Αχαιοί οι πρώτοι Έλληνες

Άσκηση συμπλήρωσης κενών.

Συμπλήρωσε τα κενά με τις κατάλληλες λέξεις.Όταν τελειώσεις πάτα το "Έλεγχος" . Πάτα το "Γράμμα" για να βάλεις ένα γράμμα στη λέξη που ψάχνεις . Πάτα το "[?]" για να πάρεις βοήθεια.
Όταν ο Κυκλαδικός και ο Μινωικός πολιτισμός βρίσκονταν στην ακμή τους, ένας νέος λαός, οι Αχαιοί, ήρθαν από το Βορρά κι εγκαταστάθηκαν στην κεντρική και τη Ελλάδα. Αυτοί είναι οι πρώτοι Έλληνες.
Οι Αχαιοί δημιούργησαν το δικό τους πολιτισμό που ονομάζεται Μυκηναϊκός. Πήρε το όνομά του από τις , που βρίσκονται στην Πελοπόννησο και ήταν το μεγαλύτερο κέντρο του πολιτισμού αυτού. Άλλα μυκηναϊκά κέντρα ήταν η Θήβα, ο Ορχομενός, η Αθήνα, η Ιωλκός, η Πύλος, η Σπάρτη, η Τίρυνθα.
Οι Μυκηναίοι < Αχαιοί, έχοντας σαν παράδειγμα τους , έγιναν κι αυτοί . Με τα πλοία τους ταξίδευαν σε όλη τη κι έφταναν μέχρι την , την Παλαιστίνη και την Κύπρο. Κατέλαβαν και την Κρήτη που, μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου της και την καταστροφή των πόλεών της, είχε χάσει τη μεγάλη της δύναμη.
Αργότερα οι Αχαιοί έκαμαν εναντίον της Τροίας. Η θέση που βρισκόταν η Τροία ήταν πολύ σημαντική για το εμπόριο. Γι' αυτό οι Αχαιοί ήθελαν να την κατακτήσουν και να φτιάξουν εκεί δικό τους εμπορικό . Ο Τρωικός πόλεμος, όπως έχουμε μάθει, κράτησε χρόνια. Οι Αχαιοί κατέκτησαν την Τροία, μετά όμως άρχισαν να χάνουν σιγά σιγά τη δύναμή τους.