Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εθνικές επέτειοι 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ: 1912-2012

Σε κλίμα επίσημο ο φιλόλογος Ντάλας Νικόλαος εκφώνησε την Κυριακή 27/5/2012 πανηγυρικό λόγο στο ναό της Αγίας Μαρίνας ατο Λιβαδοχώρι μετά την τέλεση της αρχιερατικής λειτουργίας, μπροστά σε εκπροσώπους της Εκκλησίας, του Δήμου, των στρατιωτικών σωμάτων, κατοίκους της περιοχής, μαθητές και συναδέλφους.

Ο λόγος συντάχθηκε μετά από πρόσκληση της Μητρόπολης Λήμνου και εκφωνήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Λήμνου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, ο καιρός επέτρεψε την παρουσίαση τοπικών χορών από τον πολιτιστικό σύλλογο «Ήφαιστος» στο προαύλιο της εκκλησίας ενώ στη συνέχεια οι  παρευρισκόμενοι απόλαυσαν πλούσιο μπουφέ στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου .

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τελευταία ομιλία του συναδέλφου ιστορικού στο νησί της Λήμνου, καθώς την ερχόμενη σχολική χρονιά θα βρίσκεται με μετάθεση στην Κατερίνη.

Νίκο, πέρα από την αδιαμφισβήτητη προσφορά σου στο σχολείο και την ενεργή συμμετοχή σου σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, σ?ευχαριστούμε που ήσουν εσύ: με την προθυμία, τη φιλικότητα, το ομαδικό πνεύμα, τις σιωπές, το χιούμορ, την Ιστορία, το βόλλεϊ, τη δημοφιλή παρουσία σου. Καλή δύναμη- καλή συνέχεια!

 

 

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ρολόι