Το μήλο της Έριδας

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Χρησιμοποίησε το κουμπί Έλεγχος για να ελέξεις τις απαντήσεις σου. Το κουμπί Βοήθεια θα σου δώσεις ένα γράμμα της λέξης που ψάχνεις. Μπορείς να βοηθηθείς από τα ονόματα που σου δίνονται παρακάτω.
   Έριδα      Ήρα      Αθηνά      Αφροδίτη      Δία      Θέτιδα      Πάρης      Πηλέα      μήλο      ομορφότερη   
Πριν από πολλά χρόνια, στην αρχαία εποχή, τότε που στον Όλυμπο κατοικούσαν οι δώδεκα θεοί, ο Δίας αποφάσισε να παντρέψει το βασιλιά της Φθίας, τον , με μια θαλασσινή νεράιδα, τη , την κόρη του Νηρέα.
Ο γάμος έγινε στο Πήλιο κι ήτανε καλεσμένοι όλοι οι θεοί και οι θεές. Μόνο την δεν κάλεσαν, τη θεά της φιλονικίας, γιατί όπου πήγαινε έσπερνε μίσος και καβγάδες. Εκείνη θύμωσε πολύ κι πήγε στο γάμο αόρατη κι άφησε στο τραπέζι ένα ολόχρυσο, που πάνω του είχε γράψει:«στην ».
Αμέσως η , η κι η άρχισαν να μαλώνουν για το ποια ήταν η ομορφότερη που θα έπαιρνε το μήλο. Ρώτησαν και το , μα αυτός δεν ήθελε να στενοχωρήσει καμιά από τις τρεις θεές. Γι' αυτό είπε να πάνε στο βουνό Ίδη, δίπλα στην Τροία, όπου ο , ο γιος του βασιλιά Πρίαμου, έβοσκε το κοπάδι του σε μια πλαγιά, για να διαλέξει εκείνος την ομορφότερη θεά.