Αρχική


Διαδικτυακός τόπος

Εκπαιδευτικού Πληροφορικής, Α. Χατζηπαπαδόπουλου


Καλώς ήρθατε στο Διαδικτυακό τόπο “κύριε δεν έχω internet“.  Προϋπόθεση βέβαια για περιηγηθείτε είναι να έχετε. Είναι όμως μία γνωστή και επαναλαμβανόμενη φράση που ακούγεται από το στόμα των μαθητών που εισέρχονται για μάθημα σε ένα εργαστήριο Πληροφορικής, συνοδεύεται δε και από την αντίστοιχη έκπληξη/αγωνία/ατυχία για πρόβλημα στον υπολογιστή ή στη σύνδεση (Houston we Have a problem <-> κύριε δεν έχω Internet).


Αιτιολογημένη αντίδραση εφόσον το Διαδίκτυο εκτός από τα προσφιλή και ιδιαίτερα δημοφιλή στους εφήβους μέσα επικοινωνίας προσφέρει και μία πλούσια συλλογή από εκπαιδευτικά εργαλεία, εκπαιδευτικό υλικό, λογισμικό κλπ. Τα τελευταία ιδιαίτερα στα ΕΠΑ.Λ. χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση τόσο σε εργαστηριακά μαθήματα όσο και σε θεωρητικά που διεξάγονται  σε εργαστήρια πληροφορικής. Ακόμα τέτοιο εκπαιδευτικό εργαλείο, ένα μέσο διάχυσης γνώσης, προσφοράς υλικού, αλλά και αλληλεπίδρασης, φιλοδοξεί να προσθέσει ο Διαδικτυακός αυτός τόπος. Εδώ λοιπόν θα βρείτε εκπαιδευτικό υλικό  που αφορά στα μαθήματα Πληροφορικής κυρίως των Επαγγελματικών Λυκείων αλλά όχι μόνο. Μπορείτε ελεύθερα να αφήσετε τα σχόλια ή τις παρατηρήσεις σας και να είστε σίγουροι ότι διαβάζονται όλα.


Περιεχόμενο


Καθόσον ο Διαδικτυακός τόπος αποτελεί απόγονο του ιστολογίου http://blogs.sch.gr/chatzipap το οποίο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα σχέδια επέκτασης, περιέχει όλο το προηγούμενο υλικό αναβαθμισμένο μαζί με επιπλέον προσθήκες.

Έτσι εδώ και προς το παρόν (διότι συνεχώς θα τοποθετείται νέο υλικό) θα βρείτε:

 

Τάσος Χατζηπαπαδόπουλος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.