Στατιστικά αναπληρωτών ΕΑΕ μετά την ανακοίνωση του πλήθους αιτήσεων στην 3ΕΑ/2019

Με την ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ για το πλήθος των αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 3ΕΑ/2019 ενημερωθήκαμε ότι υποβλήθηκαν συνολικά 28.097 αιτήσεις. Νούμερο πολύ κοντά με αυτό που είχα προβλέψει πριν ένα μήνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς στις 28.000, αλλά επισημαίνοντας ότι θα είναι μεγαλύτερο λόγω μόνιμων διορισμών και λόγω της αλλαγής του συστήματος με το οποίο μπορεί να κάνει αίτηση κάποιος υποψήφιος σε περισσότερες θέσεις. Έτσι το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανέρχεται σε 29.711 σύμφωνα με το ΑΣΕΠ.

Βλέπουμε, όπως θα δείτε στον πίνακα παρακάτω σε σχέση με πέρυσι, μια αύξηση στο 60%, μεγαλύτερη από εκείνη που είχαμε πέρυσι που ήταν στο 50%. Λογικά το νούμερο αυτό θα πέσει κατά λίγο αφού είναι πολύ πιθανό ένα μέρος των υποψηφίων να αποκλειστούν για διάφορους λόγους.

Η αύξηση που έχουμε σε κάποιες ειδικότητες είναι δυσθεώρητη, ειδικά σε κλάδους όπως ο ΠΕ78 ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ που μπορεί να εξηγηθεί από τους απόφοιτους ΠΕ71 του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας που δήλωσαν και αυτό τον κλάδο,  όπως επίσης και για τους συναδέλφους που δουλεύουν και ως ΕΕΠ δηλαδή τους ΠΕ87.06 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΕ87.02 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΠΕ87.08 ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ που μπορούν να μεταφέρουν την προϋπηρεσία τους με το νέο σύστημα. Αξιοσημείωτη επίσης είναι και η αύξηση στους ΠΕ03 και ΠΕ04 από τις βασικές ειδικότητες.

Ελπίζουμε ότι μετά το πέρασμα των στοιχείων στον ΟΠΣΥΔ στις επόμενες ημέρες, το ΑΣΕΠ να προχωρήσει άμεσα στην διασταύρωση των στοιχείων των 2 βάσεων δεδομένων ώστε να μπορεί να είναι έτοιμο να εκδώσει τους προσωρινούς πίνακες μετά το πέρας των βουλευτικών εκλογών.

Τον πίνακα μπορείτε να τον δείτε και να τον κατεβάσετε από εδώ
Βασίλης Χριστινάκης

Χριστινάκης Βασίλης έχει γράψει 313 άρθρα