Η καθημερινή ζωή στα ελληνιστικά χρόνια

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Χρησιμοποίησε το κουμπί Έλεγχος για να ελέξεις τις απαντήσεις σου. Μπορείς να βοηθηθείς και από τις λέξεις που σου δίνονται παρακάτω.
   Ίσιδα      Σάραπη      αγώνες      ανέσεις      βιοτεχνία      εμπόριο      ιππόδρομους      κοινή      κωμωδίες      οικονομική      πανηγύρια      πόλεις      συμπόσια      ύπαιθρος   
Ο Μ. Αλέξανδρος και οι διάδοχοι του ίδρυσαν νέες σε διάφορες περιοχές. Πολλές απ' αυτές γνώρισαν μεγάλη ανάπτυξη. Γι' αυτό πήγαν να εργαστούν εκεί και πολλοί Έλληνες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρακμάσουν οι πόλεις της Ελλάδας και να ερημώσει η . Οι κάτοικοι των πόλεων ασχολούνταν περισσότερο με το και τη . Αρκετοί μάλιστα απέκτησαν πλούτη και ζούσαν μέσα στην πολυτέλεια και τις . Οι πιο πολλοί όμως ζούσαν φτωχικά, παρόλο που δούλευαν σκληρά.
Οι καινούριες πόλεις είχαν μεγάλους δρόμους, απέραντες πλατείες, , γυμναστήρια, ναούς, κήπους και μεγαλόπρεπα ανάκτορα. Πολλοί κάτοικοι μιλούσαν και έγραφαν την ελληνική γλώσσα. Η μορφή της ήταν πιο απλή και ονομάστηκε ελληνιστική .

Οι άνθρωποι εκτός από τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου λάτρευαν και θεούς της Ανατολής, όπως το και την . Έπαιρναν μέρος σε , θρησκευτικές γιορτές και . Οι μορφωμένοι περνούσαν τον ελεύθερο χρόνο τους στα , τις βιβλιοθήκες και το θέατρο παρακολουθώντας τραγωδίες ή