ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ   ΑΓΩΝΕΣ  

Η Αθήνα, μια πόλη πλούσια σε ιστορία και παράδοση ετοιμάστηκε και υποδέχτηκε όλο τον κόσμο.

Η πόλη του Περικλή και του Σωκράτη, η πατρίδα της φιλοσοφίας και γενέτειρα της Δημοκρατίας είχε την τιμή για δεύτερη φορά στην σύγχρονη Ιστορία της να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες .

Δίπλα σε μνημεία όπως το Καλλιμάρμαρο, ο Παρθενώνας και η αρχαία Αγορά ήρθαν να προστεθούν σύγχρονα έργα μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας και τεχνολογικής αιχμής. Αθλητικές και μη εγκαταστάσεις, έργα υποδομής και ανάπλασης μεταμόρφωσαν την Αθήνα σε μια πόλη σύγχρονη και φιλόξενη.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 πρόσθεσαν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της πόλης και αποτελουν πλέον κληρονομιά στον τομέα της υποδομής και τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της ανθρωπότητας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004, που για 17 ημέρες επέστρεψαν στη χώρα όπου γεννήθηκαν και στην πόλη όπου αναβίωσαν, ολοκληρώθηκε.

Αυτοί οι Αγώνες έσπασαν πολλά ρεκόρ. Η Αθήνα φιλοξένησε 11.099 αθλητές, τους περισσότερους συνολικά, αλλά και τις περισσότερες γυναίκες αθλήτριες, στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκπροσωπήθηκαν 202 χώρες, περισσότερες από κάθε άλλη διοργάνωση. Η Ολυμπιακή φλογα για πρώτη φορά  ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Για πρώτη φορά, γυναίκες αγωνίστηκαν στην Ολυμπία, στο αγώνισμα της Σφαιροβολίας.

Τέσσερα δισεκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο μοιράστηκαν μαζί μας τη γιορτή και είδαν την Ελλάδα - μέσα και έξω από τα Στάδια.

Με μια ζεστή και ανθρώπινη Τελετή Λήξης, γεμάτη μουσική και τραγούδια, η Αθήνα αποχαιρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τους αθλητές και τους προσκεκλημένους της. 
bullet Δείτε φωτογραφίες από την Τελετή Λήξης
bullet 
Wallpapers

 

 

Στιγμές από τους Αγώνες

Θυμηθείτε ξανά σημαντικές στιγμές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004 ανατρέχοντας στα σπουδαιότερα γεγονότα κάθε αγωνιστικής ημέρας. περισσότερα

 

 

Ολυμπιακά Αθλήματα

Γνωρίστε όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα μέσα από τις αναπαραστάσεις τους με κινούμενα σχέδια περισσότερα