Για τον διαγωνισμό Μαθηματικών στην Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού

25 Απρ 2014 6 Σχόλια »

Ανακοίνωση για τον διαγωνισμό Μαθηματικών στην Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού

6 Σχόλια στο Post “Για τον διαγωνισμό Μαθηματικών στην Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού”

 1. xrysa says:

  ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η Β ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΩΡΑ??????? ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ???????ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ!!!

 2. Κωστας says:

  Στη ΣΤ τάξη το δευτερο πρόβλημα (με το νησί και τις γλώσσες) δεν είχε καλή διατύπωση.
  Τι θα έπρεπε οι μαθητές να απαντούν για το υπόλοιπο 50% των ατόμων που δεν αναφέρονται;
  Θα πρέπει π.χ να απαντά ότι απο 25% έως 75% των κατοίκων μιλούν Αγγλικά;
  Χρειαζόταν καλύτερη διατύπωση.

  Όλα τα υπόλοιπα θέματα της ΣΤ ήταν πολύ καλά και με βαθμιαία αυξανόμενη δυσκολία. Μάλιστα στο τελευταίο πρόβλημα με τους δυο κύκλους, πράγματι θα ξεχωρίσουν οι μαθητές που μπορούν να συνθέσουν τις πληροφορίες που έχουν για να αποδείξουν ότι οι δυο αποστάσεις 6 και 24, είναι τμήματα της διαμέτρου που περνά από τα Κ και Α.

 3. Αγαπητέ Κώστα,
  καταγράφω την πλήρη διατύπωση των δεδομένων του προβλήματος.

  Σε ένα μικρό νησί το 25% των κατοίκων γνωρίζει μόνον Αγγλικά, το 15% γνωρίζει μόνο Γαλλικά και το 10% δεν γνωρίζει ούτε Αγγλικά, ούτε Γαλλικά, αλλά την τοπική γλώσσα.

  Αν από αυτή τη διατύπωση υπάρχει και η υπόνοια ότι στο νησί οι κάτοικοι ομιλούν και άλλες γλώσσες εκτός από την τοπική τα Αγγλικά και τα Γαλλικά,ένας τρόπος υπάρχει να το αποδείξουμε. Πώς έχει προσλάβει η πλειοψηφία των μαθητών τα δεδομένα του προβλήματος.
  Ας περιμένουμε λίγο καιρό μέχρι να βαθμολογηθούν τα θέματα και να είσαι σίγουρος ότι θα καταγράψουμε τα δεδομένα, τα οποία και θα παρουσιάσουμε ως στατιστικά στοιχεία, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο θέμα.
  Ανδρέας Πούλος, μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος

 4. Ευαγγελια says:

  Συμφωνώ απολύτως με τον Κωστα ,η διατυπωση του προβληματος Νο2 (νησι και γλωσσες) δεν ειχε καθόλου σωστη διατυπωση και η απάντηση-λυση στο προβλημα είναι υποθεση και όχι συνεπαγωγή των δεδομένων του προβληματτος.
  Η αποψη μου ειναι οτι πρεπει να ακυρωθει.

 5. Ευαγγελια says:

  Συμφωνω απολυτως!!!!Πιστευω οτι η απάντηση ειναι μια υποθεση και οχι συνεπαγωγη των δεδομένων του προβληματος ,που εχει εντελως λάθος διατυπωση πιστευω πως πρεπει να ακυρωθει.

 6. ΞΑΝΘΙΠΠΗ says:

  Καλησπέρα. Μήπως γνωρίζει κάποιος που θα βρούμε και αν έχουν βγει τα αποτελέσματα για τον μικρό Ευκλείδη, για περιοχές εκτός Αττικής (για Ροδόπη ενδιαφέρομαι);
  Ευχαριστω πολύ