Η τέχνη των Μυκηναίων

Συμπλήρωση κενών.

Αφού συμπληρώσεις τα κενά πάτα το κουμπί "Έλεγχος". Χρησιμοποίησε το κουμπί "Βοήθεια"για να προσθέσεις στη λέξη ένα γράμμα. Για περισσότερη βοήθεια πάτα το κουμπί "[?]" Όσες περισσότερες βοήθειες χρησιμοποιήσεις η βαθμολογία σου θα μειώνεται.
Οι Μυκηναίοι εντυπωσιάστηκαν από την τέχνη των και πήραν πολλά από αυτούς. Θαύμασαν τις τοιχογραφίες της Κνωσού και άρχισαν κι αυτοί να στολίζουν τα ανάκτορα και τα σπίτια τους με τοιχογραφίες. Ενώ όμως οι Μινωίτες ζωγράφιζαν συνήθως ειρηνικές σκηνές από τη φύση, οι Μυκηναίοι ζωγράφιζαν με πολύ μεγάλη τέχνη σκηνές , σκηνές από κυνήγι και από ιερές τελετές.
Οι Μυκηναίοι κατασκεύαζαν πολλών ειδών αγγεία, που τα ζωγράφιζαν όμορφα και τα πουλούσαν σε όλες τις χώρες της . Έφτιαχναν αγγεία και από .
Έφτιαχναν χρυσές για τους νεκρούς, χρυσά κύπελλα και πλήθος κοσμήματα, που τα θαυμάζουμε ακόμα και σήμερα.
Οι γλύπτες έφτιαχναν αγαλματάκια από πηλό και αλλά και μεγαλύτερα γλυπτά από πέτρα, όπως το πέτρινο ανάγλυφο των δύο λιονταριών που στολίζει την είσοδο της ακρόπολης των .
Οι Μυκηναίοι ή Αχαιοί απέκτησαν μεγάλη δύναμη και πλούτη. Μετά τον πόλεμο όμως, άρχισαν να χάνουν σιγά-σιγά τη δύναμή τους.