Βρες τα λάθη

Σήμερα τα παιδιά έμαθαν για τα σχολεία στην αρχαία Ελλάδα. Προσπάθησαν να τα διηγηθούν στους γονείς τους αλλά κάπου μπερδέυτηκαν . Κάνε κλικ πάνω στα λάθη τους για να γίνει η διόρθωση.

Οι Έλληνες, σκορπισμένοι στα παράλια της και του Εύξεινου πόντου, κράτησαν ζωντανούς τους δεσμούς που τους ένωναν. Φρόντιζαν μάλιστα να τους ανανεώνουν. Μια τέτοια ευκαιρία ήταν οι Ολυμπιακοί αγώνες. Στους αγώνες αυτούς, που γίνονταν κάθε χρόνια στην Ολυμπία, έπαιρναν μέρος μόνο Έλληνες.
Πριν αρχίσουν οι αγώνες, μετέφεραν το των αγώνων σ' όλες τις πόλεις. Οι πόλεμοι . Οι αθλητές και οι συνοδοί τους μπορούσαν έτσι να πάνε στην χωρίς να κινδυνεύουν. Οι νικητές των αγώνων στεφανώνονταν με κλαδί και κέρδιζαν την αγάπη και την εκτίμηση όλων. Πανελλήνιοι αγώνες γίνονταν επίσης στον Ισθμό, τους Δελφούς και τη Νεμέα. Οι αρχαίοι Έλληνες ιδιαίτερα τους Ολυμπιονίκες. Όταν γύριζαν στην πατρίδα τους, έμπαιναν μέσα στην πόλη όχι από την κύρια πύλη, αλλά από ένα άνοιγμα που γινόταν στο τείχος. Μ' αυτό τον τρόπο οι πολίτες πίστευαν ότι σε περίπτωση κινδύνου το κενό θα το κάλυπτε με το του ο αθλητής.