Αποχαιρετισμός του σχολείου

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση οι μαθητές της Στ΄ τάξης αποχαιρέτισαν το Δημοτικό τη Δευτέρα 13-6-2016 στις 20:30.

Στην κατάμεστη θεατρική αίθουσα του σχολείου μας οι τελειόφοιτοι μάς πήγαν ένα «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ». Ένα ταξίδι στον κόσμο των απλών ανθρώπων της γειτονιάς, στις ανησυχίες και τα όνειρά τους.

Επρόκειτο για ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο που επιμελήθηκαν οι εκ/κοί της τάξης κυρίες Σταυρούλα Παπαηλία και Παπαμανώλη Τσαμπίκα και με το οποίο τα παιδιά, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, μας χάρισαν μιαν αξέχαστη βραδιά.

Τα συναισθήματα, πλούσια ούτως ή άλλως εκείνη τη βραδιά, εναλλάσσονταν το ένα το άλλο, με τη συγκίνηση, την αναπόληση, την αγωνία αλλά και την ελπίδα, τη χαρά και το γέλιο να μάχονται ποιο θα επικρατήσει.

Και τι δεν είδαμε κι ακούσαμε: τις κουτσομπόλες της γειτονιάς και την ονειροπαρμένη κόρη, τους προβληματισμένους νέους και τον από μηχανής Θεό, τις μανάδες να κοντράρονται με τους γιους, αμπελοφιλοσοφίες οινοπνεύματος και τον φέρελπι ζωγράφο, φως στο τούνελ μέχρι και ?. «συγχρονισμένη κολύμβηση» απολαύσαμε.

Έτσι, με έντονη αίσθηση πληρότητας, χειροκροτήσαμε θερμά τους πρωταγωνιστές μας και τις δασκάλες τους και αποχαιρετίσαμε τα παιδιά με την ευχή να είναι καλά, να τολμούν ονειρεύονται και να παλεύουν.

Στο τέλος της βραδιάς ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στα παιδιά, ενώ οι γονείς τους, τηρώντας το έθιμο, κέρασαν όλους τους παρευρισκόμενους νοστιμότατα μεζεδάκια.

Πρόσθετες πληροφορίες