Τελικά Αποτελέσματα


Τα πρώτα βραβεία είναι προσφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών “Μιχάλης Δερτούζος” στη μνήμη του Δασκάλου και Επιμορφωτή Σωτήρη Τερζίδη.

Τα δεύτερα και τρίτα βραβεία είναι προσφορά της Ελληνικής Ένωσης για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση στη μνήμη της Ευαγγελίας (Λίλας) Γουλή.

sotosΟ Σωτήρης Τερζίδης, ΔΑΣΚΑΛΟΣ, υπήρξε ένα από τα πιο διακεκριμένα και ξεχωριστά μέλη του συλλόγου Επιμορφωτών για την αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση. Πλήθος δημοσιεύσεων, συμμετοχή σε δεκάδες συνέδρια, επιμελημένο συγγραφικό έργο, έντονη παρουσία στο εκπαιδευτικό διαδίκτυο, παραγωγή ποιοτικού εκπαιδευτικού υλικού, εμμονή στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της δημιουργικότητας των μαθητών του είναι μερικά από τα στοιχεία που σηματοδοτούν τη μακρόχρονη διαδρομή του στην εκπαίδευση. Με λίγα λόγια ένας εξαίρετος εκπαιδευτικός που άγγιζε τις ψυχές των μαθητών του.
Ταυτόχρονα υπήρξε ένας εκ των πρωτοπόρων στο χώρο της παιδαγωγικής αξιοποίησης των τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας οι πρώιμες απόψεις του για τον τομέα αυτό υιοθετήθηκαν σχεδόν πλήρως και δεν θα ήταν καθόλου υπερβολικός ο ισχυρισμός ότι σήμερα οι εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται σύμφωνα με όσα πίστευε ο Σωτήρης πριν από χρόνια. Αυτά τα χαρακτηριστικά του τον κατέστησαν πηγή έμπνευσης για όλους μας και έναν από τους πλέον αξιόπιστους μέντορες-επιμορφωτές εκπαιδευτικών σχετικά με την αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών στην εκπαίδευση.
O Σωτήρης Τερζίδης παράλληλα ήταν ένας βαθιά σκεπτόμενος πολίτης, ένας «αθεράπευτος» ανθρωπιστής και ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης.
gouliΑπό το 1994 η Γουλή Ευαγγελία εργάστηκε ως καθηγήτρια Πληροφορικής και Μαθηματικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έλαβε το βασικό της πτυχίο (1990) από το Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, το μεταπτυχιακό δίπλωμα M.Sc. in Computer Studies (1992) από το University of Essex, England και το διδακτορικό δίπλωμα στη Διδακτική της Πληροφορικής και στα Διαδικτυακά Προσαρμοστικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα (2007) από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΠΑ.
Από το 2000 ήταν Συνεργάτης-Ερευνητής του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής και Γλωσσικής Τεχνολογίας, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΠΑ. Δίδαξε ως Λέκτορας 407/80 στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2008-2012), ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ (2008-2013) και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΠΑ (από το 2011) και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου” του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ (από το 2011).
Συμμετείχε σε ερευνητικά έργα και σε ομάδες ανάπτυξης προγραμμάτων σπουδών και αξιολόγησης εκπαιδευτικού υλικού για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, συμμετείχε στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την επιμόρφωση των καθηγητών Πληροφορικής και ως επιμορφώτρια εκπαιδευτικών και επιμορφωτών σε προγράμματα επιμόρφωσης (π.χ. ΠΑΚΕ Αττικής και Στερεάς Ελλάδας (2007-2008, 2011-2012), ΠΑΚΕ Βορείου & Νοτίου Αιγαίου (2011-2012), Εκπαιδευτικών Πληροφορικής (2008)). Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονταν των περιοχών της Διδακτικής της Πληροφορικής, της Διαδικτυακής Εκπαίδευσης, της Εκπαίδευσης από Απόσταση, της Δια βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων, και της ενσωμάτωσης των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στη διδασκαλία και τη μάθηση. Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή και εθνικά περιοδικά, σε τόμους βιβλίων και σε πρακτικά διεθνών και ελληνικών συνεδρίων με κριτές. Επίσης, έχει περισσότερες από 250 αναφορές στο ερευνητικό της έργο.
Η Λίλα Γουλή υπήρξε απαράμιλλο παράδειγμα εργατικότητας, συνεργατικότητας, αισθήματος ευθύνης, καλλιέργειας, αξιοπρέπειας, συναδελφικότητας, ανθρωπιάς και προσέφερε πολλά στο χώρο της παιδαγωγικής αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση καθώς και στο χώρο της Διδακτικής της Πληροφορικής.


simata




1η Κατηγορία: Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Δημοτικά Ειδικά Σχολεία



2η Κατηγορία: Γυμνάσια, EEEEK, ΣΔΕ



3η Κατηγορία: Γενικά Λύκεια ΕΠΑΛ, ΕΚ και ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής



4η Κατηγορία: Υποστηρικτές δομές εκπαίδευσης (ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΕΚΦΕ, ΣΣΝ, ΚΠΕ, ΣΕΚ, ΚΕΔΔΥ κ.ά.), Διοικητικές Μονάδες Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Διευθύνσεων



6η Κατηγορία: Προσωπικοί ιστότοποι ατομικοί ή ομάδων εκπαιδευτικών



Ιστότοποι εκτός Ελλάδος