Φύλλο μαθήματος μαθητή

Περιγραφή του φύλλου μαθήματος μαθητή, τους στόχους δημιουργίας του, οδηγίες χρήσης και επισημάνσεις μπορείτε να διαβάσετε στην επιστολή που απευθύνω στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς σε κάθε μαθητή και σε κάθε γονέα.

   Επιστολή προς μαθητές Επιστολή προς γονείς

 

Κάθε φύλλο μαθήματος γράφτηκε με συμπλήρωση ενός προτύπου. Το πρότυπο είναι μια σελίδα κειμένου του MS Word η οποία καταλαμβάνεται ολόκληρη από  ένα πίνακα 2 στηλών και 4 γραμμών. Κάθε περιοχή του φύλλου μαθήματος είναι ένα κελί του πίνακα. Καθώς γράφουμε σ’ ένα κελί, μόλις φτάσουμε στο δεξί του όριο το κείμενο συνεχίζεται στην αμέσως παρακάτω γραμμή. Όταν όμως φτάσουμε στο τέλος της τελευταίας γραμμής του κελιού  αυτό συνεχίζεται μεγαλώνοντας προς τα κάτω το κελί, με αποτέλεσμα ο πίνακας (που καταλαμβάνει όλη τη σελίδα) να μη χωράει πλέον στη σελίδα και να ‘σπάει’ σε δυο σελίδες. Δεν πρέπει λοιπόν να ξεπερνάμε την τελευταία γραμμή του κάθε κελιού.

Κάθε σελίδα περιέχει δυο μαθήματα.

Γιατί να μην καταλαμβάνει το φύλλο μαθήματος μαθητή ολόκληρη τη σελίδα Α4; Είναι πράγματι πολύ στενόχωρο το φύλλο μαθήματος μαθητή. Φτιάχτηκαν έτσι για οικονομία. Για 4 τμήματα των 25 μαθητών απαιτούνται: 100Χ43=4300 σελίδες. Αν το φύλλο μαθήματος καταλάμβανε ολόκληρη σελίδα Α4 θα έπρεπε να βγάζω τις διπλάσιες φωτοτυπίες. Έφτιαξα όμως πρότυπο φύλλου μαθήματος που καταλαμβάνει ολόκληρη σελίδα Α4 και ίσως το χρησιμοποιήσω για να χωρούν περισσότερα, π.χ. ερωτήσεις κλειστού τύπου ή σημειώσεις του μαθητή.

Για να δείτε κάποιο φύλλο μαθήματος ή πρότυπο επιλέξτε παρακάτω.

 

 Πρότυπο και φύλλα μαθήματος μαθητή Βιολογίας Α Γυμνασίου (2 μαθήματα ανά σελίδα)

           

 Πρότυπο και φύλλα μαθήματος μαθητή Βιολογίας Α Γυμνασίου (1 μάθημα ανά σελίδα)  

 

 Πρότυπο και φύλλα μαθήματος μαθητή Γεωγραφίας Α Γυμνασίου (2 μαθήματα ανά σελίδα)  

 

 Πρότυπο και φύλλα μαθήματος μαθητή Γεωγραφίας Α Γυμνασίου (1 μάθημα ανά σελίδα)    Επιστροφή στο άνω μέρος της σελίδας