πλοηγείτε στον  ιστοχώρο της Βούλας Βαβαρούτσου

για καλύτερη πλοήγηση στις ιστοσελίδες

πατήστε ΚΕΝΤΡΙΚΗ   

Η ιστοσελίδα αυτή είναι  τμήμα του οικοχώρου "ΚΑΤΟΙΚΙΑ" & Συμβουλές "Ζωής"

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ την ιστοσελίδα

 

 

ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι πως βοηθά στη ζωή μας και στις σχέσεις μας

τελευταία ενημέρωση: 29/01/2016

Φενγκ Σούι: Οι χρυσοί κανόνες

Φενγκ σούι: τα SOS για το ταξίδι

Η φιλοσοφια του φενγκ σούι, είναι ένα σύστημα παραδοσιακής κινεζικής γεωμαντείας.

Φενγκ σούι τοπίου

Εκδόσεις Feng Shui Fan

Φενγκ σούι με φωτιά, μέταλλο, ξύλο και νερό

Αρμονία στον χώρο, με τις εικόνες σας

«Κρύψτε» την κουζίνα

Γιορτινό φενγκ σούι

ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ – 60 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πες μου για το σπίτι σου να σου πω ποιος είσαι.

Δεν μπαίνει στο «παλάτι» του για λόγους... φενγκ σούι

Κρυσταλλοθεραπεία στο καθιστικό...

Πως να αλλάξετε την “αύρα” του σπιτιού σας με απλούς τρόπους

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φενγκ Σούι

 

Πόσο θετικά επιδρά επάνω μας το θυμίαμα σύμφωνα με τους κανόνες της Αρωματοθεραπείας στο Φενγκ Σούι αλλά και στην Αγιουρβέρδα

Τι είναι ο ΖΕΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ και πώς μπορεί να μας βοηθήσει;

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ - Μια διαφορετική προσέγγιση

Το Feng Shui... πιάνει δουλειά

Πώς θα βελτιωθούν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ με τη βοήθεια του ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ 

10 χρυσοί κανόνες σύμφωνα με το ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ για πιό γεμάτο πορτοφόλι

 

ΚΟΡΥΦΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η φιλοσοφια του φενγκ σούι, είναι ένα σύστημα παραδοσιακής κινεζικής γεωμαντείας.

Στη σύγχρονη εποχή, με τον όρο "φενγκ σούι" αποκαλείται η τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων σε ένα χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει καλή ενέργεια. Στην αρχαιότητα, ωστόσο, είχε σκοπό την έυρεση ανοικτής έκτασης (οικοπέδου) με καλή ενέργεια για τη δημιουργία πόλεων. Στα κινεζικά σημαίνει αέρας και νερό και το όνομα αυτό δόθηκε από τα δύο σημαντικότερα χαρακτηριστικά ενός οικοπέδου, δηλαδή τον αέρα (επηρεάζεται από τα δάση ή τα βουνά κτλ) και το νερό (ποτάμια, λίμνες κτλ).

Το φενγκ σούι στα αρχαία χρόνια ήταν μια αρχαία μορφή επιστήμης και ασκούνταν μόνο από το κράτος. Για παράδειγμα, το Αρχαίο Κυότο είχε γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του φενγκ σούι από υπαλλήλους ειδικούς σε αυτό, τους ονμυόουτζι . Στη μεσαιωνική Ιαπωνία όμως, με την πτώση της κεντρικής εξουσίας, το φενγκ σούι εξαπλώθηκε και στα λαϊκά στρώματα ως τεχνική έυρεσης καλού οικοπέδου για χτίσιμο σπιτιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι καλή περιοχή διαφέρει από άτομο σε άτομο και δεν είναι κοινή για όλους. Στην Κίνα επί Μάο είχε απαγορευτεί, αλλά τελευταία επανήλθε..

Η φιλοσοφία του φενγκ σούι είναι κοινή και στην αρχαία και τη σύγχρονη μορφή του. Κοινή βάση είναι ότι τα πάντα αποτελούνται από την ενέργεια που λέγεται [[ == [Τσι] ==. Αυτή η ενέργεια μπορεί να πάρει τις μορφές 5 βασικών στοιχείων:

νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο και γη.

Αυτά τα 5 στοιχεία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αλληλοσχετίζονται.

Σύμφωνα με την κινεζική φιλοσοφία, ο άνθρωπος σχετίζεται με το περιβάλλον και αλληλεπιδρά με αυτό. Κατά την αρχαία κινεζική ιατρική, όλες οι ασθένειες προέρχονται από δυσαρμονία στο ανθρώπινο τσι. Το κάθε ζωτικό όργανο αντιστοιχεί σε κάποιο από τα 5 στοιχεία τσι. Γιατρικό μπορεί να είναι κάποια τροφή που δίνει σωστό τσι, μετακίνηση σε περιοχή με σωστό τσι, τοποθέτηση αντικειμένου με σωστό τσι κ.ο.κ.

Επίσης η κάθε εποχή έχει το δικό της  τσι  , όπως επίσης ο κάθε χρόνος, η κάθε μέρα ακόμα και η κάθε ώρα. Όλα αυτά συνθέτουν ένα περίπλοκο σύστημα σχέσεων πολύ δύσκολο στο  να κατανοηθεί πλήρως.

 

ΚΟΡΥΦΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

Φενγκ Σούι πως βοηθά στη ζωή μας και στις σέσεις μας

 

10 χρυσοί κανόνες σύμφωνα με το φενγκ σουι για καλές σχέσεις

 Καλύτερη ερωτική ζωή και υγιείς σχέσεις σύμφωνα με το Φενγκ Σούι 

Ενισχύστε τους σημαντικότερους τομείς της ζωής σας και τα συναισθήματά σας με τη βοήθεια του Φενγκ Σούι

Πώς να χρησιμοποιήσουμε τις αρχές του ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ για να βελτιώσουμε τις ΣΧΕΣΕΙΣ μας

Feng Shui: Συνταγές οικιακής ευτυχίας (;)

ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ για ευεξία & υγεία - 10 χρυσοί κανόνες

ΚΟΡΥΦΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

Πες μου για το σπίτι σου να σου πω ποιος είσαι... Νέλλη Παρασκευοπούλου

Το σπίτι μας εκφράζει σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητά μας, και δεν μιλάμε μόνο για τη διακόσμηση, αλλά και για άλλα χαρακτηριστικά του χώρου, όπως η οργάνωση, η καθαριότητα, η συσσώρευση άχρηστων πραγμάτων. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, ορισμένες πλευρές του σπιτιού μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για τον χαρακτήρα των ενοίκων του.

Τακτικό και οργανωμένο
Ενα τακτικό σπίτι μπορεί να δείχνει ότι αντιμετωπίζετε με τον ίδιο τρόπο τη ζωή σας, αλλά μερικές φορές μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχετε επιλύσει ακόμα κάποια προβλήματα που σας βασανίζουν από την παιδική σας ηλικία. Οταν νιώθουμε ότι δεν ελέγχουμε τη ζωή μας, καμιά φορά προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό ελέγχοντας τον χώρο που ζούμε. Αν εκνευρίζεστε με την ακαταστασία ίσως να χρειάζεται να αναλύσετε βαθύτερα τα συναισθήματά σας σχετικά με την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη.

Ακατάστατο
Αν στο σπίτι σας επικρατεί η ακαταστασία, με σωρούς από ασιδέρωτα ρούχα πεταμένα όπου τύχει, παλιά περιοδικά καταγής, άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη, χαρτιά κάθε λογής σκορπισμένα σε διάφορα σημεία, αυτό μπορεί να σημαίνει απλώς ότι δεν σας ενδιαφέρει η τάξη. Αν έχετε μικρά παιδιά, σίγουρα δεν καταφέρνετε να συγυρίσετε συχνά και έχετε άλλες προτεραιότητες στη ζωή σας. Επίσης οι άνθρωποι με έντονη καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία συνήθως προτιμούν να ζουν μέσα στην ακαταστασία γιατί πρώτη θέση στη ζωή τους κατέχουν η έμπνευση και η δημιουργία.

Σε άλλες πε­ριπτώσεις όμως η ακαταστασία μπορεί να σημαίνει ότι εκφράζετε στον χώρο που ζείτε το χάος που επικρατεί στον ψυχικό σας κόσμο. Ακόμα ένα ακατά­στατο σπίτι μπορεί να είναι ένας τρόπος για να ορθώσετε ένα τείχος ανάμεσα σε στον εαυτό σας και στους άλλους, αποφεύγοντας να καλέσετε οποιον­δήποτε στο σπίτι σας με δικαιολογία την ακαταστασία.

Αν έχετε πολλά αντικείμενα καταγής
Αν συνηθίζετε να τοποθετείτε στο πάτωμα τα πράγματα, όπως το καλάθι ραπτικής, το βιβλίο σας, ακόμα και το στερεοφωνικό, ίσως απλώς να είστε ένας πολύ προσγειωμένος άνθρωπος και νιώθετε πιο άνετα όταν βρίσκεστε κοντά στο έδαφος. Μπορεί όμως και να σημαίνει ότι τον τελευταίο καιρό είστε στα «κάτω» σας. Δοκιμάστε να αλλάξετε θέση στα πράγματα, τοποθετώντας τα πιο ψηλά και αφήστε στο πάτωμα μόνο τα απαραίτητα.

Αν προστατεύετε τα έπιπλα
Οι παλιές νοικοκυρές είχαν τους λόγους τους να σκεπάζουν τα έπιπλα στο «καλό» σαλόνι με λευκά σεντόνια τα οποία έβγαζαν μόνο τις ημέρες της γιορτής. Αν εσείς επιμένετε να ακολουθείτε αυτή την παράδοση, αν τα φωτιστικά σας είναι ακόμα καλυμμένα με το πλαστικό του μαγαζιού, αν έχετε φυλαγμένα ασημικά και πορσελάνες στα ντουλάπια, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν αισθάνεστε ότι τα αξίζετε επειδή έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Μπορεί επίσης να σκέφτεστε ότι όλα αυτά τα χρησιμοποιήσετε κάποια στιγμή στο μέλλον όταν η ζωή σας θα είναι καλύτερη. Δοκιμάστε να αντιστρέψετε το σκηνικό και χρησιμοποιήσετε τα «καλά» σας πράγματα τώρα.

Υπερβολικά συγυρισμένο
Υπάρχουν σπίτια που θυμίζουν αρχείο υπολογιστή. Αυτό μπορεί να είναι βολικό γιατί βρίσκετε αμέσως ό,τι ψάχνετε, αλλά η υπερβολική σχολαστικότητα δείχνει έναν άνθρωπο που χωρίζει όλη του τη ζωή σε «κουτάκια» και αντιστέκεται σε οποιαδήποτε αλλαγή.

Αν μαζεύετε τα πράγματα
Αν τα ντουλάπια σας είναι γεμάτα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε άμεσα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν εκφράζετε τον εαυτό σας και ότι κρατάτε κρυμμένα τα ταλέντα και τις ικανότητές σας. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι ζείτε με ένα μόνιμο άγχος για το μέλλον, ότι φοβάστε μήπως κάτι σας λείψει.

Αν υπάρχουν παντού εμπόδια
Αν δεν μπορείτε να κινηθείτε άνετα μέσα στο σπίτι σας επειδή σκοντάφτετε πάνω στα έπιπλα, δεν έχετε πού να ακουμπήσετε ένα φλιτζάνι καφέ επειδή όλα τα τραπεζάκια είναι γεμάτα, αν η πόρτα δεν ανοίγει καλά επειδή έχετε στοιβάξει από πίσω πράγματα, τότε σίγουρα συναντάτε πολλά εμπόδια και στη ζωή σας. Δοκιμάστε να ξεφορτωθείτε τη σαβούρα και αφήστε χώρο για το καινούργιο, στο σπίτι και στη ζωή σας.

Αν υπάρχουν πολλά απρόσιτα πράγματα
Μήπως κάθε τόσο χρειάζεται να ανέβετε στο σκαμνί ή στη σκάλα για να φτάσετε κάτι μέσα στο σπίτι, ίσως αυτό να σημαίνει ότι σε όλη σας τη ζωή χρειάζεται να καταβάλλετε προσπάθεια και ότι δεν πιστεύετε στις εύκολες λύσεις. Δοκιμάστε να αφήσετε τη ζωή σας να κυλήσει πιο εύκολα μέσα και έξω από το σπίτι.


ΚΟΡΥΦΗ

Γκαρνταρόμπα... με Φενγκ σούι

Θετική ενέργεια στην κρεβατοκάμαρα

Βρήκα αρμονία στο σπίτι μου

Το φενγκ σούι των χρωμάτων στους χώρους του σπιτιού σας

Το λημέρι του μαθητή .. σύμφωνα με το Feng Shui

Πώς επηρεάζουν οι καθρέπτες την είσοδο;

Διορθώστε λάθη και ατέλειες στο χώρο σας με τη βοήθεια των λουλουδιών

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ 

 

                               

                                

                            

 

 

 

Φενγκ Σούι: Οι χρυσοί κανόνες

 

Ο Τσου Λι, ένας μεγάλος δάσκαλος του Ταό, έλεγε: «Ζωή είναι να μάθουμε να χορεύουμε με την ενέργεια του σύμπαντος και το Φενγκ Σούι είναι τα βήματα αυτού του χορού...» Στην καθημερινή πρακτική λοιπόν, το Φενγκ Σούι βοηθά για τη δημιουργία αρμονίας στο περιβάλλον, με σκοπό την ευτυχία, την επιτυχία και την υγεία. Εξασκείται εδώ και 4.000 χρόνια στην Κίνα και βασίζεται στην παλιά κινεζική αντίληψη -που συναντάμε και στην πλατωνική φιλοσοφία- ότι ο άνθρωπος και το περιβάλλον του πρέπει να εναρμονίζονται. Πώς; Επιδιώκοντας τη δημιουργία ενός προσωπικού χώρου με αφθονία ζωτικής δύναμης. Το Φενγκ Σούι, επίσης, πρεσβεύει ότι τα κτίρια είναι ζωντανά και όχι άψυχα όντα, τα οποία εκπέμπουν Τσι (ενέργεια που εμπεριέχεται σε όλα τα πράγματα). Παρομοίως, οι ειδικοί του Φενγκ Σούι πιστεύουν ότι η ενέργεια (δηλαδή το Τσι) μέσα στο σπίτι μπορεί να μεταβληθεί ή να μπλοκαριστεί, οδηγώντας σε καταστάσεις που επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά τα οικονομικά, την υγεία, την εργασία, την ερωτική ζωή κ.ά.

Η «ανάγνωση» κάθε νέου χώρου Στην Κίνα, σε κάθε καινούργιο σπίτι, πριν εγκατασταθούν οι ιδιοκτήτες του μέσα, φωνάζουν πρώτα κάποιον μυημένο στην τέχνη του Φενγκ Σούι. Ο ειδικός του Φενγκ Σούι μπαίνει στο σπίτι, «διαβάζει» την ενέργεια του κάθε χώρου μέσα σε αυτό, εντοπίζει τα αδύνατα σημεία και κάνει στους ενοίκους προτάσεις για βελτιώσεις. Η «ανάγνωση» γίνεται με τη βοήθεια ενός χάρτη που λέγεται μπαγκούα (Bagua), ο οποίος τοποθετείται πάνω στο σχεδιάγραμμα του σπιτιού. Ο χάρτης αποτελείται από οκτώ τομείς, που είναι: η σταδιοδρομία, η εσωτερική γνώση, η οικογένεια, η ευημερία, η φήμη, ο γάμος, τα παιδιά και οι πιστοί φίλοι. Οι τομείς αυτοί σχετίζονται με αντίστοιχα τμήματα του σπιτιού. Αν ένα από αυτά τα τμήματα έχει ελλιπές σχήμα ή η διακόσμηση μέσα στα δωμάτια είναι λάθος, τότε ο αντίστοιχος τομέας της ζωής μπορεί να διαταραχτεί. Είναι όμως δυνατόν μετακινώντας το κρεβάτι ή αλλάζοντας θέση σε έναν καθρέφτη να ελευθερωθεί η παγιδευμένη ενέργεια και να βελτιωθεί η υγεία μας, η διάθεσή μας ή τα οικονομικά μας.

Ο ρόλος του σωστού προσανατολισμού  Το Φενγκ Σούι πρεσβεύει ότι καλύτερο είναι να βλέπουν τα κτίρια προς τον Νότο, διότι ο Νότος είναι το πιο ευοίωνο σημείο του ορίζοντα. Τη θεωρία αυτή ασπάστηκαν μάλιστα τα περισσότερα παραρτήματα της γνωστής αγγλικής αλυσίδας Marks & Spencer στην Ανατολή, που έχουν σχεδιαστεί με τις προδιαγραφές της αρχής του Φενγκ Σούι. Παρόμοια τακτική ακολούθησε και η ιδιοκτήτρια των «Τhe Body Shop» και ακολουθώντας τις συμβουλές ενός ειδικού στο Φενγκ Σούι γέμισε τα μαγαζιά με καθρέφτες «για να πάνε καλά οι δουλειές». Οσον αφορά τον σωστό προσανατολισμό των κτιρίων, πολύ συχνά, οι ειδικοί στο Φενγκ Σούι χρησιμοποιούν μια γεωμαντική πυξίδα, τη «λούον παν», η οποία εξετάζει τον προσανατολισμό του κτιρίου σε σχέση με το ηλιακό σύστημα, τα αστέρια, τον ήλιο, τη σελήνη, τα στοιχεία και τις κατευθύνσεις.

Φενγκ Σούι και καριέρα Για την επαγγελματική μας επιτυχία, η ενδεδειγμένη από το Φενγκ Σούι θέση καθίσματος είναι αυτή που μας επιτρέπει να βλέπουμε ποιος μπαίνει στο γραφείο. Αντίθετα, η πιο ακατάλληλη είναι όταν καθόμαστε με την πλάτη προς την πόρτα, αφού έτσι κινδυνεύουμε να πιαστούμε ανέτοιμοι σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Πίσω από την πλάτη δεν πρέπει επίσης να υπάρχει παράθυρο, εκτός αν αυτό «βλέπει» σε τοίχο η άλλο κτίριο. Εξίσου άσχημο είναι όταν σε σημαντικά meetings με συνεργάτες καθόμαστε στο γραφείο συσκέψεων έχοντας την πλάτη γυρισμένη στην πόρτα. Επίσης, η τύχη της καριέρας μας ενεργοποιείται όταν διαλέγουμε ως χώρο μελέτης τη βορειοδυτική πλευρά του γραφείου ή του σπιτιού μας. όμως, ακόμα και αν βρούμε τη σωστή θέση καθίσματος και τον ιδανικό μας προσανατολισμό, σε ένα ακατάστατο δωμάτιο και πνιγμένο στα χαρτιά και τους φακέλους γραφείο θα είμαστε περιτριγυρισμένοι από αρνητική ενέργειά, αφού σύμφωνα με το Φενγκ Σούι η αταξία των πραγμάτων σκοτώνει τη θετική ενέργεια στον χώρο.

Συμβουλές για το υπνοδωμάτιο Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι: Ο ύπνος κάτω από επικλινή σκεπή (όπως είναι της σοφίτας) ενδέχεται να δημιουργεί πονοκεφάλους και εκνευρισμό, ενώ ο καθρέφτης απέναντι από το κρεβάτι αντλεί όλη μας την ενέργεια και εμποδίζει να κοιμηθούμε καλά. Στο υπνοδωμάτιο δεν πρέπει επίσης να υπάρχει τίποτα που να θυμίζει τη δουλειά μας. Ακόμα δεν επιτρέπεται να υπάρχουν παπούτσια. Αν τα παραπάνω φαίνονται λίγο παράδοξα, η επόμενη συμβουλή των ειδικών του Φενγκ Σούι βρίσκουν σύμφωνη και την ελληνική λαϊκή - θρησκευτική παράδοση: «απαγορεύεται» να κοιμόμαστε με το κεφάλι στη Δύση και τα πόδια στην Ανατολή. Είναι η θέση στην οποία τοποθετούνται οι νεκροί στην εκκλησία, αλλά και στον τάφο...

«Ξεφορτωθείτε» τα άχρηστα Είναι γεγονός πως όλοι συνηθίζουμε να φυλάμε κάποια αντικείμενα που η «χρήση» τους έχει πια περάσει, με τη σκέψη ότι ίσως κάποτε τα χρειαστούμε. Μάθετε, λοιπόν, ότι σύμφωνα με το Φενγκ Σούι αυτή η συσσώρευση άχρηστων πραγμάτων εμποδίζει τη ροή του Τσι στο σπίτι, την εργασία και τη ζωή γενικότερα. Γι αυτό «όσοι νιώθετε τη ζωή σας κολλημένη» -συμβουλεύει ο Τζορτζ Μπέρντσαλ, συγγραφέας του βιβλίου «Πλήρης οδηγός Φενγκ Σούι»- «κοιτάξτε τα πράγματα που έχετε γύρω σας. Τι δεν χρειάζεστε πια; Αυτή η απλή κίνηση να ξεφορτωθείτε τα άχρηστα μπορεί να έχει εντυπωσιακό αντίκτυπο στην ευεξία σας. Ενα απλό παράδειγμα άχρηστων είναι τα ρούχα που έχουν να φορεθούν τρία ή τέσσερα χρόνια, αλλά που τα κρατάτε για την περίπτωση που επανέλθουν στη μόδα. Πράγμα αδύνατον, βέβαια. Γιατί ακόμα κι αν συμβεί αυτό, το πιθανότερο είναι να μη σας ταιριάζουν πια. Κάντε λοιπόν μια πρώτη αρχή από τα ρούχα και συνεχίστε και με ό,τι άλλο σάς είναι άχρηστο και περιττό».

Τι συμβολίζουν τα αξεσουάρ Εκτός από τα ρούχα, σημαντικό ρόλο παίζουν στο Φενγκ Σούι και τα αξεσουάρ. Το καπέλο συμβολίζει το αξίωμα, τον «τίτλο», την ξεχωριστή πλευρά μας, το πώς θέλουμε να μας δουν οι άλλοι. ενα καπέλο πολύχρωμο ή εξεζητημένο δείχνει ότι προβάλλουμε αξίες που δεν έχουμε κατακτήσει και μειώνει το κύρος μας, ενώ το μονόχρωμο δείχνει καθαρό και σταθερό στόχο. Η ζώνη καλύπτει την περιοχή των ενστίκτων, το κέντρο βάρους του σώματος (κέντρο χάρα) και «προστατεύει» το σημείο πριν από τη γενετήσια περιοχή. Επειδή αποκαλύπτει κατά πόσο ισορροπούμε ανάμεσα στις κατώτερες και τις ανώτερες πλευρές του εαυτού μας, καλό είναι και η ίδια να έχει μια ισορροπία. Τα παπούτσια εκφράζουν τον τρόπο δράσης. Έτσι, τα στενά παπούτσια δείχνουν προσεκτικές κινήσεις, τα μυτερά επιθετικότητα και διεκδικητικότητα, τα πλατιά πολλές δραστηριότητες, τα φανταχτερά επιφανειακή δράση με μικρό αποτέλεσμα και τα ανοιχτά προσαρμοστικότητα. Οσο για τα πολύ ψηλά τακούνια, αυτά δείχνουν ανεδαφική δράση.

Φενγκ Σούι στον κήπο Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, υπάρχουν δένδρα και φυτά με καλό, ουδέτερο αλλά και κακό Τσι. Τα φυτά με αγκάθια και μυτερά φύλλα, όπως π.χ. η γιούκα, τα μπονσάι και τα δένδρα που γέρνουν δείχνοντας «θλιμμένα», όπως η κλαίουσα ιτιά, έχουν κακό Τσι και είναι καλύτερα ν αποφεύγονται. Οι τριανταφυλλιές, αν και θεωρούνται ότι έχουν ουδέτερο Τσι, είναι πολύ καλές όταν φυτεύονται σε παρτέρια στο πλάι του σπιτιού ή στο μπροστινό μέρος του κήπου. Ο πόθος, ο νάρκισσος και γενικά οι βολβοί θεωρούνται φυτά με καλό Τσι και συμβολίζουν την καλοτυχία. Το μπαμπού, επίσης, συστήνεται για να διώχνει τα κακά πνεύματα, ενώ η μανόλια προσελκύει την ευτυχία.

Για να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια μέσα από το σπίτι και να αυξήσετε τη θετική οι ειδικοί συμβουλεύουν:

Αποφύγετε πάση θυσία τις προεξοχές. Είτε πρόκειται για μαρκίζες είτε για δοκάρια, σηματοδοτούν προβλήματα. Το δοκάρι π.χ. πάνω από το τραπέζι της κουζίνας μπορεί να προκαλεί τσακωμούς σε ένα ζευγάρι. Επίσης, αν το δοκάρι βρίσκεται πάνω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο, είναι πολύ πιθανό να δημιουργεί πεπτικά προβλήματα.

Προσέξτε τους καθρέφτες. Το σχήμα τους καλύτερα να είναι στρογγυλό ή οβάλ και όχι τετράγωνο. Χρειάζεται επίσης προσοχή και η τοποθέτησή τους μέσα στο σπίτι. Αν τους βάλετε πολύ ψηλά, θα προκαλούν δυσφορία, ενώ, αν είναι χαμηλά, πονοκέφαλο.

Απομακρύνετε τα ογκώδη έπιπλα, καθώς και όσα έχουν γωνίες ή σκληρές προεξοχές.

Χρησιμοποιείτε μεταλλικά αντικείμενα. Συνιστάται ιδιαίτερα το πέταλο του αλόγου, που όμως το κοίλο μέρος του πρέπει να κοιτά προς τα πάνω «για να μη φεύγει η τύχη».

Διατηρείτε στους προσωπικούς σας χώρους απόλυτη τάξη. Αν σας αρέσει η ακαταστασία, η θετική ενέργεια δεν θα σας φτάσει ποτέ.

Πετάτε ή επιδιορθώνετε αμέσως ό,τι χαλάει. Τα χαλασμένα αντικείμενα ή ο βουλωμένος νεροχύτης απορροφούν την ενέργειά σας.

Περνάτε περισσότερες ώρες στα φωτεινά δωμάτια του σπιτιού σας και αφήνετε το φως του ήλιου να μπαίνει στο σπίτι. Ο ήλιος χαρίζει ενέργεια και βελτιώνει την ψυχική διάθεση.

Διαλέξτε για τους τοίχους απαλά χρώματα, όπως γαλάζιο για το υπνοδωμάτιο, απαλό ροζ για το γραφείο και γήινα χρώματα για την κουζίνα.

Μετατρέψτε το μπάνιο σας σε μίνι ιαματική πηγή, τοποθετώντας κεριά και αρωματικά έλαια. Ενα μπάνιο με μεγάλο παράθυρο απέναντι στην μπανιέρα είναι επίσης ό,τι καλύτερο για να ονειροπολείτε, καθώς χαλαρώνετε στο νερό.

Η πόρτα του μπάνιου και το καπάκι της τουαλέτας πρέπει να μένουν πάντα κλειστά, γιατί διαφορετικά απομακρύνεται η καλοτυχία.

Φενγκ Σούι και στα ρούχα

Τελευταία άρχισε να εφαρμόζεται και στον δυτικό κόσμο, ένας ακόμα τομέας του Φενγκ Σούι που μας διδάσκει ότι τα ρούχα που επιλέγουμε δεν εκφράζουν μόνο την αισθητική μας, αλλά είναι και φορείς ενεργειών που εκπέμπουν στο περιβάλλον μηνύματα. Παράλληλα, το Φενγκ Σούι των ρούχων έχει τους δικούς του αρμονικούς κανόνες, ιδιαίτερους για κάθε «περιοχή» του σώματός μας.

Οι ώμοι συμβολίζουν την αυτοπεποίθησή μας. Ετσι, τα ρούχα με βάτες προσπαθούν, έστω και τεχνητά, να την τονώσουν. Το Φενγκ Σούι, όμως, μας συστήνει ήπια κοψίματα, χωρίς αιχμηρά άκρα, που να μας αναγκάζουν να στεκόμαστε ευθυτενείς και χωρίς έπαρση.

Ο λαιμός αντιπροσωπεύει την έκφραση και την επικοινωνία, άρα ό,τι φοράμε σ' αυτή την περιοχή καλύπτει ή προβάλλει αυτές τις ιδιότητες. Π.χ. οι στενοί γιακάδες, τα σφιχτά ζιβάγκο δείχνουν εσωστρέφεια, ψυχική απομόνωση ή μεγάλο αυτοέλεγχο. Το Φενγκ Σούι συστήνει να αφήνουμε ανοιχτό τον λαιμό, ώστε να επικοινωνούμε χωρίς μπλοκαρίσματα. Αντίθετα, προτείνει να καλύπτουμε τον αυχένα (όπως ο μανδύας ή το μαντίλι στους παραδοσιακούς πολιτισμούς), γιατί είναι ενεργειακά ευάλωτος και εκτεθειμένος.

Το στήθος αντιπροσωπεύει το θυμικό, τις συναισθηματικές μας μεταβολές. Τα ρούχα με ανοιχτό ντεκολτέ δείχνουν τη διάθεσή μας να εκθέσουμε τον ψυχικό μας κόσμο. Αντίθετα το πολύ κλειστό ή σφιχτό μπούστο εκφράζει το ανεξέλεγκτο συναισθηματικό ξέσπασμα. Τα πολύ φαρδιά ρούχα, από την άλλη, εκφράζουν τον φόβο να φανούμε όπως είμαστε. Το Φενγκ Σούι μάς συστήνει να αποφεύγουμε τα πολύ στενά ρούχα, γιατί μπλοκάρουν την ενέργεια, ενώ και τα φαρδιά πρέπει να ακολουθούν το σχήμα του σώματος, να «επικοινωνούν» μ' αυτό και όχι να είναι απλώς «ριχτά».

Η λεκάνη αντιπροσωπεύει τη γενετήσια ορμή, τα ένστικτα, τη βάση του κορμού μας, τον τρόπο που λειτουργούμε υποσυνείδητα. Τα πολύ στενά ή τα ρούχα με χαμηλή μέση (όπως τα χαμηλά παντελόνια, που είναι της μόδας) δείχνουν την τάση να προβάλλουμε αυτό το σημείο, υποδηλώνοντας την ανασφάλεια και τον φόβο μήπως δεν μας «προσέχουν» οι άλλοι. Αντίθετα, η καλυμμένη με φαρδιά ρούχα περιοχή αποκαλύπτει την ανάγκη μας να κρύψουμε ή να... ξεχάσουμε τη λεκάνη και ό,τι αυτή αντιπροσωπεύει. Το Φενγκ Σούι μάς συστήνει ρούχα λειτουργικά, που έρχονται σε επαφή με το σώμα, χωρίς να το πνίγουν, γιατί αλλιώς αυτό επιδρά αρνητικά στον ψυχισμό μας.

Τα πόδια αντιπροσωπεύουν τον τρόπο που δρούμε και πραγματοποιούμε τους υλικούς στόχους μας. Για παράδειγμα, το παντελόνι δείχνει μεθοδολογία, λογική, κατεύθυνση. Αντίθετα, η κελεμπία και το μακρύ φόρεμα ή φούστα υποδηλώνουν φαντασία, έμπνευση, μεταβλητότητα, συναισθηματικές επιρροές, αστάθεια στη δράση.

Το Φενγκ Σούι μάς συστήνει μέτρο και ισορροπία, έτσι ώστε η ενέργεια να ρέει απρόσκοπτα στη βάση του σώματος και εμείς να αντλούμε όσο το δυνατόν περισσότερη από τη γη.

Τα πολύ στενά ρούχα (κολάν, φόρμα, κολλητά παντελόνια) δείχνουν εύκολη συγκέντρωση, δράση χωρίς δισταγμούς, έλλειψη προσποίησης.

Πώς μπήκε το Φενγκ Σούι στη ζωή της και ποιοι είναι οι «χρυσοί κανόνες» ΑΠΟ ΤΟΝ Β ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ιδιαίτερη σχέση με το Φενγκ Σούι μέχρι που με... μύησε στον χώρο ένας επιστήθιος φίλος μου που είναι μετρ του είδους. Εισέβαλε (γέλια) στο σπίτι μου και μου άλλαξε τα πάντα. Από ένα πέταλο που είχα κρεμάσει πάνω από την πόρτα και ήξερα ότι φέρνει καλή ενέργεια -το είχα βάλει λάθος με το άνοιγμα προς τα κάτω, ενώ έπρεπε να είναι προς τα πάνω και μου το επισήμανε!- μέχρι τη θέση του κρεβατιού. Δεν ήξερα ότι απαγορεύεται να κοιμόμαστε με το κεφάλι στη Δύση και τα πόδια στην Ανατολή γιατί αυτή είναι η θέση που τοποθετούνται οι πεθαμένοι -μακριά από μας (γέλια).

Ευτυχώς που με βρήκε σωστή με τους καθρέφτες!

Ηξερα ότι απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά να υπάρχουν απέναντι από το κρεβάτι γιατί... κλέβουν και δυσχεραίνουν τον ύπνο. Επίσης αγαπώ πολύ το φως και είναι ένας από τους κανόνες του Φενγκ Σούι αυτός, ότι η καλή ενέργεια του ήλιου πρέπει να διαχέεται - υπάρχει παντού μέσα στο σπίτι. Από τους χρυσούς κανόνες που τηρώ είναι ότι επικρατεί τάξη στους χώρους του σπιτιού.

Τάξη και καθαριότητα -για να υπάρχει καθαρή ενέργεια-καθαρός νους.

Παπούτσια στο υπνοδωμάτιο;

Είσαι τρελός (γέλια).

Απαγορεύονται...». Η Ματθλίδη Μαγγίρα μπορεί να δηλώνει ερασιτέχνης στο Φενγκ Σούι, αλλά μάλλον το ακολουθεί φανατικά αν κρίνω το πόσο καλά διαβασμένη είναι.

Ο επιστήθιος φίλος της τη μύησε στον χώρο και όταν «κλέβει» χρόνο από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις -ξεχωρίζει στη «Μαρία την άσχημη» και στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο»- και τις οικογενειακές της -ο ρόλος της μητέρας της μικρής κούκλας Λήδας έχει και αυτός μεγάλες απαιτήσεις- διαβάζει αφιερώματα στο Φενγκ Σούι...

Λατρεύει, όταν τελειώνει αυτό το «απίστευτο τρέξιμο, να χώνεται μέσα στην μπανιέρα της με έλαια και να χαλαρώνω υπό το φως των κεριών, που ανήκουν στα «must» του Φενγκ Σούι».

Από τα... διαβάσματά μου που αφορούν το Φενγκ Σούι ξέρω ότι επιβάλλεται η λεκάνη να είναι κλειστή στην τουαλέτα και εκείνη μου το επιβεβαιώνει - το τηρεί, λέει κι η ίδια. «Αλλιώς απομακρύνεται η καλοτυχία, λένε!».

Τη ρωτώ αν ξέρει ότι δεν επιτρέπεται ή έστω δεν θεωρείται σωστό κατά τους... κανόνες του Φενγκ Σούι, να κάθεται κανείς με την πλάτη του στην πόρτα - ή του γραφείου ή του καμαρινιού του. Το γνωρίζει κι αυτό και όσο μπορεί το αποφεύγει. Οπως γνωρίζει ότι δεν είναι καλό να φυλά κανείς ή στον χώρο που ζει ή στον χώρο που εργάζεται χαλασμένα αντικείμενα, αλλά και αποξηραμένα φυτά. «Τα αποξηραμένα είναι νεκρά άρα δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης μέσα σε ένα χώρο που χρειάζεται ζωή, ενέργεια».

Από φυτά λατρεύει «το μπαμπού που διώχνει την κακή ενέργεια», στα ρούχα της θέλει άνεση - καφτάνια, κελεμπίες για άνετη κίνηση αλλά και ελευθερία της καλής ενέργειας. Αγαπά επίσης τα παλ χρώματα, με τα οποία έχει βάψει το σπιτικό της. Χάρη στον φίλο της μπήκε στο «τριπ» του Φενγκ Σούι και πλέον έχει και άποψη και γνώμη και γνώση. Και όταν της ζητείται - «γιατί αυτά δεν επιβάλλονται»- λέει τη γνώμη της σε φίλους και συναδέλφους της για τους χρυσούς κανόνες του Φενγκ Σούι που άλλαξε με τον τρόπο του, σε γενικές γραμμές, τη ζωή της.

«Να λείπουν οι ακρότητες...»
Πιστεύει στη δύναμη-δυναμική του Φενγκ Σούι χωρίς να της γίνεται και μανία! «Χρειάζεται μέτρο σ' όλα τα πράγματα. Το λέω αυτό γιατί έχω δει και ακρότητες, καταστάσεις τραβηγμένες από τα μαλλιά που άγονται και φέρονται απ' τις επιταγές του Φενγκ Σούι. Καλό είναι να ξέρεις τους κανόνες του, να σε βοηθά να έχεις όσο καλύτερη ενέργεια γίνεται στον χώρο που ζεις και δουλεύεις, αλλά να λείπουν οι ακρότητες». Κι έχει δίκιο! Παν μέτρον άριστον...

 

ΚΟΡΥΦΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

«Κρύψτε» την κουζίνα

Σύμφωνα με το φενγκ σούι, το παραπανίσιο βάρος θεωρείται μια ενεργειακή ανισορροπία. Οι κρίσεις βουλιμίας που μας πιάνουν καμιά φορά στο σπίτι μπορεί να οφείλονται σε λανθασμένη οργάνωση του χώρου. Αν διαμορφώσετε τον χώρο έτσι ώστε να τονώσετε τον τομέα της υγείας, αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε το ιδανικό σας βάρος. «Κρύψτε» την κουζίνα

ΚΟΡΥΦΗ

Φενγκ σούι στο πιάτο σας

Το φενγκ σούι της σαλάτας

Πώς να προσέχουμε τη ΔΙΑΤΡΟΦΗ μας σύμφωνα με τις αρχές του ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

 

 

 

 

 

 

 

Φενγκ σούι τοπίου

 

Ο χώρος γύρω από το σπίτι σας δεν έχει σημασία αν είναι μικρός ή μεγάλος, επηρεάζει την ενέργεια που κυκλοφορεί στη ζωή σας. Ακολουθήστε τις δέκα παρακάτω συμβουλές για να τονώσετε τη θετική ενέργεια στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας. Φενγκ σούι τοπίου

 

ΚΟΡΥΦΗ

Τα Φυτά της Καλής Τύχης

Feng Shui για τον κήπο μας 

Φενγκ Σούι- Ανθοκομική και ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

 

 

 

 

 

 

 

Φενγκ σούι με φωτιά, μέταλλο, ξύλο και νερό

Σύμφωνα με το φενγκ σούι ο σωστός συνδυασμός των πέντε στοιχείων: νερό, ξύλο, φωτιά, γη και μέταλλο εξασφαλίζει μια ομαλή ροή ενέργειας στον χώρο Φενγκ σούι με φωτιά, μέταλλο, ξύλο και νερό

ΚΟΡΥΦΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κρυσταλλοθεραπεία στο καθιστικό...

Τοποθετώντας συγκεκριμένους κρυστάλλους σε διάφορα σημεία του χώρου, μπορούμε να επηρεάσουμε την ενέργεια και να βελτιώσουμε την ατμόσφαιρα. Κρυσταλλοθεραπεία στο καθιστικό..

 

ΚΟΡΥΦΗ

 

 

 

 

 

 

Αρμονία στον χώρο, με τις εικόνες σας

Η θέση των φωτογραφιών παίζει σημαντικό ρόλο. Δοκιμάστε διαφορετικούς συνδυασμούς μέχρι να βρείτε εκείνον που σας φαίνεται πιο αρμονικός. Αρμονία στον χώρο, με τις εικόνες σας

 

ΚΟΡΥΦΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιορτινό φενγκ σούι

Τις μέρες των γιορτών έχετε έναν παραπάνω λόγο να εφαρμόσετε τις αρχές του φενγκ σούι για να εξασφαλίσετε θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι, γιατί οι οικογενειακές συγκεντρώσεις συχνά γίνονται αιτία για διαφωνίες και αναστάτωση. Γιορτινό φενγκ σούι

 

ΚΟΡΥΦΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ – 60 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 

Για όσους από εσάς η ζωή σας με το Feng Shui έχει γίνει πιο φωτεινή και απολαμβάνετε τις ευεργετικές του ιδιότητες στους τομείς της καθημερινότητάς σας, αλλα και για όσους από εσάς τυγχάνει αυτό το άρθρο να είναι η πρώτη σας επαφή με το Feng Shui,  εν όψει του νέου έτους, σας παραθέτουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς συμβουλές για μια προσοδοφόρα, αρμονική, υγιή, χαρούμενη και πιο φωτεινή ζωή.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Να κάθεστε πάντα με την πλάτη σε ένα στέρεο τοίχο, και ποτέ μπροστά από ένα παράθυρο, ενδυναμώνοντας έτσι, ότι έχετε υποστήριξη στην ζωή σας.

-Η διαρρύθμιση των τραπεζιών και καρεκλών θα πρέπει να είναι σε αρμονική θέση ώστε να ρέει το «τσι» πιο ομαλά.

-Εάν θέλετε να γίνετε ηγέτης της εταιρείας σας, τοποθετήστε ένα δράκο στην δεξιά πλευρά του γραφείου σας  κοιτώντας το παράθυρο ή την πόρτα. Ο δράκος  μπορεί επίσης να κοιτάζει και προς ένα συντριβάνι.

-Εάν είστε ιδιοκτήτης  καταστήματος ,προσπαθήστε να βάλετε το ταμείο, καθώς και όλα σας τα ψιλά στην δεξιά πλευρά του πλούτου. Στην ίδια γωνιά επίσης μπορείτε να έχετε και τα βιβλία παραγγελιών, μαζί με κινέζικα νομίσματα δεμένα με κόκκινη κορδέλα.

-Στα διευθυντικά γραφεία, αποφύγετε να υπάρχουν δύο πόρτες  γιατί το τσι που θα εισέρχεται στον χώρο θα βγαίνει από την άλλη πόρτα.

-Τοποθετείτε πάντα την μηχανή του φαξ, τηλέφωνα, υπολογιστές στην περιοχή του «πλούτου» και του «μελλοντικού πλούτου» για περισσότερες δουλειές.

Μην βάζετε το φωτοτυπικό μηχάνημα κοντά στην κύρια είσοδο. Η ζέστη που απελευθερώνεται από το μηχάνημα ανεβάζει την θερμοκρασία του τσι, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει την δύναμή του.

-Μην βάζετε μηχάνημα κοπής χαρτιού δίπλα στην κύρια είσοδο. Η λειτουργία του είναι να κόβει χαρτιά και αυτό μπορεί να ωθήσει τους εργαζόμενους να υπονομεύουν ο ένας τον άλλον, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στον εργασιακό χώρο.

-Μην διακοσμήσετε τον χώρο κοντά στην κύρια είσοδο με ένα άδειο βάζο. Το νέο τσι που μπαίνει στο γραφείο θα απορροφάται  και δεν θα ανανεώνεται ενργειακά ο χώρος.

-Βάλτε ένα σιντριβάνι εσωτερικού χώρου στην γωνιά του πλούτου για να ενεργοποιήσετε το τσι, αυξάνοντας επίσης την ευεξία του περιβάλλοντα χώρου.

ΣΠΙΤΙ

-Δεν θα πρέπει να υπάρχουν παπούτσια ή παντόφλες έξω από την πόρτα σας. Αφήστε τον χώρο στην είσοδο ελεύθερο και καθαρό. Το τσι (ενέργεια) ταξιδεύει με τον άνεμο και θα μαζέψει τις μυρωδιές από τα παπούτσια και τις παντόφλες, δημιουργώντας ασθένειες.

-Αποφύγετε τις συσκευές τηλεοράσεων στα υπνοδωμάτια. Εάν σας είναι πολύ δύσκολο, καλύψτε την συσκευή με ένα πλαστικό κάλυμμα όταν την κλείσετε.

-Μην βάζετε καθρέφτες απέναντι ή δίπλα στο κρεβάτι σας γιατί προσελκύουν το τρίτο άτομο στην σχέση.

-Εάν έχετε πολύ πίεση στην εργασία σας, αντικαταστήστε το μαρμάρινο τραπέζι της τραπεζαρίας σας με ένα ξύλινο.

-Τοποθετήστε ένα σιντριβάνι νερού εσωτερικού χώρου σε μία αγαπημένη περιοχή του σπιτιού για να προσελκύσετε οτιδήποτε όμορφο στην ζωή σας.

-Στον χώρο της κουζίνας δεν θα πρέπει η συσκευή της κουζίνας να βρίσκεται απέναντι από το πλυντήριο, ψυγείο ή στεγνωτήριο. Η φωτιά και το νερό συγκρούονται και δημιουργούνται διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

-Η επιλογή χρώματος του καναπέ σας δεν θα πρέπει να έχει κόκκινο χρώμα γιατί δημιουργεί προϋποθέσεις για δύσκολη και κοπιαστική δουλειά, προβλήματα και εμπόδια.

-Για να ενθαρρύνετε την οικογενειακή αρμονία τοποθετήστε φυσικά κρύσταλλα αμέθυστου και χαλαζία στον νοτιοδυτικό τομέα του σπιτιού.

-Εμπλουτίστε τον κήπο σας με κάποιο μπαμπού που συμβολίζει την μακροζωία.

-Διακοσμήστε το σπίτι σας με ένα κράμα από θερμά και ψυχρά χρώματα για την σωστή εξισορρόπηση της ενέργειας.


ΕΡΩΤΑΣ

-Μην δώσετε ποτέ στον ή στην αγαπημένη σας άσπρα τριαντάφυλλα. Ταιριάζουν καλύτερα σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

-Εάν είστε ελεύθεροι, σιγουρευτείτε ότι η διακόσμηση του σπιτιού σας δεν είναι υπερβολικά θηλυκή.

-Να είστε ειλικρινείς στην σχέση σας και να μιλάτε ανοικτά με τον σύντροφό σας για τους τρόπους που μπορείτε να βελτιώσετε την κοινή σας ζωή.

-Τα φρέσκα λουλούδια στην κρεβατοκάμαρα δεν συμβάλλουν στην αρμονία και την αγάπη. Καλύτερα να τα βάλετε σε κάποιο άλλο χώρο.

-Τα ροζ σεντόνια αυξάνουν διακριτικά την ενέργεια γιανγκ και ενδυναμώνουν τα αισθήματα αγάπης για αυτούς που αποσκοπούν στην συζυγική ευτυχία στην κρεβατοκάμαρα.

-Για να βελτιώσετε την υπάρχουσα σχέση σας, τοποθετήστε μία χαρούμενη οικογενειακή φωτογραφία ή έναν οικογενειακό πίνακα στην νοτιοδυτική γωνία του σπιτιού σας.

-Για να ενισχύσετε την τύχη στον έρωτα, βάλτε στην νοτιοδυτική γωνία του σπιτιού σας μία δρακοχελώνα με ένα κομμάτι κόκκινης κορδέλας στο στόμα της.

-Χρησιμοποιήστε κεριά σε όλα τα μεγέθη και χρώματα, υποδηλώνουν τον έρωτα. Δίνουν μια ζεστασιά στον χώρο, ενισχύοντας έτσι γενικά τον χώρο του σπιτιού με διάχυτο ερωτισμό.

-Προτιμάτε γενικά απαλό φωτισμό και γενικά λαμπατέρ σε παστέλ αποχρώσεις που ενδυναμώνουν τον ερωτισμό του χώρου, ιδιαίτερα στην νοτιοδυτική γωνία του σπιτιού σας.

Φυσικοί κρύσταλλοι όπως το ροζ κουάρτζ βοηθούν σημαντικά για την τύχη στον έρωτα.

-Τοποθετήστε τους κρυστάλλους με στρογγυλή ακανόνιστη μορφή βότσαλου ή και μεγαλύτερου μεγέθους στην νοτιοδυτική γωνιά του σπιτιού σας για την ενεργοποίηση του εκπληρωμένου έρωτα.


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΗΠΟΥ

-Εάν υπάρχει κάτι σπασμένο, επιδιορθώστε το ή πετάξτε το.

-Προσέξτε τις λεπτομέρειες όπως τα αγριόχορτα στις άκρες του μονοπατιού στον κήπο.

-Προτιμήστε τα φυτά που έχουν στρογγυλά φύλλα.

-Εάν οι κάδοι απορριμμάτων βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο, φροντίστε τα καπάκια των κάδων να είναι πάντοτε κλειστά.

-Χρησιμοποιήστε φώτα για τις σκοτεινές γωνίες του κήπου.

-Φροντίστε ο κήπος σας στο σύνολό του να βρίσκεται σε μία αρμονία. Εάν έχετε δέντρα σε συγκεκριμένα σχήματα, θα πρέπει πάντοτε να αναγνωρίζεται εύκολα το σχήμα τους.

-Φυτέψτε βότανα στον κήπο σας για μεγαλύτερη ευεξία.

-Συνδυάστε τα πέντε στοιχεία της φύσης, δηλαδή, νερό, μέταλλο, ξύλο, φωτιά και γη.

-Προσθέστε ευαίσθητα φυτά και λουλούδια για να λικνίζονται με το απαλό αεράκι.

-Αποφύγετε αγκάθινους θάμνους  ή αντικείμενα με κοφτές γωνίες κοντά στα μονοπάτια του κήπου.

 

ΠΛΟΥΤΟΣ

-Τακτοποιήστε τον χώρο σας γιατί η ακαταστασία κρατάει γενικά την ενέργεια στάσιμη και κατ�επέκταση την εύκολη ροή του χρήματος.

-Εάν υπάρχουν βλάβες ή χαλασμένα αντικείμενα στον χώρο, επιδιορθώστε τα ή αντικαταστήστε τα με κάποια άλλα.

-Ενισχύστε τα σημεία δύναμης με σύμβολα ευημερίας, όπως ένα μπωλ με νομίσματα που θα προσθέτετε καθημερινά τα ρέστα σας.
-Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε ένα φυτό μπαμπού ή οτιδήποτε σημαίνει για σας  επιτυχία και πλούτο όπως μια φωτογραφία του σπιτιού των ονείρων σας.

-Χρησιμοποιήστε μικρά πλοία ή σκάφη που συμβολίζουν την επίτευξη πλούτου. Τοποθετήστε τα με τον ιστό προς τα μέσα να αντικρύζουν την πόρτα ή το παράθυρο.

-Το πράσινο χρώμα συμβολίζει την ζωτικότητα και την ανάπτυξη ενώ το μωβ τον πλούτο. Βάλτε ένα μπωλ από σταφύλια, αληθινά ή ψεύτικα, στην κουζίνα σας για να συμβολίζει την αφθονία.

-Δώστε προσοχή στο πώς χειρίζεστε καθημερινά τα χρήματά σας. Είναι πολύ σημαντικό να τα βάζετε με τάξη στο πορτοφόλι σας  γιατί αυτό δείχνει τον σεβασμό που έχετε για τον πλούτο.

-Εάν παραμελείτε τα οικονομικά σας, ο πλούτος θα παραμελήσει εσάς, γι�αυτό κάνετε συχνά τους υπολογισμούς σας και προσπαθήστε να πληρώνετε τις οικονομικές σας υποχρεώσεις στην ώρα τους.

-Βάλτε στα βιβλιάρια των καταθέσεών σας ένα κάλυμμα σε χρώμα πράσινο, μωβ, κόκκινο, μαύρο ή μπλε και τοποθετήστε το στην πάνω αριστερή γωνία του γραφείου σας που αντιπροσωπεύει το σημείο του πλούτου.

-Ο πλούτος είναι μία μορφή ενέργειας που πρέπει να ρέει στην ζωή σας, γι�αυτό προσπαθήστε να ζείτε γενναιόδωρα. Στην περίπτωση που τα χρήματά σας δεν είναι αρκετά, ώστε να δημιουργήσετε μία ατμόσφαιρα αφθονίας, δώστε όσο μπορείτε από τον χρόνο σας, την αγάπη σας  και την ενέργειά σας.

-Σκεφτείτε , για λίγα λεπτά  κάθε βράδυ, τα θετικά πράγματα που σας συνέβησαν την ημέρα που πέρασε και αισθανθείτε ευγνωμοσύνη.
-Όσο πιο πολύ παρατηρείτε και εκτιμάτε , κάθε μέρα, τόσο πιο θετικά πράγματα θα σας συμβαίνουν συμπεριλαμβανόμενου και του πλούτου.


ΠΑΙΔΙΑ

-Διατηρείτε το δωμάτιο καθαρό και χωρίς πολλά αντικείμενα. Μην βάζετε πράγματα στο πάτωμα σε στοίβες γιατί τα εμποδίζουν να κοιμούνται ήρεμα.

-Ανοίγετε τα παράθυρα καθημερινά ακόμα και τους χειμερινούς μήνες για να μπαίνει καθαρός αέρας και να εναλλάσσεται η ενέργεια.

-Βάψτε τους τοίχους με απαλά χρώματα όπως κίτρινο, σομόν, πράσινο. Αποφύγετε το μπλε και το πολύ ροζ.

-Χρησιμοποιήστε ελαφρά υφάσματα όπως λευκές, ελαφρές κουρτίνες ώστε να μπαίνει το φως της ημέρας στο παιδικό δωμάτιο.

-Τοποθετήστε το κρεβάτι του παιδιού σε τέτοια θέση ώστε να στηρίζεται σε έναν συμπαγή τοίχο για να έχει πάντα υποστήριξη στην ζωή του.

-Αποφύγετε να βάζετε σεντόνια με χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Προτιμήστε και πάλι τα χρώματα κίτρινο, σομόν, πράσινο σε απαλές αποχρώσεις. Πόσο εύκολο είναι να κοιμηθεί ένα παιδί όταν τα σεντόνια του απεικονίζουν τρενάκια και αυτοκινητάκια?

-Διακοσμήστε με βιβλία και αντικείμενα που περιέχουν αγγέλους, γοργόνες , δελφίνια και νεράιδες τα οποία βοηθάνε στην εξέλιξη της φαντασίας του παιδιού.

-Βάλτε πέτρες  φυσικού αμέθυστου σε πολλαπλάσια του οχτώ κοντά στα παράθυρα, για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης του παιδιού σας.

-Αποφύγετε αυστηρώς την τοποθέτηση ηλεκτρονικών συσκευών παντός τύπου γιατί εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα τα οποία μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες για καρκινογενείς  παθήσεις.

-Ψεκάστε με φυσικά σπρέι που περιέχουν λεμόνι και πορτοκάλι για να διατηρείτε την ενέργεια καθαρή, ζωντανή και με μία αίσθηση φρεσκάδας.

 

ΚΟΡΥΦΗ

 

 

 

 

 

 

Εκδόσεις Feng Shui Fan

 

Ο Εκδοτικός Οίκος Feng Shui Fan  ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2007, εκδίδοντας το περιοδικό Feng Shui και Σύγχρονη Ζωή. Το Feng Shui και Σύγχρονη Ζωή είναι το διμηνιαίο μοντέρνο περιοδικό που πραγματεύεται το feng shui, την αρχαία κινέζικη τέχνη ευνοϊκής χωροθεσίας και διακόσμησης, αυτό που στην αρχαία Ελλάδα αποκαλούσαν τέχνη του εύ ζην.

Παντρεύoντας αρμονικά την Ανατολική φιλοσοφία με τις ανάγκες της δυτικής σύγχρονης ζωής, το περιοδικό έχει ως στόχο να φωτίσει και να δώσει απαντήσεις σε θέματα εσωτερικής διακόσμησης και εφαρμογής feng shui στο σπίτι καθώς και στους τομείς οικολογίας, εναλλακτικής άσκησης, ομορφιάς, υγείας και ψυχολογίας. Άξονας είναι ο Σύγχρονος Άνθρωπος και λέξη κλειδί η Ισορροπία, με τον εαυτό του, το περιβάλλον, τη φύση και την καθημερινότητα του.

 

ΚΟΡΥΦΗ

 

 

 

 

 

 

Δεν μπαίνει στο «παλάτι» του για λόγους... φενγκ σούι

Το «φτωχικό» του Μουκές Αμπάνι, του πλουσιότερου ανθρώπου της Ινδίας, τείνει να μετατραπεί σε ένα «Γεφύρι της Άρτας» αλά-ινδικά, αφού αυτός και η οικογένεια του δεν θέλουν πλέον να εγκατασταθούν για λόγους… φενγκ σούι! Ο «Πύργος της Υπερβολής», όπως ονομάστηκε από τη Ινδικά και διεθνή ΜΜΕ, είναι έτοιμος προς κατοίκηση, αλλά ο κροίσος κ. Αμπάνι αρνείται να μπει αν ο χώρος και τα δωμάτια του 27οροφου οικοδομήματος δεν διευθετηθεί σύμφωνα με τους παραδοσιακούς ινδικούς κανόνες αρχιτεκτονικής και χωροθέτησης που επιβάλλει το Vastu Shastra (βαστού σάστρα) που φέρνουν καλή τύχη. Η μέθοδος αυτή, που μοιάζει με το φενγκ σούι, προσπαθεί να εναρμονίσει τη ροή της ενέργειας μέσα από την ισορροπία των 5 στοιχείων, των 7 χρωμάτων και των 12 καναλιών της βιοενέργειας.

Το πολυτελές κτίριο, το οποίο ονομάζεται Αντίλια, από το μυθικό νησί του Ατλαντικού Ωκεανού, έχει 173 μέτρα ύψος και συνολικό εμβαδόν 37.000 τ.µ. (ξεπερνάει σε έκταση ακόμη και τις Βερσαλλίες). Διαθέτει γυμναστήριο, εννέα ασανσέρ, αίθουσα σπα, αίθουσα χορού, πισίνα, κινηματογραφική αίθουσα 50 θέσεων, τρία ελικοδρόμια στην κορυφή του κτιρίου, γκαράζ 168 θέσεων, δωμάτια για την οικογένεια και το προσωπικό καθώς και ξενώνες, για τους οποίους φροντίζουν 600 υπάλληλοι. Οι κατασκευαστές του έχουν τοποθετήσει σε μεγάλο τμήμα του κτιρίου φυτά που απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία, ώστε οι εσωτερικοί χώροι να διατηρούνται ζεστοί τον χειμώνα και δροσεροί το καλοκαίρι. Ο ουρανοξύστης, έργο των διάσημων αρχιτεκτονικών γραφείων Perkins + Will και Hirsch Bedner Associates, χτίστηκε σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια και κόστισε 700 εκατ. ευρώ. Όχι πως ο κ. Αμπάνι «πεινάει»: η προσωπική περιουσία του βασικού μετόχου του κολοσσιαίου επιχειρηματικού ομίλου Reliance Ιndustries, που δραστηριοποιείται στους τομείς του πετρελαίου, του λιανικού εμπορίου και της βιοτεχνολογίας, ανέρχεται στα 20 δισ. ευρώ. Κι όλα αυτά σε μια χώρα που εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.

 

ΚΟΡΥΦΗ

 

 

 

 

 

 

 

Πως να αλλάξετε την “αύρα” του σπιτιού σας με απλούς τρόπους

Η καλή ενέργεια του σπιτιού μας είναι ζωτικής σημασίας διότι έχει άμεση σχέση με την ψυχολογία μας. Στο σπίτι μας περνάμε τις περισσότερες ώρες της ζωής μας (συνήθως) και χτίζουμε κάποιες από τις πολυτιμότερες αναμνήσεις μας ως ανθρώπινα όντα. Είναι λοιπόν πάρα πολύ σημαντικό να φροντίζουμε για την καλή κατάστασή του όπως θα φροντίζαμε για την υγεία μας.

Ακολουθούν κάποιοι πραγματικά πολύ απλοί τρόποι που μπορείτε να βελτιώσετε την αύρα του σπιτιού σας:

1. Καθαριότητα

Η καθαριότητα είναι ίσως η πιο απλή και εύκολη τακτική για να διατηρήσετε το χώρο σας θετικό. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια ή φυσικά αρωματικά χώρου που σας φτιάχνουν τη διάθεση.

2. Μουσική

Πάρτε ένα καλό στερεοφωνικό, επιλέξτε τη μουσική που σας αρέσει και αφήστε τη να παίξει δυνατά στο σπίτι σας (με σεβασμό στους γείτονες). Επιλέξτε μουσική που σας ταξιδεύει ή σας συνδέσει με όμορφες αναμνήσεις της ζωής σας. Πολυάριθμες μελέτες έχουν καταδείξει το ρόλο της μουσικής στη διατήρηση και στη βελτίωση του καρδιαγγειακού και ανοσοποιητικού συστήματος.

3. Λιτότητα

Όσο λιγότερα έπιπλα έχει ένα σπίτι τόσο πιο καθαρή είναι η ενέργειά του, σύμφωνα με το Feng Shui.  Βγάλτε ό,τι είναι περιττό από το σπίτι σας. Οτιδήποτε δεν συμβάλλει ουσιαστικά στην ομορφιά ή στην διευκόλυνση της ζωής σας μετατρέπεται σε βάρος και εμπόδιο στη ροή της ενέργειας. Περιορίστε τα πολλά διακοσμητικά και αντικαταστήστε (αν είναι εφικτό) τα μεγάλα ογκώδη έπιπλα με μικρότερα ή με έξυπνα έπιπλα που ανοιγοκλείνουν. Αφήστε το σπίτι σας να αναπνεύσει… και θα εντυπωσιαστείτε από την αλλαγή που θα νιώσετε.

4. Γέλιο

Καλωσορίστε ανθρώπους στο σπίτι σας που σας κάνουν να χαμογελάτε. Κάθε συναίσθημα αποτυπώνεται κυριολεκτικά στους τοίχους και τα έπιπλά σας. Φορτίστε τα λοιπόν με γέλιο και χαρά. Καλέστε τους φίλους σας ή βρείτε τρόπους να διασκεδάζετε με την οικογένειά σας.

5. Φως

Οι ακτίνες του ηλίου που εισχωρούν σε ένα σπίτι έχουν τις ισχυρότερες μεταμορφωτικές δυνάμεις από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Εάν δεν υπάρχει φως, όλα τα άλλα είναι ημίμετρα. Εκτός όμως από το φυσικό φως, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να κάνετε το σπίτι σας ακόμα πιο φωτεινό. Μπορείτε να το βάψετε σε λευκό ή ανοιχτόχρωμα χρώματα και μπορείτε να επιλέξετε πιο φωτεινά έπιπλα. Και προς θεού, εάν έχετε από εκείνα τα παλιά σκουρόχρωμα ψυχοπλακωτικά τεράστια σύνθετα που ήταν κάποτε της μόδας, αντικαταστήστε τα με την πρώτη ευκαιρία. Μια άλλη πιο οικονομική ιδέα είναι τα ανοιχτόχρωμα καλύμματα για το καθιστικό σας, τις καρέκλες ή όπου αλλού μπορείτε να βάλετε.

6. Φύση

Εάν δεν είστε από τους λίγους τυχερούς που βλέπουν από το παράθυρο τους δέντρα, βουνά ή θάλασσα, τότε μπορείτε να βάλετε τη φύση μέσα στο σπίτι σας. Τα φυτά εσωτερικού χώρου, πίνακες με φύση, λουλούδια (πάντα φρέσκα) είναι εξαιρετικές επιλογές. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μικρά συντριβανάκια στους χώρους που κάθεστε περισσότερο ώστε να ακούτε το νερό που κυλάει. Θα σας χαλαρώσει αφάνταστα.

7. Ημιπολύτιμοι Λίθοι

Οι ημιπολύτιμοι λίθοι είναι πλέον φθηνοί και μπορείτε να πάρετε αρκετά κομμάτια και να τους βάλετε στα σημεία του σπιτιού σας που εισέρχεται το περισσότερο φως. Αυτοί θα ακτινοβολήσουν το φως και στο υπόλοιπο σπίτι σας με τις υπέροχες αποχρώσεις τους. Προτιμήστε λευκό – διαφανές ή ροζ χαλαζία για αρχή.

8.  Εκκαθάριση

Όπως αναφέραμε και πριν, είναι σημαντικό να έχετε στο σπίτι σας αυτά που έχετε πραγματικά ανάγκη. Αυτό όμως δεν αφορά μόνο τα έπιπλα αλλά και τα ρούχα σας και οτιδήποτε είναι κλεισμένο στα ντουλάπια σας ή στην αποθήκη σας. Χαρίστε ή πουλήστε τα ρούχα που δεν σας κάνουν πια ή δεν τα χρησιμοποιείτε ή απλά σας συνδέουν με ανεπιθύμητες μνήμες του παρελθόντος σας. Κάντε το ίδιο και με τα σκεύη στην κουζίνα σας.

9. Ονειρευτείτε

Μπορεί αυτή τη περίοδο να μην μπορείτε να φτιάξετε το σπίτι σας έτσι όπως το θέλετε ή να μετακομίσετε σε κάποιο άλλο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορείτε να βάλετε στόχους. Οραματιστείτε το σπίτι που σας αρέσει με λεπτομέρειες και αρχίστε σταδιακά να κινείστε προς την επίτευξη του σκοπού σας, ακόμα κι αν φαινομενικά φαίνεται δύσκολο επί του παρόντος.

10. Αλλάξτε τη δική σας αύρα

Το σπίτι και ο ψυχισμός σας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Όπως το σπίτι σας επηρεάζει, έτσι κι αυτό με τη σειρά του επηρεάζεται κι αντανακλά εσάς. Είναι μια αμφίδρομη σχέση. Φροντίζοντας λοιπόν το σπίτι σας από τη μία και φροντίζοντας να είστε εσείς καλά με τον εαυτό σας και με τους ανθρώπους που θέλετε, θα δημιουργήσετε το σπίτι που ονειρεύεστε.

 

Διώξτε την αρνητική ενέργεια από το χώρο σας!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να δοκιμάσετε για να "καθαρίσετε" το σπίτι σας από την αρνητική ενέργεια. Μερικές φορές τελευταία, ίσως αισθάνεστε ότι σας περιτριγυρίζουν άσχημα ...vibes ή αρνητικά συναισθήματα μέσα στο σπίτι. Αυτό το συναίσθημα είναι κάτι που μπορείτε να το αντιμετωπίσετε και να εξουδετερώσετε δυναμικά, ειδικά εάν δεν το έχετε αισθανθεί άλλες φορές στο παρελθόν. Τα γνωρίσματά του: Μήπως αισθάνεστε λιγότερο ενεργητικοί τελευταία όταν βρίσκεστε στο σπίτι; Υπάρχουν αντικείμενα παραπεταμένα ή εγκαταλελειμμένα μέσα σε αυτό, πιο συχνά ίσως από ό,τι πρέπει; Μήπως πραγματικά έχετε αισθανθεί την εμπειρία μια παραφυσικής ενέργειας γύρω σας; Οτιδήποτε κι αν είναι, ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιους

 τρόπους που μπορούν να απαλλάξουν το σπίτι σας από την αρνητική ενέργεια, έτσι ώστε να αισθανθείτε εσείς περισσότερο ήρεμοι στην καθημερινότητά σας μέσα σε αυτό.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να δοκιμάσετε για να "καθαρίσετε" το σπίτι σας από την αρνητική ενέργεια. Μερικές φορές τελευταία, ίσως αισθάνεστε ότι σας περιτριγυρίζουν άσχημα vibes ή αρνητικά συναισθήματα μέσα στο σπίτι. Αυτό το συναίσθημα είναι κάτι που μπορείτε να το αντιμετωπίσετε και να εξουδετερώσετε δυναμικά, ειδικά εάν δεν το έχετε αισθανθεί άλλες φορές στο παρελθόν. Τα γνωρίσματά του: Μήπως αισθάνεστε λιγότερο ενεργητικοί τελευταία όταν βρίσκεστε στο σπίτι; Υπάρχουν αντικείμενα παραπεταμένα ή εγκαταλελειμμένα μέσα σε αυτό, πιο συχνά ίσως από ότι πρέπει; Μήπως πραγματικά έχετε αισθανθεί την εμπειρία μια παραφυσικής ενέργειας γύρω σας; Οτιδήποτε κι αν είναι, ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιους τρόπους που μπορούν να απαλλάξουν το σπίτι σας από την αρνητική ενέργεια, έτσι ώστε να αισθανθείτε εσείς περισσότερο ήρεμοι στην καθημερινότητά σας μέσα σε αυτό.

Ακούστε θορυβώδη μουσική

Ένας από τους τρόπους να απαλλαγείτε μέσα στο σπίτι από την αρνητική ενέργεια, είναι να ακούτε συχνά θορυβώδη μουσική. Σύμφωνα με μια κινέζικη θεωρία, οι έντονοι θόρυβοι τυπικά σπάνε τα ενεργειακά πεδία κι αυτό κάνει την οποιαδήποτε άσχημη ενέργεια να εξαφανίζεται. Επιπλέον, η μουσική που περιέχει ένα εμψυχωτικό ή πνευματικό μήνυμα, είναι καλή για την ψυχή μας. Τα αυτιά μας πραγματικά τρέφονται με ό,τι ακούν, οπότε εάν θέλετε να ξαναβάλετε τον εαυτό σας και το σπίτι σας σε ένα καλό mood, αρχίστε να τραγουδάτε και να χορεύετε μέσα σε αυτό, ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική που σας "ανεβάζει".

Αναδιοργανώστε την επίπλωσή σας

Αναδιοργανώνοντας τη διάταξη των επίπλων σας, με στόχο να διώξετε την αρνητική ενέργεια, είναι μια πολύ καλή ιδέα. Το Feng Shui είναι μια πολύ γνωστή και κινέζικη πρακτική, που υπαγορεύει να διαμορφώνετε το χώρο σας όσο το δυνατόν πιο σωστά μπορείτε. Αυτό υποτίθεται ότι θα εμποδίσει οποιαδήποτε αρνητική ενέργεια να αναδύεται από τα έπιπλά σας. Όπως με τη δυνατή μουσική, οι ανοιχτοί και ελεύθεροι χώροι θα βοηθήσουν ένα δωμάτιο να εξαφανίσει την αρνητική ενέργεια. Κι εσείς πολύ πιθανόν να αισθανθείτε σαν να σας έφυγε ένα βάρος ξαφνικά από πάνω σας, χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο.

Απομακρύνετε κάποια παλιά αντικείμενα ή αντίκες

Οι προληπτικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η παλιά ενέργεια εγκαθίσταται σε παλαιά αντικείμενα –κι αυτό ίσως αφορά περισσότερο όσους ψάχνουν και κάνουν αγορές στα παλαιοπωλεία ή σε συλλογές vintage. Ένα αντικείμενο από το παρελθόν, μπορεί να μεταφέρει ακόμα ένα αίσθημα κατάθλιψης, λύπης ή πόνου, ίσως σαν αυτά που αρχίσατε να αισθάνεστε από τότε που το αγοράσατε. Κάποια μπορεί να μεταφέρουν την ενέργεια άλλων ανθρώπων και δυσάρεστες ιστορίες κρυμμένες πίσω τους. Τα second hand αντικείμενα που ανήκαν κάποτε σε κάποιον άλλον, μπορεί να μη σας ταιριάζουν και τόσο τελικά, οπότε ίσως τα απομακρύνετε για κάποιο χρονικό διάστημα ή για πάντα.

Αρωματίστε τον χώρο με φασκόμηλο

Είναι μια παλιά αμερικάνικη πρακτική και πιστεύεται ότι διώχνει την αρνητική ενέργεια. Και είναι καλό να το δοκιμάσετε πριν καθαρίσετε το σπίτι σας. Βάλτε το σε μπολ με ζεστό νερό και αφήστε το σε διάφορα σημεία να μυρίσει στο σπίτι.

Σκουπίστε και καθαρίστε τις εξωτερικές πόρτες και τα σκαλιά

Καθαρίστε καλά τα εξωτερικά σκαλιά και πόρτες, τα αίθρια, τις βεράντες, τις ταράτσες που παρατηρείτε τώρα τελευταία ότι το χρειάζονται, διώχνοντας και από πάνω τους την παλιά βρωμιά που μπορεί να είναι «γεμάτη» αρνητική ενέργεια. Πετάξτε κατευθείαν τα απορρίμματα εκτός σπιτιού, ώστε να είστε σίγουροι ότι απομακρυνθήκατε

 αρκετά από τα σκουπίδια που έχουν παραμείνει τόσο καιρό γύρω σας.

Το αλάτι της θάλασσας στα πατώματά σας

Μια παλιά ξένη παράδοση λέει, ότι το αλάτι της θάλασσας μπορεί να βοηθήσει να καθαρίσει οτιδήποτε μεταφέρει αρνητικά vibes στο σπίτι σας. Ακόμα και αν δεν παραδέχεστε τέτοιες πρακτικές, εάν σας δοθεί η ευκαιρία περάστε με θαλασσινό αλάτι τις γωνιές και τις πόρτες του σπιτιού σας και αναμιγνύοντάς το με ζεστό νερό, μπορείτε να καθαρίσετε ταυτόχρονα και τα πατώματά σας με αυτό. Τουλάχιστον θα σας προσδώσει μια αίσθηση φρεσκάδας που δεν είχατε πριν.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω τρικ, μπορεί να σας φαίνονται σε τελική ανάλυση υπερβολικά και κάπως υπερβατικά, αλλά σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους που τα έχουν δοκιμάσει, βοήθησαν πολύ. Ακόμα και αν απλά σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα, έχετε κάνει κάποια βήματα ώστε να απαλλαγείτε από το βάρος που τον τελευταίο καιρό αισθάνεστε όταν μπαίνετε στο σπίτι σας ή να ανανεώσετε ευχάριστα την ατμόσφαιρα γύρω σας.

 

ΚΟΡΥΦΗ

 

 

 

Η ιστοσελίδα αυτή είναι  τμήμα του οικοχώρου "ΚΑΤΟΙΚΙΑ" & Συμβουλές "Ζωής"

 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ © 2008-2009 ΒΟΥΛΑ ΒΑΒΑΡΟΥΤΣΟΥ*

από 7/4/09   .free counters.free counters.....

.

Μετρητής 

Επισκεπτών

από 16/1/2009

.....