Πρόσβαση στο δίκτυο μέσω κινητών τηλεφώνων

 Από την Τετάρτη 8 Απριλίου η  πρόσβαση στις ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα γίνεται χωρίς χρέωση από κινητά δίκτυα.

Προσοχή: αυτό ισχύει μόνο για τις ιστοσελίδες που αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. Σε όλες τις άλλες υπάρχει χρέωση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Για τις περιπτώσεις όσων δεν έχουν σταθερή και απεριόριστη σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορεί να αξιοποιηθεί το κινητό τηλέφωνο για τη σύνδεση κάποιου φορητού υπολογιστή ή τάμπλετ. Δηλαδή να αξιοποιηθεί το κινητό τηλέφωνο ως hot spot. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή και ως tethering και επιτρέπει σε μία τρίτη συσκευή (κινητό ή υπολογιστή) να συνδεθεί με ένα κινητό και να το χρησιμοποιήσει ως modem. Ακολούθως παραθέτουμε ορισμένες βασικές οδηγίες που αξιοποιήσαμε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου κατά τη διάρκεια της ΕξΑΕ. Κάθε τηλέφωνο μπορεί να έχει διαφορετικές λειτουργίες ανάλογα με τον κατασκευαστή ή τα μενού να είναι σε άλλη διάταξη και με άλλες ονομασίες, σε γενικές όμως γραμμές ο βασικός τρόπος ρυθμίσεων θα είναι παραπλήσιος.

Επισήμανση: Τα παρακάτω ισχύουν μόνο για τηλέφωνα με λειτουργικό Android

Α. Γενικές οδηγίες

Β. Οδηγίες για κινητό Xiaomi με λειτουργικό MIUI 11.0.14 (Android 9.0 Pie)