Online Users

None

Login

Banner
Ανεπαρκείς οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 25 November 2010 22:12

 

Μόλις τέσσερις χώρες από τις 27 της Ε.Ε. εφαρμόζουν πολιτικές ικανές να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με το νέο εργαλείο αξιολόγησης της WWF, σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων σε θέματα ενέργειας Ecofys.

 

Από την αξιολόγηση προκύπτει ότι σήμερα έχει αναληφθεί από τα κράτη - μέλη μόλις το 1/3 των προσπαθειών που απαιτούνται, ώστε η Ε.Ε. να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 80 - 95% έως το 2050.

 

Κάθε τομεακή πολιτική και η συνολική δέσμη πολιτικών κάθε κράτους βαθμολογείται στην κλίμακα Α έως G. Η υψηλότερη βαθμολογία είναι το D και την έλαβαν μόλις τέσσερις χώρες. Κατά την οργάνωση, η αξιολόγηση των πολιτικών παρέχει για πρώτη φορά συνολική εικόνα των προσπαθειών περιορισμού των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, προχωρώντας σε αναλύσεις ανά τομέα και ανά κράτος - μέλος.

Η αξιολόγηση των κλιματικών πολιτικών αναδεικνύει τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των κρατών, σε επίπεδο φιλοδοξίας και πρακτικών, αν και σε γενικές γραμμές η συνολική βαθμολογία όλων των κρατών είναι αρκετά φτωχή.

Η Ελλάδα έχει ακόμα σημαντικό δρόμο να διανύσει, αφού βαθμολογείται με F και κατακτά μια από τις χαμηλότερες θέσεις στην Ε.Ε.-27. Κύρια αίτια για τη χαμηλή κατάταξη της χώρας είναι η ανεπάρκεια φιλόδοξων μέτρων στις μεταφορές, τα κτήρια και τη βιομηχανία, καθώς και διοικητικά - θεσμικά προβλήματα στον τομέα προώθησης των ΑΠΕ.

πηγή: 24/11/2010- Εφ. Η Αυγή

 

Last Updated on Monday, 29 November 2010 19:06
 
 

Search

Statistics

Members : 1130
Content : 270
Web Links : 16
Content View Hits : 32656

Poll

Should we use nuclear energy?