Home / Πληροφορική / Συμβουλές για τις μηχανές αναζήτησης
single

Συμβουλές για τις μηχανές αναζήτησης

Σχετικά με την αναζήτηση στις μηχανές αναζήτησης του internet καλό είναι να γνωρίζετε τις πιο κάτωσ υμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρίσκεται πιο έγκυρα αποτελέσματα. (πιο αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.se.gr)

Στην πιο απλή μορφή της, η αναζήτηση μπορεί να είναι μία μονάχα λέξη, έτσι όμως η μηχανή αναζήτησης θα δώσει χιλιάδες αποτελέσματα με τον μέγιστο βαθμό αστοχίας. Όσο πιο λεπτομερής όμως είναι η περιγραφή της αναζήτησής σας, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα αντλούνται από την μηχανή αναζήτησης. Και όταν τις προς αναζήτηση λέξεις έχουμε τοποθετήσει μέσα σε εισαγωγικά ? ? επιτυγχάνουμε το ακριβές αποτέλεσμα. Πιο αναλυτικά:

  1. Αναζήτηση φράσης Για παράδειγμα, εάν εισάγετε πολιτικά γεγονότα θα βρείτε όλες τις σελίδες που περιέχουν τη φράση πολιτικά γεγονότα.
  2. Αναζήτηση δυο ή περισσοτέρων λέξεων χρησιμοποιώντας το διαχωριστικό AND. Για παράδειγμα, εάν εισάγετε πολιτικά AND γεγονότα θα βρείτε όλες τις σελίδες που έχουν και τις δυο λέξεις οπουδήποτε μέσα στη σελίδα.
  3. Αναζήτηση λέξεων που είναι τοποθετημένες κοντά η μία στην άλλη, μέσα στην ίδια σελίδα, χρησιμοποιώντας το διαχωριστικό NEAR. Για παράδειγμα, εάν εισάγετε πολιτικά NEAR γεγονότα θα βρείτε όλες τις σελίδες όπου η λέξη πολιτικά χωρίζεται από τη λέξη γεγονότα από πενήντα λέξεις ή λιγότερες.
  4. Αναζήτηση συνώνυμων ή παρόμοιων λέξεων χρησιμοποιώντας το διαχωριστικό OR. Για παράδειγμα, εάν εισάγετε πολιτικά OR γεγονότα θα βρείτε σελίδες που περιέχουν την λέξη πολιτικά ή την λέξη γεγονότα χωρίς αυτές απαραίτητα να βρίσκονται στην ίδια σελίδα.
  5. Περιορισμός αναζήτησης χρησιμοποιώντας το διαχωριστικό AND NOT για την εξαίρεση συγκεκριμένων λέξεων. Για παράδειγμα, εάν εισάγετε πολιτικά AND NOT γεγονότα θα βρείτε όλες τις σελίδες που περιέχουν τη λέξη πολιτικά, εφόσον όμως η λέξη αυτή δεν ακολουθείται από τη λέξη γεγονότα.
  6. Χρησιμοποιήστε εισαγωγικά ` ` στην περίπτωση που θέλετε να βρείτε ακριβώς την φράση που ψάχνετε. Για παράδειγμα, εάν εισάγετε `cats and dogs` θα βρείτε όλες τις σελίδες που περιέχουν ακριβώς, την συγκεκριμένη φράση με τον τρόπο που την πληκτρολογήσατε μέσα στα εισαγωγικά. Συνήθως μια αναζήτηση από τρείς λέξεις τοποθετημένες μέσα σε εισαγωγικά ` ` μας δίνει τα πιο εύστοχα αποτελέσματα.
  7. Χρησιμοποιήστε έναν αστερίσκο (μπαλαντέρ) για την αναζήτηση λέξεων που ξεκινούν με συγκεκριμένα γράμματα αλλά τελειώνουν με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, εάν εισάγετε πολ* θα βρείτε σελίδες που περιέχουν λέξεις όπως πολιτικά, πολίτης, πολλά κτλ.
  8. Χρησιμοποιήστε διπλό αστερίσκο για την αναζήτηση όλων των μορφών μιας λέξης. Για παράδειγμα, εάν εισάγετε πολιτικά** θα βρείτε σελίδες που περιέχουν λέξεις όπως πολιτικά, πολιτικός, πολιτική, κτλ.

Πηγή: www.se.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *