Οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας επιλέγουν «το γρήγορο φαγητό», αντί για την υγιεινή διατροφή που βοηθάει τον οργανισμό μας να αναπτυχθεί σωστά.

Αυτό γίνεται, γιατί δεν έχουν χρόνο να μαγειρέψουν ένα υγιεινό φαγητό λόγω της δύσκολης καθημερινότητά τους.

Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα έχει ξεχαστεί και καταναλώνονται τρόφιμα  που προέρχονται από ξένες χώρες και είναι χαμηλής θρεπτικής αξίας.

Επιπλέον, χρησιμοποιούνται υλικά, τα οποία δεν είναι φρέσκα αλλά κατεψυγμένα και προ- μαγειρεμένα. Αυτό σημαίνει πως οι άνθρωποι δεν προσέχουν την ποιότητα της τροφής τους.

Όταν δεν κάνουμε σωστή διατροφή, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν ασθένειες στον οργανισμό μας, όπως είναι η παχυσαρκία.

Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αντιμετωπίζουν αρκετά παιδιά, κυρίως επειδή οι γονείς τους έχουν κακές διατροφικές συνήθειες.

  • Επομένως, πρέπει να κάνουμε σωστή διατροφή για να μπορούμε να αναπτυχθούμε σωματικά και πνευματικά, να έχουμε μεγαλύτερη αντοχή προκειμένου να συμμετέχουμε σε διάφορες δραστηριότητες.
  • Επιπλέον, το να ακολουθούμε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής μας βοηθά στο να έχουμε καλή υγεία και  να αντιμετωπίζουμε τις ασθένειες.
  • Όταν τρεφόμαστε υγιεινά, έχουμε καλή διάθεση και είμαστε αισιόδοξοι για τη ζωή.

Είναι σημαντικό λοιπόν, να επιλέγουμε την ελληνική παραδοσιακή διατροφή που περιλαμβάνει κυρίως

  1. ελαιόλαδο
  2. ψάρια
  3. όσπρια
  4. πολλά φρούτα και λαχανικά

είναι δηλαδή υψηλής θρεπτικής αξίας. Από τη διατροφική πυραμίδα που όλοι γνωρίζουμε, μπορούμε να κάνουμε τις σωστές επιλογές στην διατροφή μας, όπως με το να καταναλώνουμε περισσότερες τροφές από τη βάση της και λιγότερες από την κορυφή της. Αν προσέχουμε τη διατροφή μας,  μπορούμε να έχουμε καλή υγεία.

Η υγιεινή διατροφή στη ζωή μας