Το ακάκτορο των Μυκηνών

Άσκηση συμπλήρωσης κενών.

Χρησιμοποίησε τις λέξεις που σου δίνονται για να συμπληρώσεις τα κενά. Μόλις τελειώσεις πάτα το κουμπί "Έλεγχος"
   Μυκήνες      Πελοπόννησο      ερείπια      εχθροί      θρόνος      κυκλώπεια      λεόντων      λιοντάρια      προστασία      τείχη      τοιχογραφίες      φωτιά   
Στην , στη βόρεια πλευρά του κάμπου του Άργους, βρίσκονται οι . Σήμερα εκεί υπάρχουν μόνο .
Η ακρόπολη των Μυκηνών χτίστηκε πάνω σε ένα λόφο και ήταν περιτριγυρισμένη από γερά . Ήταν τόσο μεγάλες οι πέτρες αυτών των τειχών, που οι άνθρωποι πί¬στευαν ότι θα τα έφτιαξαν κύκλωπες. Γι' αυτό τα λένε μέχρι σήμερα τείχη. Τη μεγάλη πύλη του τείχους στόλιζαν δυο πέτρινα , που παραμένουν στη θέση τους μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η περίφημη πύλη των .
Μέσα στην ακρόπολη βρισκόταν το ανάκτορο, όπου κατοικούσε ο βασιλιάς με την οικογένειά του. Στο ισόγειο του ανακτόρου υπήρχε μια μεγάλη αίθουσα, το μέγαρο. Εκεί ήταν ο του βασιλιά. Στο κέντρο της βρισκόταν μια στρογγυλή εστία, όπου έκαιγε η . Εκεί ο βασιλιάς έκανε συμπόσια και διασκέδαζε με τους φίλους του. Δίπλα από το μέγαρο υπήρχαν πολλά δωμάτια και λουτρά για τη βασιλική οικογένεια. Οι τοίχοι του ανακτόρου ήταν στολισμένοι με όμορφες που παρίσταναν πολεμικές σκηνές και σκηνές κυνηγιού.
Η πόλη των Μυκηνών, όπου ζούσε ο λαός, ήταν χτισμένη γύρω από την ακρόπολη. Οι κάτοικοι όμως, όταν πλησίαζαν , έμπαιναν όλοι μέσα στην ακρόπολη για .