Εάν Ηο=1/Το  (Ηο= σταθερά του hubble , To= 13,7 δις έτη=ηλικία του σύμπαντος ) τότε το πρόγραμμα προσομοίωσης που έφτιαξα έδωσε το ακόλουθο διάγραμμα που συνδέει την ερυθρά μετατόπιση του φάσματος με την απόσταση που έχει διανύσει το φως.

 

 

Επίσης μπορούμε να βρούμε την απόσταση που είχε το σώμα που βλέπουμε όταν έκπεμψε, και την απόσταση που έχει σήμερα που το λαμβάνουμε.

 

Όπως είπα:
1.Η απόσταση που είχε από την γη όταν έκπεμψε την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που λαμβάνουμε So

2.Η απόσταση που ταξίδευσε το φως για να φτάσει στην γη S. Λόγω της διαστολής της απόστασης So κατά την διάρκεια του ταξιδιού S=c*t>So

3.Η απόσταση που βρίσκετε το σώμα σήμερα Snow. Προφανώς Snow>S>So επειδή η απόσταση που σώματος είναι πάντα μεγαλύτερη από την απόσταση του φωτός και συνεπώς το ίδιο ισχύει για την διαστολή.

 

 

Επίσης με άλλο προγραμμα προσωμοίωσης υπολόγισα το διάγραμμα απόστασης – χρόνου για ένα σώμα που εκπέμπει από απόσταση S,2S και 5S όπου S=4200Mpc.

 

 

 

 

 

 

ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

Μετά την εποχή του πληθωρισμού (inflation) όπου υπήρχε ένας πολύ μεγάλος ρυθμός διαστολής άρχισε η εποχή της διαστολής που γνωρίζουμε σήμερα. Αυτό έγινε το 15*10-32 sec και το μέγεθος του σύμπαντος ήταν 10 cm.
 http://www.biols.susx.ac.uk/home/John_Gribbin/cosmo.htm.

Με βάση τα ανωτέρω και για δεδομένο ρυθμό διαστολής Ηο=1/Το  :
Υπολογίζετε ότι V=10 cm/15*10-32 sec=(1/15)*1028 Km/sec. Αυτή είναι και η μέγιστη ταχύτητα των ποιο απομακρυσμένων του σημείων του σύμπαντος και
3044444500,477*1022 έτη φωτός  είναι και το μέγεθος του σύμπαντος.

Για μεγαλύτερη ανάπτυξη διάβασε το πλήρες άρθρο.

 

validakis Constantine (konstantinos) 045518761
validakis@gmail.com