Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκδρομές Ημερήσια Εκδρομή Δεκεμβρίου ΕΠΑΣ Σύρου

Ημερήσια Εκδρομή Δεκεμβρίου ΕΠΑΣ Σύρου

Ημερήσια εκδρομή ΕΠΑΣ Σύρου- Δεκέμβριος 2012

  Μέσα στον Δεκέμβρη το σχολείο μας πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στο Βιομηχανικό Μουσείο της Ερμούπολης. Αν και συνήθως οι επισκέψεις σε μουσεία δεν μπορούμε να πούμε ότι κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών, ωστόσο στο συγκεκριμένο μουσείο είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και να ενημερωθούμε για μηχανές, προϊόντα και εκθέματα μιας όχι και τόσο μακρινής εποχής. Μηχανές πλοίων, κλωστουφαντουργία, σκαγιοποιείο, παρασκευή λουκουμιών πέρασαν μπροστά από τα μάτια μας, δείχνοντάς μας την βιοπάλη κάποιων όχι και τόσο μακρινών γενεών (20ου αιώνα). Η ξενάγηση από τον Διευθυντή του Μουσείου ήταν άκρως κατατοπιστική και τον ευχαριστήσαμε πολύ για την διάθεσή του να μας ενημερώσει για κάθε τι.

  Μιας και ζούμε σε μια εποχή αμεσότητας, θεωρώ ότι ένα μουσείο που περιγράφει την εργασία των γονιών και των άμεσων προγόνων μας, αφήνει με πιο άμεσο τρόπο σημάδια στην σκέψη μας για τον τόπο που ζούμε, ιδιαίτερα για τους μαθητές μας που οι ρίζες τους είναι από το νησί της Σύρου.

  Προσωπικά, αν και άλλη μια επίσκεψη σε μουσείο φάνταζε διεκπεραίωση, ωστόσο διαψεύστηκα από την ξενάγηση στους χώρους του. Επίσης, πραγματοποιούνται και περιοδικές εκθέσεις πέραν των μόνιμων στο συγκεκριμένο μουσείο όπως έκθεση παλιάς μοτοσυκλέτας που από τώρα και για ένα μήνα θα φιλοξενεί. Αν σας φέρει ο δρόμος από την Σύρο, δεν θα χάσετε με μια επίσκεψη στο συγκεκριμένο χώρο.

   Για περισσότερες πληροφορίες : http://www.ketepo.gr/

vm

Εξωτερική άποψη του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης

viomixaniko mouseio2

Ο πύργος του Σκαγιοποιείου (παρασκευής σκαγιών).

Εορτολόγιο

Ρολόι