Home / Χωρίς κατηγορία / Διαδικασία πρόσληψης
single

Διαδικασία πρόσληψης

Διαδικασία Πρόσληψης

Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να προσλαμβάνουν το προσωπικό τους μέσω του αρμοδίου Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας, το οποίο είναι υποχρεωμένο να τοποθετεί στην επιχείρηση του εργοδότη εργοδότη κατ? αρχήν τους ανέργους που υποδεικνύει αυτός, διαφορετικά με βάση την προτεραιότητα που καθορίζεται από το χρόνο εγγραφής των ανέργων.

Στην πράξη όμως, ο εργοδότης προσλαμβάνει το προσωπικό της επιλογής του, δίχως τη μεσολάβηση αυτού του γραφείου. Για να μην έχει όμως καμμία κύρωση, πρέπει να ΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ την πρόσληψη μέσα σε οκτώ (8) ημέρες στο αρμόδιο Γραφείο Ευρέσεως εργασίας. Για τις νέες επιχειρήσεις (για τους τρεις πρώτους μήνες) η προθεσμία είναι 30 μέρες.

Αν δεν γίνει αναγγελία, επέρχονται για τον εργοδότη κυρώσεις (πρόστιμα, ποινική δίωξη κλπ)

Ο εργοδότης υποχρεούται να γνωστοποιεί στον εργαζόμενο τους ουσιώδεις όρους της εργασίας: τον τόπο εργασίας, την έδρα της επιχείρησης, την θέση ή ειδικότητα του εργαζομένου, την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης εργασίας, την διάρκεια της άδειας με αποδοχές, το ύψος της αποζημίωσης σε περίπτωση λύσεως της σύμβασης εργασίας, τις αποδοχές του εργαζομένου, την διάρκεια της εργασίας, αναφορά της συλλογικής ρύθμισης που έχει εφαρμογή και καθορίζει τους ελάχιστους όρους αμοιβής και εργασίας του εργαζόμενου. Η παράλειψη του εργοδότη να γνωστοποιήσει στον εργαζόμενο τους όρους της εργασίας του συνεπάγεται πρόστιμο.

Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να καταχωρούν σε θεωρημένο και ειδικό προς τούτο έντυπο τους προσλαμβανόμενους μισθωτούς τους αμέσως μετά την πρόσληψη και πριν αυτοί αναλάβουν εργασία, αλλιώς επιβάλλεται σε βάρος του εργοδότη πρόστιμο από το ΙΚΑ.

Ομοίως έχουν υποχρέωση οι εργοδότες να γνωστοποιούν με υπεύθυνη δήλωση στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ την διακοπή ή μεταβολή των εργασιών τους, την αλλαγή της επωνυμίας της επιχείρησης, καθώς και κάθε αλλαγή υπεύθυνου μέλους, της έδρας, του τόπου επαγγελματικής κατάστασης κλπ εντός 10 ημερών από την κάθε μεταβολή.

Ο εργοδότης υποχρεούται να μεριμνά για τον εφοδιασμό των εργαζομένων με ασφαλιστική ταυτότητα και να τηρούν ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ τις οποίες οφείλουν να φυλάσσουν για μία δεκαετία.

Πηγή : Σίλια Σορβανή: Σημειώσεις μαθήματος «Βασικές Αρχές Εργατικού Δικαίου»

________________________________

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *