Η καθημερινή ζωή των Μυκηναίων

Συμπλήρωση κενών.

Αφού συμπληρώσεις τα κενά πάτα το κουμπί "Έλεγχος". Χρησιμοποίησε το κουμπί "Βοήθεια"για να προσθέσεις στη λέξη ένα γράμμα. Για περισσότερη βοήθεια πάτα το κουμπί "[?]" Όσες περισσότερες βοήθειες χρησιμοποιήσεις η βαθμολογία σου θα μειώνεται.
Οι Μυκηναίοι όπως και οι ασχολήθηκαν χρησιμοποιώντας τα τους έγιναν πάρα πολύ καλοί . Ταξίδευαν σε όλη τη και πουλούσαν λάδι, αγγεία, κρασί, όπλα και κοσμήματα κι έφερναν στις Μυκήνες χρυσό, ασήμι, χαλκό, ελεφαντόδοντο και πολύτιμες πέτρες.
Εκτός από καλοί έμποροι, ήταν και σπουδαίοι . Επειδή είχαν πολλούς εχθρούς φρόντιζαν γύρω από τις τους να υπάρχουν . Είχαν πανοπλίες, με θώρακα, , ασπίδα και κράνη από χαλκό ή από δόντια αγριόχοιρου. Ήταν σπουδαίοι ιππείς και πολεμούσαν πάνω σε άρματα που τα έσερναν . Έκαναν και πολλές γιορτές. Τους άρεσε η μουσική και από τις γιορτές τους δεν έλειπε ποτέ ο , που έπαιζε τη και τραγουδούσε ηρωικά τραγούδια.
Οι Μυκηναίες φρόντιζαν πολύ την εμφάνισή τους. Φορούσαν μακριές φούστες και μπλούζες με μακριά μανίκια. Οι άντρες φορούσαν , κούρευαν τα μαλλιά τους κι άφηναν και μουστάκι. Άντρες και γυναίκες φρόντιζαν πολύ το σώμα τους κάνοντας και αλείφοντάς τα με αρωματικά .
Σε κάθε πόλη υπήρχε βασιλιάς, που έμενε στο ανάκτορο και είχε μεγάλη εξουσία. Αν ήθελε να ανακοινώσει κάτι, καλούσε το λαό στην . Ο βασιλιάς είχε πολύ μεγάλη δύναμη γι΄αυτό τον υπακούαν.