keep it fresh logo
fresh menu leftfresh menu right
fresh photo

Newsflash

Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

PDE - H κοινότητα των εκπαιδευτικών


Home edu portfolio ...more...

Aπό όλο αυτό το ταξίδι, εκείνο που μου έμεινε από τα σχολεία που υπηρέτησα είναι οι άνθρωποι των σχολείων και τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Παραθέτω μία λίστα για έμπνευση δική σας.. περισσότερο όμως για να τα θυμάμαι και να τα αναπολώ η ίδια....:-)

Από τα παλαιότερα λοιπόν προς τα πιο πρόσφατα προγράμματα, ταξιδέψτε μαζί μου :)

2002 - 2003

  • Έναρξη του ταξιδιού από τα Στύρα Ευβοίας. Ως αναπληρώτρια.. Ενδοσχολικά εκπ/κα προγράμματα.. Και υλοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων. O πρώτος διορισμός παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην εξελικτική πορεία του εκπ/κου. Και στη δική μου αφετηρία μεγάλο ρόλο στην προσαρμογή μου έπαιξε η κ. Γαρυφαλλιά Πέππα (ΠΕ01), τέως δ/ντρια του Γυμνασίου, οι συνάδελφοί μου Ελένη Κοκόρη (ΠΕ02), Βάιος Μπασμπαλέρης (ΠΕ04), Χρήστος Αρβανιτόπουλος (ΠΕ11), Δέσποινα Σπυρουνάκου (ΠΕ02) και ο Χρίστος Μαβόγλου (ΠΕ19) - τότε στο ΠΛΗΝΕΤ Ευβοίας. Οι ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος ωθούν πολλές φορές στο να χαθούμε, όμως ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής μας, περιέχει πρόσωπα και καταστάσεις που λειτούργησαν και εξακολουθούν (ερήμην τους πια) να λειτουργούν υποδειγματικά. 

2003 - 2005

  • Η χρυσή εποχή.. το σχολείο σταθμός για έμπνευση και υλοποίηση Πολιτιστικών Προγραμμάτων. Το "ιδανικό" σχολείο για να δημιουργείς μαζί με τα παιδιά.. Μεγάλος Δ ά σ κ α λ ο ς : Γιάννης Αλεβίζος (ΠΕ04.01) Δέκα εκπαιδευτικές ζωές δεν είναι αρκετές για να "βιώσει" κανείς όλα όσα απλόχερα ο Γιάννης μοιράζεται με όλους μας.   Όλο το διάστημα ήταν μια αστείρευτη δημιουργία..  Εάν εντοπίσετε κάποια διάκριση εντός των ηλεκτρονικών σελίδων, όλες είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Μάντου Παλαιολόγου, δ/ντη - λειτουργού στο Γυμνάσιο Γλώσσας Σκοπέλου και στον ωρομίσθιο - αναπληρωτή που ήμασταν όλοι κάποτε! Ειδικά το 2003 - 2004, που ήταν η πρώτη φορά που η ωρομισθία είχε εξαπλωθεί... ήμασταν περίπου εννέα (09) ωρομίσθιοι(!!) τοποθετημένοι σε αυτή τη σχολική μονάδα - σταθμό, σας εκείνες που μιλούν τα βιβλία της Παιδαγωγικής και αναρωτιέται κανείς εάν υπάρχουν... Η dream team μονίμων και ωρoμισθίων: Διαμαντής Παλαιολόγος (ΠΕ03), Γιάννης Αλεβίζος (ΠΕ04.01), Γιώργος Νικολαϊδης (ΠΕ19), Αποστόλης Μπεϊνάς (ΠΕ11), Μαρία Κύτταρη (ΠΕ05), Κώστας Πιτσάς (ΠΕ03), Χάρης Γιαννούτσος (ΠΕ03), Σωτήρης Μπλάνας (ΠΕ04.01), Κοντομήτρου Αθηνά (ΠΕ01) ... 


Ψάχνω να βρω τρόπο να "ανεβάσω" κάποιες ψηφιακές αναμνήσεις όλων των παραπάνω...Πρόκειται για μεγάλα σε όγκο αρχεία...Εν καιρώ ίσως....Είναι υπόσχεση...:-)

2005 - 2006

Αναπλήρωση στην Σκύρο... Κινηματογραφική ατμόσφαιρα, σε χρόνους απόλυτα ρεαλιστικούς. Ένα σχολείο ταυτισμένο με την παραγωγή του πολιτισμού. Στο τιμόνι του Γυμνασίου μέχρι το 2009 ο Γιάννης Βογιατζής (ΠΕ01) ? εκπαιδευτικός / πνευματικός άνθρωπος / ποιητής - και η Αναστασία Παπαχαραλάμπους (ΠΕ02), δ/ντρια στο ΓΕΛ Σκύρου ? μέχρι το 2010. Οι δύο άνθρωποι που επηρέασαν τα δρώμενα του τόπου και έβαλαν ένα λιθαράκι στέρεο στη διάπλαση των προσωπικοτήτων παιδιών και συναδέλφων. Καθημερινά παίρναμε μαθήματα διοικητικής οργάνωσης, ήθους, συναδελφικότητας, αλληλοσεβασμού. Σε πολιτιστικό επίπεδο μυηθήκαμε επί της ουσίας στα άδυτα του κινηματογράφου. Δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να αγγίξω το θέμα της cine -φιλίας όμως σιγά ? σιγά εκείνη η πλούσια δραστηριότητα θα γίνει προσπάθεια να αποτυπωθεί εκτός από την μνήμη μας και εδώ

Ένα είδος ψηφιακού «ευχαριστώ», είναι και η οργάνωση (στα τέλη του 2011), της ηλεκτρονικής σελίδας του Ημερήσιου Γυμνασίου Σκύρου.

Η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ όλων αποτυπώθηκε και στην τελική συναυλία που διοργανώθηκε, με πρωτοβουλία του Θανάση Βάρσου (ΠΕ03), που έπαιξε ρόλο εμπνευστή και εμψυχωτή όχι μόνο της συναυλίας αλλά και των σχολικών ετών που υπηρέτησε. Η παρούσα ανάρτηση είναι αφιερωμένη στην προθυμία, την ανιδιοτέλεια, την παιδευτική προσφορά του. Και στα συν ? αδελφάκια: Ελένη Ροδίτη (ΠΕ04.01), Βιβή Καραδήμου (ΠΕ01), Αναστασία Θύμνιου (ΠΕ02), Αθανασία Ασπρούδη (ΠΕ02), Νάντια Γκρίλλα (ΠΕ06), Ισαβέλλα Μπαλλά (ΠΕ02), Ελένη Θεοδωροπούλου (ΠΕ19), Σπύρο Φορφόλια (ΠΕ11), και στον - last but not least - Βίκτωρα Θεολόγου (ΠΕ04.01)


2006 - 2007

Η μονιμοποίηση με οδηγεί στο δυσπρόσιτο νησί της Δ' Κυκλάδων, την Κύθνο. Μικρό σχολείο το Γυμνάσιο με ΤΛ Κύθνου, μεγάλος ο σύλλογος διδασκόντων. Έμαθα πολλά - πήρα και έδωσα. Ενορχηστρωτής - δ/ντης: Δημήτρης Κοτούλιας (ΠΕ03), εξαιρετική συνεργασία και εν συνεχεία γνήσια εκτίμηση προς: Αγγελική Χόρτη (ΠΕ03), Νίκο Μαυρόπουλο, Γιώργο Μουρουντζάκη (ΠΕ03), Ρίζο Σταμούλη (ΠΕ01), Μαρίνα Δόση (ΠΕ09), Φλώρα Κοτούλια..Θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή που μέχρι και σήμερα διατηρούμε επαφή με όλους τους συναδέλφους.

Σε επίπεδο δράσεων:

  • Συμμετοχή σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα: «Διαχείριση και κατανάλωση του πόσιμου νερού στην Κύθνο ? Χθες, σήμερα».
  • Ως διδάσκουσα ΣΕΠ στο Γυμνάσιο Κύθνου, συντονισμός προγράμματος «Καλλιρρόη», ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας 4: «Μέτρα για τη βελτίωση της πρόσβασης και της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΥΠΕΠΘ (ΕΠΕΑΕΚ 2) - «Προωθώντας την ισότητα των φύλων κατά τη μετάβαση από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας: Δράσεις Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού με την οπτική του φύλου». 

2007 - 2008

  • Συντονισμός - επιμέλεια πολιτιστικού προγράμματος με θέμα: «Χοροτεχνία και έκφραση» (εκμάθηση μοντέρνου χορού). Ηλεκτρονικό υλικό υπό ανάρτηση.


2008 - 2009

  • Skyro Vision :Στο πλαίσιο των Ξενόγλωσσων μαθημάτων (Αγγλικά και Γαλλικά) διοργανώθηκε στη λήξη του σχολικού έτους karaoke συναυλία... Περάσαμε απίστευτα καλά, τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, όσο και ανήμερα της εκδήλωσης. Ανεκτίμητη - αλησμόνητη εμπειρία η συνεργασία μου με τη συνάδελφο - φίλη Μαρία Χαντζηαϊλαντζίδου (ΠΕ06), χωρίς την υπομονή, επιμονή, μεράκι της, τ ί π ο τ ε  δεν θα είχε γίνει.

Εκτός από τις ρυθμικές αναμνήσεις, θα μείνει ανεξίτηλη η συνεργασία με το Στάθη Βιολέτη (ΠΕ02) υπόδειγμα πνευματικής ευρύτητας και ευπρέπειας.

 

2009 - 2010

Συντονίστρια εκπ/κος σε Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα: ''Ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτοπληροφόρησης και επικοινωνίας κάνοντας χρήση του σχολικού ραδιοφωνικού σταθμού''.(Γυμνάσιο Σκύρου).

Διακεκριμένο στον Θεσμό της Αριστείας και Καλών Πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του 2011. http://static.websimages.com/Images/Smilies/Round/smile.gif

Και επιλεγμένο ως Καλή Διδακτική Πρακτική - μέρος του επιμορφωτικού υλικού του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης για την Δ/θμια στο ΣΕΠ http://static.websimages.com/Images/Smilies/Round/smile.gif

2010 - 2011

  • Υλοποίηση προγράμματος e-twinning....
  • Εργαζόμαστε πάνω σε μια ιδέα συλλογής όλων των καλών νέων που εκτυλίσσονται στην Ευρώπη.
  • Τwinspace
  • Διαδικτυακό Κανάλι "Καλών Ειδήσεων"
  • Eπίσης διακεκριμένο στον Θεσμό της Αριστείας και Καλών Πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του ιδίου έτους (23 Ιουνίου 2011).  Απέσπασε βραβείο στην κατηγορία Λυκείων στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό e-twinning στις 09/12/2011 -  http://static.websimages.com/Images/Smilies/Round/smile.gif

Και αυτό το σχολικό έτος πολύτιμη και ουσιαστική η συνεργασία με την σταθερή αξία του ΓΕΛ Σκύρου, την Αναστασία Παπαχαραλάμπους (ΠΕ03), που διετέλεσε χρέη διεύθυνσης έως και τον Ιούνιο του 2011.

 

2011 - 2012

  • Συντονισμός - Υλοποίηση Δια-Σχολικού Προγράμματος Αγωγής Υγείας - Αυτοέκφρασης με θέμα: "Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε - Όταν το ΕΓΩ συναντά το ΕΜΕΙΣ". To Διασχολικό Πρόγραμμα μου έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστώ με συναδέλφους που δεν υπολογίζουν τον χρόνο, αλλά τον θέτουν στην υπηρεσία της δημιουργικότητας μαζί με τα παδιά: Μίλτος Τόγιας (ΠΕ03), Θεοδώρου Αναστασία (ΠΕ06), Δάφνη Γκέτρσιου (ΠΕ01), Ζωή Πάρτσια (ΠΕ04.02), Λεωνίδας Λέτσας (ΠΕ04.01), Γεωργακάκου Κέλλυ (ΠΕ04.02)

2012 - 2013

  • Συντονισμός - Υλοποίηση Διεκπαιδευτικού Προγράμματος Αγωγής Υγείας / eTwinning με κεντρικό θέμα τον σχολικό εκφοβισμό και τίτλο: "Aντι - Βullying Sc(h)omic Walk [...] Περισσότερα για τη στοχοθεσία, το Υλικό του Προγράμματος, τις συνεργασίες θα βρείτε εδώ

Το παζλ των εκπαιδευτικών συνεργασιών και γνήσιων συναισθημάτων συμπάθειας και εκτίμησης συμπληρώνεται στο πρόσωπο της εκπαιδευτικού και φίλης Χρυσής Μανωλοπούλου (ΠΕ02), που υπηρέτησε για μία χρονιά στο Γυμνάσιο Σκύρου, αλλά κατόρθωσε να αναβαθμίσει το πεδίο στο οποίο κινήθηκε με ωφελούμενους παιδιά και συναδέλφους!

:)

2013 - 2014

Μία "δύσκολη" χρονιά από πολλές απόψεις. Στα δύσκολα όμως αναδείχθηκε - για άλλη μια φορά - το εκπαιδευτικό ύφος και ήθος της Αναστασίας Παπαχαραλάμπους και της Γαρυφαλλιάς Κοτσιμπού (ΠΕ06) που τιμούν το χώρο της εκπαίδευσης με τους αγώνες και τη στάση - πρότυπο που τηρούν στην εκπαιδευτική καθημερινότητα. 

  • Με μέριμνα κάθε χρονιά να είναι διαφορετική αλλά και να αξιοποιούνται οι δράσεις του παρελθόντος το σχολ. έτος 2013 - 2014 είναι αφιερωμένο στη Δημιουργικότητα! Τη δεξιότητα εκείνη που δύναται να αναζωογονεί εκπαιδευτικούς, μαθητές, σχολικές μονάδες εάν και εφόσον οι κεραίες είναι ευαίσθητες να λάβουν να δημιουργικά σήματα. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας συγκροτείται ομάδα με σύνθημα: "ΔημιουρΖΩ - Καινοτομώ στο σχολείο και τη Ζωή". Την δημιουργική μας γωνιά και τον δίαυλο επικοινωνίας μας θα τον βρείτε εδώ

 

2014 - 2015 (σε εξέλιξη...)

Μετά από επτά συνεχόμενα έτη στη Σκύρο και με αίτημά μου βρίσκομαι να υπηρετώ στο σχολείο από όπου και ξεκίνησα τη διαδρομή (το 2002), το Γυμνάσιο - Λυκειακές Τάξεις Στύρων. Ένα σχολείο που αποτελεί την "πραγματοποιημένη ευχή" κάθε εκπαιδευτικού. Με το συντονισμό του Δ/ντη Γεώργιου Μεγαρίτη (ΠΕ04.04) έναν άνθρωπο που όσο πιο ψηλά ανεβαίνει παραμένει προσιτός ? ανθρώπινος χωρίς να μειώνεται η αποτελεσματικότητα των διακριτικών ? ουσιαστικών του παρεμβάσεών του. Αυτή την ποιοτική αύρα την αποπνέει σε καθημερινή βάση. Ανερχόμενος ανταμώνει τους καλοπροαίρετους συναδέλφους: Γεωργία Μιχαλακάκου (ΠΕ01), Γεωργακόπουλο Γεώργιο (ΠΕ02), Κοκόρη Ελένη (ΠΕ02), Τζέλλο Απόστολο (ΠΕ02), Ηλία Κων/νο (ΠΕ03), Ρετσίνη Γεώργιο (ΠΕ04.01), Αθανασοπούλου Ιωάννα (ΠE06), Δουμουλιάκα Παναγιώτη (ΠΕ10), Ζάππα Ιωάννη (ΠΕ11).

 

copyright 2012

Copyright © 2024 Edu Creative World. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.

Powered by Joomla!. Designed by: free joomla 1.5 templates Web Hosting Plan Valid XHTML and CSS.