητηρίου" που αναπνέουμε. Σοβαρότατα καρδιακά και πνευμονικά προβλήματα προκαλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και ο Βόλος είναι οι τρεις ελληνικές πόλεις με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων (PM10 PM 2,5) αφού τόσο η έλλειψη πρασίνου, όσο και η μεγάλη ποσότητα ρύπων λόγω των εξατμίσεων των αυτοκινήτων αλλά και των εργοστασίων γιγαντώνουν το πρόβλημα, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

 

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της συμπρωτεύουσας όπου τα σωματίδια τύπου PM 2,5 που προέρχονται από την κυκλοφορία των οχημάτων είναι διπλάσια από αυτά που επιτρέπει η ΕΕ σύμφωνα με τους Οικολόγους Πράσινους.

 

Η Ελλάδα, το Βέλγιο αλλά και η Ρουμανία είναι τρεις από τις χώρες όπου ζητήθηκε την προηγούμενη χρονιά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εφαρμόσουν τους Ευρωπαϊκούς κανόνες για την ποιότητα της υγείας καθώς δεν είχαν καταφέρει να περιορίσουν τις μεγάλες εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων.

 

Τον Απρίλιο του 2011 η Ελλάδα υπέγραψε μια ιδιαίτερα σημαντική για το περιβάλλον υπουργική απόφαση η οποία όμως προβλέπεται να γίνει πράξη το 2015!

 

Σύμφωνα με την "μελλοντική" αυτή απόφαση, μπαίνουν ποιοτικά κριτήρια στην ατμόσφαιρα σε ρύπους όπως είναι το διοξείδιο του άνθρακα, το διοξείδιο του αζώτου, το όζον, το βεβζόλιο κ.α.

http://cosmo.gr

 

Last Updated on Monday, 13 June 2011 14:28
 
 

Search

Statistics

Members : 1130
Content : 270
Web Links : 16
Content View Hits : 32633

Poll

Should we use nuclear energy?