πλοηγείτε στον  ιστοχώρο της Βούλας Βαβαρούτσου

για καλύτερη πλοήγηση στις ιστοσελίδες

πατήστε ΚΕΝΤΡΙΚΗ   

 

 

Η ιστοσελίδα αυτή είναι  τμήμα του οικοχώρου  " ΔΙΑΦΟΡΑ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ την ιστοσελίδα

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

Αλλά  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

 

τελευταία ενημέρωση:

 11/12/2014

Παγκόσμια Ημέρα του Τίποτα

Π.Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Π.Η ΙΟΥΛΙΟΥ

Π.Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Π.Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Π.Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Π.Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Π.Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Π.Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Π.Η ΜΑΪΟΥ

Π.Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Π.Η ΙΟΥΝΙΟΥ

Π.Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Λέξεις ΚΛΕΙΔΙΑ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥ

 

 

αβ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παγκόσμια Ημέρα του Τίποτα Tης Mαριαννας Tζιαντζη

Δεν υπάρχει ημέρα του χρόνου που να μην είναι αφιερωμένη σε κάτι: Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, του Πατέρα, των Ζώων, των Δασών, των Ορέων, του Περιβάλλοντος, της Μυωπίας, της Ποίησης, των Ερωτευμένων… και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό .

Intl Days and Years

Μια Παγκόσμια Ημέρα είναι ευκαιρία για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, ψώνια, διαγγέλματα, συνέδρια, τηλεοπτικά αφιερώματα, αναφορά σε στατιστικά στοιχεία, υποσχέσεις, εκθέσεις ιδεών και επίδειξη υποκρισίας σε οικουμενική κλίμακα.

Αυτή την εβδομάδα γιορτάσαμε, τιμήσαμε, θυμηθήκαμε (ποιο ρήμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί;) την Παγκόσμια Ημέρα

 Επισιτισμού..................,

Οι Παγκόσμιες Ημέρες μοιάζουν να επιβάλουν κάποια τάξη, κάποια κοινή συνείδηση και ανέξοδη συναίνεση σε έναν χαοτικό κόσμο, να προσφέρουν μια ευκαιρία για αναστοχασμό, τρομάρα μας. Η πανάρχαιη κυκλική αντίληψη του χρόνου μεταλλάσσεται στην κυκλική αντίληψη του παγκόσμιου πολίτη, στην κυκλική πανηγυρική ενασχόληση με τα παγκόσμια προβλήματα ή τις παγκόσμιες αξίες. Μια ενασχόληση που έχει αυστηρά καθορισμένη ώρα έναρξης και λήξης, αφού μόλις το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα, «πάμε γι’ άλλα». Πήρες, φτωχέ, την ανθοδέσμη σου, τώρα σώπα και κολύμπα.

Οι περισσότερες Παγκόσμιες Ημέρες καθιερώθηκαν μεταπολεμικά από επιτροπές των Ηνωμένων Εθνών είτε από άλλους οργανισμούς και από ποικίλες πρωτοβουλίες. Ημέρες που ακολουθούνται από γενική πτώση ή από τις προθέσεις «κατά» ή «δίχως» ή «για» (π.χ., κατά του έιτζ, της θανατικής ποινής, της διαφθοράς ή «δίχως αυτοκίνητο» ή «για τη συνεργασία Βορρά και Νότου»), ημέρες των καλών προθέσεων που παραμένουν προθέσεις. Τουλάχιστον όλοι συμφωνούμε σε κάτι: στη δυσπιστία απέναντι στο παγκόσμιο θέατρο των Παγκόσμιων Ημερών.

Κάθε μέρα είναι παγκόσμια ημέρα της απληστίας, της συχνά φονικής δίψας για κέρδος και κυριαρχία, του φανατισμού, της εκμετάλλευσης, της δυστυχίας και της επικερδούς ανοησίας σε πλανητικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, κάθε μέρα είναι ή μπορεί να είναι ημέρα της ελπίδας, της δημιουργίας, της καινοτομίας, όμως η πρώτη δέσμη, αυτή που περιλαμβάνει τις «δημόσιες αμαρτίες», δίνει τον τόνο.

Ποιος ξέρει, ίσως σε λίγα χρόνια να καθιερωθεί η Παγκόσμια Ημέρα της Αλήθειας, που ενδέχεται να μετονομαστεί σε Παγκόσμια Ημέρα των Δημοσκοπήσεων, αφού τα γκάλοπ φαίνεται να ζυγίζουν και να καθορίζουν τις επιθυμίες και τις απόψεις μας, αυτά είναι ο σάκος που μετράει κάθε λογής απίδια.

Ημέρα εξετάσεων, ημέρα πληρωμής, ημέρα στάσης πληρωμών, ημέρες δοκιμασίας. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με αυτοπεποίθηση για ημέρες γιορτής, ημέρες χαράς, ημέρες χωρίς φόβο για το αύριο, ημέρες χωρίς φυλακές, χωρίς παρακολούθηση, χωρίς πείνα, παρ’ όλο που σήμερα η Γη μπορεί να μας θρέψει όλους, όπως και ο Ηλιος μπορεί να μας ζεσταίνει και να μας φωτίζει και τη νύχτα. Μήπως θα πρέπει να οριστεί και μια Παγκόσμια Ημέρα Θαυμάτων και Οραμάτων;

 

Οι παγκόσμιες ημέρες και η συνείδησή μας... ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ

Εχουν νόημα άραγε αυτές οι παγκόσμιες ημέρες που είναι αφιερωμένες κάπου; Ημέρα κατά του AIDS, ημέρα για το παδί, για τη γυναίκα, για... για... Αυτό που συμβαίνει συνήθως αυτές τις ημέρες είναι να εμφανίζεται κάποια κρατική ή μη κρατική οργάνωση να δίνει μερικά στοιχεία, να προβάλλονται αυτά από τα μέσα ενημέρωσης, να εντυπωσιάζονται κάποιοι, να αδιαφορούν κάποιοι άλλοι και το θέμα να κλείσει, να ξεχαστεί μέχρι τον επόμενο χρόνο που θα ξανανοίξει. Τέτοιες σκέψεις μάς ήρθαν προχθές, παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας εναντίον των γυναικών. Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά, ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά την ημέρα εκείνη. Οπως, για παράδειγμα, πως αποτελεί έναν μύθο ότι οι γυναίκες-θύματα της βίας ανήκουν σε οικονομικά χαμηλά στρώματα ή ότι το μορφωτικό τους επίπεδο είναι χαμηλό. Το αντίθετο συμβαίνει. Οι γυναίκες-θύματα ανήκουν στην πιο παραγωγική ηλικία, με μέσο ή ανώτερο μορφωτικό επίπεδο και μέτρια ή καλή οικονομική κατάσταση. Αυτό είναι το προφίλ της κακοποιημένης γυναίκας στη χώρα μας, η οποία συνήθως πέφτει θύμα του ίδιου του συζύγου ή συντρόφου της. Τα στοιχεία προβλήθηκαν σε άλλα μέσα περισσότερο, σε άλλα λιγότερο. Ακούστηκαν και οι απόψεις των περίφημων «ειδικών», κάποιων γυναικών που έχουν υποστεί βία, κάποιων κυβερνητικών αξιωματούχων που ασχολούνται με το θέμα και οι οποίοι έδωσαν υποσχέσεις. Ως εκεί, όμως. Την επόμενη ημέρα το πρωί το θέμα είχε ξεχαστεί, όπως συμβαίνει πάντα. Οι γυναίκες-θύματα δεν έχουν παρά να περιμένουν 364 ημέρες για να ξανακουστεί η φωνή τους, η πολιτεία έχει 364 ημέρες για να κάνει τις επόμενες εξαγγελίες της, οι συνειδήσεις όλων μας έχουν 364 ημέρες για να εφησυχάζουν

ΚΟΡΥΦΗ

 

Η τρέλα της παγκόσμιας ημέρας Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΛΙΝΑΡΔΟΥ

Για την ειρήνη, τη δημοκρατία, την αξιοπρεπή εργασία, το θέατρο, το διαβήτη, το Αλτσχάιμερ, τους ωκεανούς, τα μνημεία, την παρηγορητική φροντίδα, τη Γη, την τρίτη ηλικία, την ψυχική υγεία... Εχει κι άλλες; Φυσικά. Ακόμη και Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας έχουμε!

Από τις 365 ημέρες το χρόνο οι μισές και βάλε έχουν γίνει «Παγκόσμιες»! Σιγά την είδηση... εδώ υπάρχει μήνας με 33 τέτοιες ημέρες! Είναι ο Οκτώβρης που του 'χουμε φορτώσει τις περισσότερες παγκόσμιες ημέρες συγκριτικά με τους υπόλοιπους μήνες.

Σε ό,τι αφορά τη σπουδαία μέρα του εορτασμού της δημόσιας τουαλέτας (θυμηθείτε την, γιατί πλησιάζει,19 Νοεμβρίου) καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας, όπου συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, υγιεινολόγοι, σχεδιαστές τουαλετών και άλλοι. Σκοπός να ευαισθητοποιηθούμε και να διεκδικήσουμε καλύτερες τουαλέτες! Δεν είναι αστείο, καθώς ο μέσος άνθρωπος επισκέπτεται την τουαλέτα 2.500 φορές το χρόνο!

Κι άλλα; Και χειρότερα! 1 Στις 14 του Μάρτη εκτός από τον Βενέδικτο γιορτάζει η μπριζόλα και η πεολειξία! Καθιερώθηκε το 2002, έπειτα από την έμμονη ιδέα (άγνωστο πώς γεννήθηκε) ενός αμερικανού ραδιοφωνικού παραγωγού.

Σιγά μη και δεν συμφωνούσαν μαζί του εκατομμύρια ακροατές. Κι έτσι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών επείσθη πως η 14η Μαρτίου πρέπει να αφιερωθεί στην μπριζόλα και την πεολειξία! Μην τη γιορτάσετε, όμως, ετεροχρονισμένα, γιατί η 20ή Μαρτίου είναι Ημέρα Αποχής από το Κρέας!

Ο ΟΗΕ και οι άλλοι Και για να μη σπεύσετε να τα βάλετε με τον ΟΗΕ, να διευκρινίσουμε πως δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος για όλες τις Παγκόσμιες Ημέρες που μας περικυκλώνουν. Ο Οργανισμός έχει καθιερώσει ένα σύνολο ημέρων, εβδομάδων, ετών και δεκαετιών με σκοπό να στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου σε σοβαρά ζητήματα όπως το Περιβάλλον, τα Βασανιστήρια, τα προβλήματα της Γυναίκας, οι Πρόσφυγες κ.λπ.

Σίγουρα ούτε ο ΟΗΕ, αλλά ούτε και διεθνείς οργανισμοί όπως η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ή η UNESCO ευθύνονται για το ότι στις 8 Αυγούστου εορτάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο ο οργασμός! Αυτήν την ημέρα εμπνεύστηκε ένας αμερικανός καλλιτέχνης και ακτιβιστής του σεξ, ο Αλεξ Χίρκα, με σκοπό να «αποθεώσει τον οργασμό, που αποτελεί το ανώτατο στάδιο της σεξουαλικότητας»!

Εξαιρώντας τον Χίρκα, αλλά και ορισμένους άλλους ακτιβιστές, φαίνεται πως κάποιοι εκμεταλλεύονται αδρά την ιστορία με τις παγκόσμιες ημέρες ώστε να βγάλουν λεφτά προωθώντας τα προϊόντα τους.

Ετσι, λοιπόν, ενώ εμείς ως πατριώτες την 25η Οκτωβρίου τιμούμε την πρώτη μάχη του Μεσολογγίου, η Παγκόσμια Ενωση των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών σκέφτηκε να τιμήσει τα μακαρόνια, εκτός από τις χυλοπίτες και τον τραχανά (άλλο ένα εθνικό χτύπημα μετά τη φέτα!!!). Με μία απλή ανακοίνωση βάφτισε τη συγκεκριμένη μέρα ως Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών. Για πρώτη φορά εορτάστηκε το 1998, και τότε τα κορίτσια της Γερμανίας παρέλασαν με τιμή και δόξα ντυμένα τορτελίνια, σέλινα, κοφτά μακαρονάκια και παπαρδέλες. Μέχρι και στην Κωνσταντινούπολη γιορτάστηκε αυτή η μέρα, με συσσίτιο, τι άλλο, μακαρόνια!

Ολα τα καλά πρέπει να τα γιορτάζουμε. Στις 21 Μαρτίου ρίξτε την στον ύπνο και απολαύστε την Παγκόσμια Ημέρα Υπνου, δίχως να σας κατηγορήσει ουδείς! Επίσης, αν θέλετε να βάλετε τις φωνές γιατί έχετε τα νεύρα σας, κρατήστε όρεξη για τις 16 Απριλίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρας Φωνής. Εκτός από τους νευρικούς, αυτή τη μέρα γιορτάζουν ωτορινολαρυγγολόγοι, λογοπαθολόγοι, λογοθεραπευτές κ.ά. Την ίδια μέρα γιορτάζεται και η Παγκόσμια Ημέρα Θορύβου, που έχει κηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση Ακουστικής.

Οσο κι αν θέλετε να γελάσετε, συγκρατηθείτε μέχρι τις 3 Μαΐου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου. Ξεκίνησε το 1998 από την Ινδία, και τον Μαντάν Κατάρια, που πιστεύει ότι το γέλιο είναι θεραπευτικό.

Ζήτω το φαγητό

Και τρεις μέρες μετά ξεκινήστε το φαΐ, γιατί είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Δίαιτας. Σημειώστε, 6 Μαΐου: Γιατί τη γιορτάζουμε; Διότι έτσι αποφάσισε η Μαίρη Εβανς, μια πρώην ανορεκτική Αγγλίδα και συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα».

Κάνε κι εσύ μία Παγκόσμια Ημέρα, μπορείς. Φτιάξε μία παγκόσμια ένωση, μία παγκόσμια οργάνωση και επικεντρώσου σε έναν και μόνο στόχο, για παράδειγμα να οριστεί η 25η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Βλακείας. Φτιάξε μια ανακοίνωση και μοίρασέ την μέσω Ιντερνετ παγκοσμίως ώστε να συλλέξεις όσο περισσότερες υπογραφές μπορείς.

Στη συνέχεια μπορείς να απευθυνθείς στα Ηνωμένα Εθνη, να υποβάλεις αίτηση και να απαιτήσεις την καθιέρωση Ημέρας Βλακείας, καθώς είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους, εντός αλλά και εκτός συνόρων. Οσο πιο κοινά αποδεκτό σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το θέμα, τόσο πιθανότερο είναι να πετύχεις να καθιερωθεί η Ημέρα Βλακείας. Ακόμη, όμως, κι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα από τον ΟΗΕ, μπορείς μέσω της παγκόσμιας οργάνωσής σου, που πρέπει να έχει νόμιμο καταστατικό και ικανά μέλη σε διάφορες χώρες, να κυκλοφορήσεις μια ανακοίνωση με την οποία θα ενημερώνεις τους πάντες ότι την 25η Οκτωβρίου γιορτάζει η βλακεία...

Κι αν εσείς που τώρα διαβάζετε το κείμενο σχολιάζετε... «Πάρ' τ' αβγό και...», μην το κουρέψετε, διότι και το αβγό έχει την παγκόσμια ημέρα του. Είναι η 10η Οκτωβρίου και καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Επιτροπής Ωοπαραγωγών, που θέλανε έτσι να τιμήσουν την υψηλή διατροφική αξία των αβγών.

ΥΓ.: Σας ευχαριστούμε που μας ανεχτήκατε... Αν και η Παγκόσμια Ημέρα Ανεκτικότητας είναι η 16η Νοεμβρίου!

 

Η Ημέρα του Αντρα Της Μάρθας Καϊτανΐδη

Η Ημέρα της Γυναίκας έδυσε πριν από λίγες ώρες. Το αιώνιο παράπονο των μεταμοντέρνων αντρών παραμένει: γιατί εκείνοι δεν έχουν τη δική τους ημέρα για να γιορτάσουν; Παράδοξη αντίδραση. Γιατί να θέλουν να κατοχυρώσουν μία θέση ανάμεσα στις τόσες άλλες Παγκόσμιες Ημέρες όπως αυτή του Χορού, των Συνεταιρισμών, του Ξεναγού, της Αστρολογίας, του Κουκλοθέατρου, του Αυγού και του Χαιρετισμού... Η πρόκληση για αυτούς θα ήταν να παραμείνουν πεισματικά η εξαίρεση! Διαφωνούντες και συμφωνούντες, τα νέα σάς προλαβαίνουν. Η Ημέρα του Άντρα γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1999. Σύμφωνα με διαδικτυακές πληροφορίες, κάθε 30 του Νοέμβρη ξημερώνει η ημέρα των αρρένων. Οι απόψεις όμως, διίστανται: άλλοι αφαιρώντας το μηδενικό, έχουν καθιερώσει να γιορτάζουν στις 3, ενώ κάπου διάβασα πως οι άντρες έχουν την τιμητική στους στις 19. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Νοέμβριος παραμένει σταθερή αξία.
Έτσι, στο πλαίσιο των εορτασμών, στη Μάλτα απονεμήθηκαν βραβεία στους πρωτοστάτες, οι οποίοι συντέλεσαν να καταργηθεί ο νόμος που «αμπάρωνε» τους άντρες στο νησί για όσο διάστημα εκκρεμούσε το διαζύγιό τους. Στη Σιγκαπούρη πάλι, οι πατέρες συμμετείχαν σε διαγωνισμό αλλαγής πάνας απαιτώντας την αποκατάσταση της ισότητας ανάμεσα στη μητρότητα και την πατρότητα. Το περασμένο έτος, οι Νοτιοαφρικανοί άδραξαν την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν πως «δεν είναι όλοι οι άντρες κακοί» και έβαλαν ως στόχο την προαγωγή ενός θετικότερου αντρικού μοντέλου. Στην Αγγλία, αν και δεν συμμετείχαν πολλοί, οι εκδηλώσεις επικεντρώθηκαν στην ενημέρωση και στη μάχη κατά του αντρικού καρκίνου ενώ στον Καναδά προγραμματίζονται δρώμενα- υπερπαραγωγές για τη φετινή Ημέρα του Άντρα.
Φαλλοκρατικές διεκδικήσεις; Μάλλον όχι. Συνεπώς: άντρες, keep walking.

 

Εκδηλώσεις και ανησυχία για το περιβάλλον λόγω παγκόσμιων ημερών

Το 20% των κοραλλιογενών υφάλων του πλανήτη έχει ήδη εξαφανιστεί και αν συνεχιστούν με την ίδια ένταση οι κλιματικές αλλαγές, ελλοχεύει ο κίνδυνος της καταστροφής έως το 2050 του 95% των ευπαθών αυτών οικοσυστημάτων που «κρατάνε τη ζωή»! Συνήθως όλα αυτά πέφτουν στο τραπέζι της επικαιρότητας κάθε που έρχεται μια παγκόσμια ημέρα περιβαλλοντικού χαρακτήρα, όπως εκείνη της βιοποικιλότητας, ή με ευρωπαϊκή εμβέλεια όπως εκείνη για τα πάρκα. Η πρώτη στις 22 του μήνα και η άλλη στις 24 μάς (σας) υπενθυμίζουν κάποιες από τις υποχρεώσεις μας. Για να φέρουμε τα πράγματα στα δικά μας μνημονεύουμε ένα απόσπασμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής για την Αθήνα:

«Η πόλη διαθέτει τους λιγότερους ανοιχτούς χώρους από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος περιγράφει ως "ανεκτή" την αναλογία 10 τ.μ. πράσινου ανά κάτοικο, η πρωτεύουσα προσφέρει μόλις 2,5 τ.μ. σε κάθε έναν από τους κατοίκους της».

Το δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε συνεργασία με τους Δήμου Ζηρού, Αρτας και Ακτίου-Βόνιτσας και την Ομοσπονδία Αλιέων Ηπείρου, τα 1ο και 2ο δημοτικά σχολεία Βόνιτσας και άλλους φορείς διοργάνωσε χθες καθαρισμούς στην προστατευόμενη περιοχή του εθνικού πάρκου υγροτόπων Αμβρακικού στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας αλλά και της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο». Αύριο η ΕΟΕ με την υποστήριξη του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» συμμετέχει στις εκδηλώσεις: «Εκθεση ζωγραφικής του Παναγιώτη Λιόση - Τραγούδι της Ανοιξης» με θέμα τα πουλιά και στην έκθεση και βράβευση των έργων του 14ου μαθητικού διαγωνισμού κατασκευής ξύλινης φωλιάς για πουλιά, που διοργανώνει το 2ο ΕΠΑΛ - ΤΕΕ Γαλατσίου (Παρασκευή 27/5).

Ο Κρίτων Αρσένης, μέλος της επιτροπής Περιβάλλοντος και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μας προσγειώνει στην πραγματικότητα, που για να ανατραπεί δεν φτάνουν μόνο εκδηλώσεις αλλά και η παρέμβαση των ισχυρών: Η βιοποικιλότητα μας προσφέρει βασικά αγαθά και ανεκτίμητες υπηρεσίες, όπως η παροχή οξυγόνου, νερού, τροφή, φάρμακα και ρύθμιση του κλίματος που δεν μπορούν να αντικατασταθούν από την ανθρώπινη τεχνολογία. Ωστόσο ο ρυθμός εξαφάνισης της βιοποικιλότητας υπολογίζεται ότι είναι εκατονταπλάσιος έως χιλιαπλάσιος του φυσιολογικού.

 

ΚΟΡΥΦΗ

 

 

 

 

 

 

 

 


 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ (13)

  2 Ιανουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Global Family Day

  6 Ιανουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα για τα ορφανά πολέμου

11 Ιανουαρίου  - Μέρα στο μετρό χωρίς παντελόνια

3η Δευτέρα  Ιανουαρίου - Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ

3η Δευτέρα Ιανουαρίου Η πιο καταθλιπτική Δευτέρα του χρόνου

22 Ιανουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού

24 Ιανουαρίου - Ημέρα που πίνουμε μπύρα σε κουτάκι!

27 Ιανουαρίου - Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος
28 Ιανουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα
των Χανσενικών (κατά της Λέπρας)

28 Ιανουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα υπέρ των εργένηδων 

29 Ιανουαρίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα προστασίας προσωπικών δεδομένων 

30 Ιανουαρίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα  για την ενημέρωση για το αλάτι

31 Ιανουαρίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα  αντιρατσιστικής δράσης 

ΚΟΡΥΦΗ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ (23)

01 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ανταρκτικής
02 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Υγροτόπων 

02 Φεβρουαρίου - Ημέρα  ΤΗΣ ΜΑΡΜΟΤΑΣ
04 Φεβρουαρίου -
Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου
06 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα
κατά της Κλειτοριδεκτομής

06 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο 
08-12 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια
Eβδομάδα για να ρίξουμε τους ρυθμούς μας

2η Κυριακή  Φεβρουαρίου - Διεθνής Ημέρα Προσευχής για τους Πάσχοντες από Αυτισμό

2η Κυριακή  Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου

2η Δευτέρα Φεβρουαρίου -  Ευρωπαϊκή Ημέρα Επιληψίας
12 Φεβρουαρίου - Ημέρα
της Ερυθράς Χειρός 

12 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα του Δαρβίνου

13 Φεβρουαρίου  Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

14 Φεβρουαρίου - Ημέρα των Ερωτευμένων
14 Φεβρουαρίου -
Ευρωπαική Ημέρα σεξουαλικής υγείας

15 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα δράσης κατά του πολέμου 

15 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας
20 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα
 Κοινωνικής Δικαιοσύνης
21 Φεβρουαρίου -
Διεθνής Ημέρα Μητρικής Γλώσσας 
21 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Ξεναγού
22 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα
σκέψης  Οδηγών (πρόσκοποι)

26 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα στη μη υπέρβαση του ωραρίου εργασίας

28 Φεβρουαρίου - Ευρωπαική  Ημέρα για τις Σπάνιες Παθήσεις

ΚΟΡΥΦΗ

ΜΑΡΤΙΟΣ (39)
01 Μαρτίου -
Ευρωπαική Ημέρα ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ

06 Μαρτίου - Ημέρα  Λογοθεραπείας

μιά Δευτέρα Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Δράσης των Σιδηροδρομικών
08 Μαρτίου - Διεθνής Ημέρα
της Γυναίκας

08 Μαρτίου - Ημέρα Η για την διεθνή ειρήνη

11 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Χημείας
2η Πέμπτη Μαρτίου -
Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού
12 Μαρτίου - Ημέρα
Ελεύθερης Online Έκφρασης (κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο)

14 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και ...........

14 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα αγώνα υπέρ ποταμών και κατά φραγμάτων
14 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα
της Σταθεράς 
15 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα
Καταναλωτή
15 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα
κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας  

15 Μαρτίου - Διεθνής Ημέρα Βραδύτητας
18 Μαρτίου - Διεθνής Ημέρα
Κινητοποιήσεων κατά της Κατοχής του Ιράκ
20 Μαρτίου - Διεθνής Ημέρα
Γής
20 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα
Αποχής από το Κρέας
20 Μαρτίου - Διεθνής Ημέρα
Αστρολογίας
20 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα
Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους
20 Μαρτίου - Διεθνής Ημέρα
Γαλλοφωνίας   

20 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης

20 Μαρτίου - Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας
21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα
 κατά του Ρατσισμού
21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα
Δασοπονίας
21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα
Ποίησης
21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα
 Ύπνου
21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα
για το Σύνδρομο Down 

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Οικιακής Οικονομίας
22 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα
για το Νερό 
23 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα
Μετεωρολογίας
24 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα
κατά της Φυματίωσης 

26 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για την απελευθέρωση των εγγράφων

27 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Άθλησης
27 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα
Θεάτρου
27 Μαρτίου -
Κοινωνικής Εργασίας 

27 Μαρτίου - Ημέρα αφιερωμένη στη μονή κάλτσα      

τ Σάββατο Μαρτίου - Ημέρα φιερωμένη στην Ώρα της Γης

28 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου Σκιών

30 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης

ΚΟΡΥΦΗ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ (39)
02 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα
Παιδικού Βιβλίου
02 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα
Αυτισμού   
04 Απριλίου - Διεθνής Ημέρα
κατά των Ναρκών

04 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα comments

05 Απριλίου - Μία... Ηµέρα Χωρίς Παπούτσια

06 Απριλίου - Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα
07 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα
Υγείας

07 Απριλίου - Επέτειος Γενοκτονίας στη Ρουάντα

07 Απρίλιου - Διεθνής ημέρα μαξιλαροπόλεμου
08 Απριλίου - Ημέρα του Έθνους
 των Ρομά

10 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα των Δικηγόρων

11 Απριλίου - Εθνική Ημέρα TYPIΟY
11 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα
κατά της Ασθένειας του Πάρκινσον
16 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα
Φωνής  

16 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Επικινδυνότητας Χρήσης Αλκοόλης από Οδηγούς
17 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα
 Αγροτικής Πάλης
17 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα
Αιμορροφιλίας

18 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς
18 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα
Πολιτιστικής Κληρονομιάς

20 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης κατά του θορύβου

20 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα τύπου
22 Απριλίου - Ημέρα της
Γης
23 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα
βιβλίου και πνευματικών δικαιωμάτων

23-30 Απριλίου Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών

24 Απριλίου - Ημέρα  Μνήμης της Γενοκτονίας των ΑΡΜΕΝΙΩΝ
24 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα
 κατάργησης πειραμάτων στα ζώα

25 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα του DNA 
25 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα
Κατά της ελονοσίας

25 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα αποξένωσης

25 Απρίλιου - Παγκόσμια ημέρα πιγκουίνου
26 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα
Διανοητικής Ιδιοκτησίας
27 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα
 σχεδίου (design)
28 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα
Για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων
29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα
χορού

29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα ευχής

29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά των Γηπέδων Γκολφ

30 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας

25 Απριλίου - 1 Μαίου Eβδομάδα χωρίς οθόνη για TV-υπολογιστές

ΚΟΡΥΦΗ

ΜΑΙΟΣ (54)
01 Μαΐου -
Εργατική Πρωτομαγιά / Διεθνής Ημέρα Εργατών

1ο Σάββατο Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα δράσης για την αποποινικοποίηση της κάνναβης
1η Κυριακή Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα
 γέλιου

1η Τρίτη Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα άσθματος
03 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα
Ελευθεροτυπίας

03 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα του ήλιου

04 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα πυροσβεστών
05 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα
 Μαιών

05 Μαΐου - Πανευρωπαϊκή ημέρα για τον πολιτισμό
06 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα
κατά της Δίαιτας
08 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα
Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου  
08 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια ημέρα θαλασσαιμίας  (Μεσογειακής Αναιμίας)
09 Μαΐου -
Ημέρα της Ευρώπης

09 Μαΐου - Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

08-09 Μαΐου  Ώρα ΟΗΕ Μνήμης και Συμφιλίωσης  για Αυτούς Που Έχασαν τις Ζωές τους κατά τη Διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου

10 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα φυσικής δραστηριότητας

2ο Σάββατο Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου
Κυρική -
Γιορτή της μητέρας

12 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα  αδελφών νοσοκόμων

13 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα  Υπέρτασης

11 Μαΐου - Ευρωπαική Ημέρα Μελανώματος

11 Μαΐου - 15 Μαΐου Ελληνική Εβδομάδα Κατά του Καρκίνου του Δέρματος
15 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα
οικογένειας
15 Μαΐου -
Παγκόσμια Ημέρα για την αντίρρηση συνείδησης
17 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα
κατά της Ομοφυλοφοβίας
17 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα
τηλεπικοινωνιών  

17 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοήθειας για Παιδιά

17 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνίας της Πληροφορίας

17 Μαΐου -  Ημέρα  του Συντάγματος
18 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα
Μουσείων  
19 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα
κατά της ηπατίτιδας

19 Μαΐου - Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους το 1920

19 Μαΐου - Η κατά της Δυσκοιλιότητας

19 Μαΐου   Παγκόσμια Ημέρα Διατροφικής Επανάστασης

20 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα για τις κλινικές μελέτες

21 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα  Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον  Διάλογο και την Ανάπτυξη
21 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα
Πολιτισμού
22 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα
Βιοποικιλότητας
23 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα
Χελώνας
24 Μαΐου - Ευρωπαϊκή Ημέρα
Πάρκων

24 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα γυναικών για τον αφοπλισμό

25 Μαΐου -  Ημέρα Αφρικής

25 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα της πετσέτας

25 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα εξαφανισμένων  παιδιών 

25 Μαΐου - Εβδομάδα ΟΗΕ  Αλληλεγγύης προς τους Λαούς Όλων των Κηδεμονευομένων Εδαφών

25 Μαΐου - Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τον Θυρεοειδή (25-31 Μαΐου)

τελευταία Τετάρτη Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα  για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

28 Μαΐου Παγκόσμια ημέρα της δράσης (Αλληλεγγύης στους λαούς που αγωνίζονται)

28 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα
ειρηνιστών των Ηνωμένων Εθνών (Κυανοκράνων)

29 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα  για την Υγεία του Πεπτικού Συστήματος

30 Μαΐου - Ημέρα  Δράσης για την Ψυχική Υγεία

31 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα «διαγραφής» από το Facebook
31 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα
κατά του καπνίσματος

ΚΟΡΥΦΗ

ΙΟΥΝΙΟΣ (34)
04 Ιουνίου - Διεθνής Ημέρα
κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών
05 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

5 ΙΟΥΝΙΟΥ Παγκόσµια Ηµέρα Επιζώντων του Καρκίνου
08 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα
των Ωκεανών

08-14 Ιουνίου - Παγκόσμια Εβδομάδα Καρδιακού Ρυθμού
12 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα
ατά της παιδικής εργασίας
14 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα
Εθελοντή Αιμοδότη
14 Ιουνίου - Διεθνής Ημέρα
των Weblogger
15 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα
ατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων
15 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα
Γονιμότητας
15 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα
του Ανέμου

15-21 Ιουνίου - Εβδομάδα Δράσης Ενάντια στη Βία από Πυροβόλα Όπλα

17 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Π Η κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας

17 Ιουνίου - Ημέρα Λευκού Δείπνου

18 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα  δράσης ενάντια στα χρηματιστήρια

19 Ιουνίου - Διεθνής Ημέρα Ισπανικών

19 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα των πολιτικών κρατουμένων

20 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα  Ποδοσφαίρου για τα Παιδιά
20 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα
Προσφύγων
3η Κυριακή Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα
του Πατέρα
20 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα
Κυματοδρομίας (Σέρφινγκ)
21 Ιουνίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα
Μουσικής
21 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα
Υδρογραφίας

21 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα  skateboarding

21 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα λευχαιμίας
22 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα
Σκαραβαίου
23 Ιουνίου -
Ολυμπιακή Ημέρα

25 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα του αγώνα κατά της ξηρασίας

25 Ιουνίου - Παγκόσμια ημέρα των Στρουμφ
26 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα
κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους
26 Ιουνίου - Διεθνής Ημέρα
 κατά των Βασανιστηρίων
27 Ιουνίου - Διεθνής Ημέρα
 Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας

28 Ιουνίου - Παγκόσμια ημέρα της σταθεράς «Τ»

29 Ιουνίου - Ευρωπαική Ημέρα Σκληροδέρματος

 

ΚΟΡΥΦΗ

ΙΟΥΛΙΟΣ (11)

02 Ιουλίου - Διεθνής Ημέρα  του αθλητικού δημοσιογράφου

καθε 4ο Ιούλιο /ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

03 Ιουλίου - Ημέρα  ερωτευμένων Ορθοδόξων Χριστιανών
1ο Σάββατο Ιουλίου - Παγκόσμια Ημέρα
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

06 Ιουλίου - Παγκόσμια Ημέρα Φιλιών
08 Ιουλίου - Παγκόσμια Ημέρα
Αλλεργίας
11 Ιουλίου - Παγκόσμια Ημέρα
Πληθυσμών

13 Ιουλίου - Παγκόσμια Ημέρα σπαζοκεφαλιάς
17 Ιουλίου - Παγκόσμια Ημέρα
Διεθνούς Δικαιοσύνης
18 Ιουλίου - Διεθνής Ημέρα
Νέλσον Μαντέλα
τελευταία Παρασκευή  Ιουλίου - Διεθνής Ημέρα
του Διαχειριστή Συστημάτων

ΚΟΡΥΦΗ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ(10)
08 Αυγούστου - Παγκόσμια Ημέρα
Οργασμού
09 Αυγούστου - Παγκόσμια Ημέρα
 Ιθαγενών
12 Αυγούστου - Παγκόσμια Ημέρα
Νεολαίας
13 Αυγούστου - Παγκόσμια Ημέρα
Αριστερόχειρων

15 Αυγούστου - Ημέρα Αρχαιολόγων
3η Κυριακή Αυγούστου - Παγκόσμια Ημέρα
Φάρων 
20 Αυγούστου - Παγκόσμια Ημέρα
κατά των Κουνουπιών

22/28 Αυγούστου -Διεθνής Εβδομάδα για το Νερό
23 Αυγούστου - Παγκόσμια Ημέρα
 για την Υπενθύμιση του Δουλεμπορίου και της Κατάργησής του
30 Αυγούστου - Διεθνής Ημέρα
Εξαφανισμένων

ΚΟΡΥΦΗ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ (30)

01 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα των Γνώσεων
08 Σεπτεμβρίου - Διεθνής Ημέρα
για την Εξάλειψη του Αναλφαβητισμού

09 Σεπτεμβρίου - Διεθνής Ημέρα  Ομορφιάς
10 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
κατά της Αυτοκτονίας

12 Σεπτεμβρίου - Ημέρα Προγραμματιστή

2ο Σάββατο Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών

2η Κυριακή Σεπτεμβρίου - Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Φασισμού
15 Σεπτεμβρίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα
κατά του Καρκίνου του Προστάτη
15 Σεπτεμβρίου - Διεθνής Ημέρα
Δημοκρατίας

15 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα λεμφώματος
16 Σεπτεμβρίου - Διεθνής Ημέρα
για τη Διατήρηση της Στιβάδας του Όζοντος
3ο Σάββατο Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών

19 Σεπτεμβρίου - Ημέρα γέννησης του ηλεκτρονικού Smile

19 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού
21 Σεπτεμβρίου - Διεθνής Ημέρα
Ειρήνης

21 Σεπτεμβρίου - Ημέρα Παγκόσμιας Εκεχειρίας
21 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
 Αλτσχάιμερ
22 Σεπτεμβρίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα
 Μετακινήσεων (Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο)
23 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Αμφισεξουαλικότητας

Σαβ/κο Σεπτεμβρίου Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
26 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Αντισύλληψης
τελευταία Κυριακή Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Καρδιάς
26 Σεπτεμβρίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα
Γλωσσών
27 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Τουρισμού
28 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
κατά της Λύσσας

28 Σεπτεμβρίου - Διεθνής Ημέρα Κωφών
τελευταία εβδομάδα Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια
Ναυτική Ημέρα

29 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα  Θαλασσών
30 Σεπτεμβρίου - Διεθνής Ημέρα
Μετάφρασης

30 Σεπτεμβρίου - Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

ΚΟΡΥΦΗ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ (50)
01 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Ηλικιωμένων
01 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Χορτοφαγίας

01 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας
02 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα
Μη Βίας
02 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Γιορτή
Πουλιών

03 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα  Χαμόγελου

04 - 10 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος
1η Δευτέρα Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Κατοικίας

1η Δευτέρα Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής

1η Δευτέρα Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα Γιατρού
04 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
των Ζώων
05 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Εκπαιδευτικών

06 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία των Ενδιαιτημάτων

06 Οκτωβρίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα εργασίας

07 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Αξιοπρεπούς εργασίας

09 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων
10 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Ψυχικής Υγείας

10 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για το κλίμα
10 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
 κατά της Θανατικής Ποινής

11 Οκτωβρίου - Ημέρα  Παρηγορητικής φροντίδας

11 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού
12 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
κατά της Αρθρίτιδας
2η Τετάρτη Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα
Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών
2η Πέμπτη  Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Όρασης (Κατά της Τύφλωσης)

2η Παρασκευή Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Αυγού
14 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Προτύπων (Τυποποίησης)

14 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Σπιρομετρίας
15 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα
του Λευκού Μπαστουνιού

15 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα  της Υγείας του Μαστού
15 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Πλυσίματος Χεριών

15 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας
16 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Διατροφής
16 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Σπονδυλικής Στήλης
16 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Άρτου
17 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα
για την Εξάλειψη της Φτώχειας
17 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Μυοσκελετικού  Τραύματος

18 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης
20 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Οστεοπόρωσης
20 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα
Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

22 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό
24 Οκτωβρίου - Ημέρα
του ΟΗΕ
24 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Ακτών
25 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Ζυμαρικών

27 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα οπτικοακουστικής κληρονομιάς
28 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων
28 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα
Κινουμένου Σχεδίου
29 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Ψωρίασης

29 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων
30 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα
Ορθοπεδικών Νοσοκόμων
31 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Αποταμίευσης

ΚΟΡΥΦΗ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ (36)

01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-Παγκόσμια Ημέρα Μεταμοσχεύσεων

03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ- Παγκόσμια Ημέρα του άνδρα

04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ- Ημέρα ενάντια στις φυλακές
06 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
για την Παρεμπόδιση της Εκμετάλλευσης του Περιβάλλοντος στον Πόλεμο και τις Ένοπλες Συγκρούσεις

01-07 Νοεμβρίου - Εβδομάδα μητρικού θηλασμού
09 Νοεμβρίου - Διεθνής Ημέρα
κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμο
10 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη

10 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

2η Πέμπτη Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ποιότητας

12 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα μνήμης πεσόντων πυροσβεστών
14 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
κατά του Διαβήτη

15 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών

16 Νοεμβρίου - Παγκόσμια ημέρα ανεξιθρησκείας
16 Νοεμβρίου - Διεθνής Ημέρα
Ανεκτικότητας

16 Νοεμβρίου - Domino Day

16 Νοεμβρίου -κατά της μισαλλοδοξίας
Τετάρτη Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας
17 Νοεμβρίου - Διεθνής Ημέρα
Σπουδαστών.

17 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Προωρότητα    
19 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Δημόσιας Τουαλέτας

19 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης

18 Νοεμβρίου - Παγκόσμια ημέρα αντιβιοτικών

3η Κυριακή ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων

3η Πέμπτη Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας 
20 Νοεμβρίου - Ημέρα
για την Εκβιομηχάνιση της Αφρικής
20 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
για τα Δικαιώματα του Παιδιού
20 Νοεμβρίου - Ημέρα
Μνήμης Υπερφυλικών
21 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Τηλεόρασης
21 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Χαιρετισμού
25 Νοεμβρίου - Διεθνής Ημέρα
για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

26 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης 
τελευταίο Σάββατο Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Αγοραστικής Αποχής

28 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Γούνας
29 Νοεμβρίου - Διεθνής Ημέρα
Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό

30 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής

30 Νοεμβρίου - Διεθνής Ημέρα Προστασίας των Πληροφοριών .

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ (25)

01 Δεκεμβρίου - Ημέρα Συμβουλών και Εξετάσεων για τον HIV
01 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
κατά του AIDS   
02 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
για την Εξάλειψη της Δουλείας.
03 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες-

04 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκών
05 Δεκεμβρίου - Διεθνής Ημέρα
 Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη

05 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Παρθενώνα 

05 Δεκεμβρίου -  «Νo Βerlusconi day» 

1ο δεκαήμερο Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή
07 Δεκεμβρίου - Διεθνής Ημέρα
Πολιτικής αεροπορίας.
09 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Καταπολέμησης της Διαφθοράς
10 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Διεθνούς αμνηστίας
10 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
 Ιδιοκτησίας 

11 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για το παιδί Ημέρα της UNICEF  

International Children's Day of Broadcasting
11 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Βουνού

12 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα παιδικής τηλεόρασης

12 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ψηφιακής Αλληλεγγύης

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  Ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των κρατουμένων

15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Ημέρα δράσης κατά της λιτότητας στην Ευρώπη
18 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα
Μετανάστη

18 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πολλαπλής Σκλήρυνσης

19 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα  για τη  Συνεργασία  του Νότου με τον Βορά 

19 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης  

29 Δεκεμβρίου - Διεθνής Ημέρα  για την βιοποικιλότητα 

ΚΟΡΥΦΗ

ΝΑΙ στην ΕΙΡΗΝΗ -ΟΧΙ στον ΠΟΛΕΜΟ    ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΗΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΗΣ για συνανθρώπους μας που θυσιάστηκαν

Σεβασμός στους συνανθρώπους και στα δικαιώματα τους

Ας προστατέψουμε τα παιδιά όλου του κόσμου

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ          

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας                              Διεθνής Ημέρα Μη Βίας

Παιδί και ασθένειες              Παγκόσμια Ημέρα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου   Πανευρωπαϊκή ημέρα για τον πολιτισμό

Διεθνής Ημέρα              Ευρωπαική Ημέρα                   Εβδομάδα

Εθελοντική Κοινωνική Προσφορά         Τα επαγγέλματα στις παγκόσμιες ημέρες

 

 

 

 

 

 

 

 

      

ΑΛΛΑ' ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ  κάθε μέρα   

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

την κατάργηση των πειραμάτων σε ζώα

την αξία του βιβλίου

& το δικαίωμα στην μόρφωση

την προστασία της γής

& την ανακύκλωση

την εργαζόμενη μητέρα

& την προσφορά της γυναίκας

την πολιτιστική μας κληρονομιά & την παραδοσιακή μας αρχιτεκτονική

να χαρίζω αγάπη στα παιδιά 

& την ανεργία των νέων

 

την προσφορά στους ασθενέστερους & την ανάγκη για κοινωνική φροντίδα

την καταπολέμηση της διαφθοράς

& την οικονομική κρίση

την ασφαλή οδήγηση & την οδική ασφάλεια

την εθελοντική προσφορά

την ατομική & συλλογική ευθύνη στην Υγεία & τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομειακών μονάδων

την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο & τις παγίδες του internet

την υγιεινή διατροφή των παιδιών & την μεσογειακή διατροφή για όλους

να διευκολύνω την προσβασιμότητα των Α.με.Α

τους παραολυμπιονίκες  

& τα άτομα με προβλήματα όρασης

την εξοικονόμηση νερού

την ασφάλεια στην εργασία

τους άστεγους & τους σεισμοπαθείς

τα ισα δικαιώματα των ανθρώπων & να διαδηλώνω ειρηνικά

να προστατεύω το περιβάλλον & τα δάση

τα δικαιώματα των παιδιών  & το δικαίωμα στο παιχνίδι

να χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς

τα δικαιώματα του καταναλωτή & να κάνω ερευνα αγοράς

να ασκούμαι καθημερινά

να υποστηρίζω τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

τα ορφανά παιδιά  & τα παιδιά του πολέμου

τις παραδόσεις των ημερών, το πνεύμα των Χριστουγέννων & τη σημασία της Ανάστασης

την τρίτη ηλικία & τους χαμηλό - συνταξιούχους

να εύχομαι ''επί γης ειρήνη''  & να είμαι κατά της βίας

να αποφεύγω το κάπνισμα

να προφυλάσσομαι απο το Aids

να εναντιώνομαι στην κακοποίηση της γυναίκας

να επιλέγω τι βλέπω

τις άσχημες συνθήκες κράτησης

το φαινόμενο του θερμοκηπίου

τους πυρόπληκτους

 

ότι το κράνος με προστατεύει

τις φούσκες των χρηματιστηρίων  & την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης

ότι για κάποια παιδιά η τροφή είναι πολυτέλεια

την ελληνική ύπαιθρο

ΚΟΡΥΦΗ

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ιστοσελίδα αυτή είναι  τμήμα του οικοχώρου  " ΔΙΑΦΟΡΑ

 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ © 2008-2009 ΒΟΥΛΑ ΒΑΒΑΡΟΥΤΣΟΥ*  

από 7/4/09    ..free counters..free counters.......

.

Μετρητής 

Επισκεπτών

από 16/1/2009

....... .