Chris Triantafyllou

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Home Σενάριο1-moodle
Moodle σε Web Server

Moodle σε Web Server - Σελίδα2

E-mail Εκτύπωση PDF
Article Index
Moodle σε Web Server
Σελίδα2
Σελίδα3
Σελίδα4
Σελίδα5
Σελίδα5
Σελίδα6
Σελίδα7
Σελίδα8
Σελίδα9
All Pages

Εκτιμώμενη διάρκεια

Θα χρειαστούν 3-4 διδακτικές ώρες, για ολοκλήρωση του σεναρίου από τους μαθητές, σε εργαστήριο Η/Υ και σε Virtual μηχανές (VirtualBox) που θα έχουν εγκατασταθεί ήδη σε όλους τους Υπολογιστές, μόνο εφ' όσον δεν θέλουμε να αλλάξουμε τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των υπολογιστών του εργαστηρίου.



Σκοποί και στόχοι

Κατανόηση από τους μαθητές, μέσα από την εγκατάσταση της συγκεκριμένης πλατφόρμας, της απλότητας παρόμοιων εγκαταστάσεων μέσα από συγκεκριμένα και καθορισμένα βήματα, καθώς και εξοικείωση με λογισμικά PHP, Apache, MySQL.



Εμπλεκόμενες γνωστικές περιοχές

Προγραμματιστικά Εργαλεία στο Διαδίκτυο, της Α' τάξης 2ου Κύκλου ΕΠΑΛ.

Προαπαιτούμενες γνώσεις των μαθητών

Προαπαιτούμενες γνώσεις που πρέπει να έχουν διδαχθεί οι μαθητές σε σχέση με το εν λόγω γνωστικό αντικείμενο, είναι η ύπαρξη και χρήση διαδικτυακών ΒΔ (όπως MySQL), και η κατανόηση των εννοιών web-server (όπως apache2), και γλώσσα PHP.

Επίσης απλή χρήση Web Browser.



Συσχετισμός με το Αναλυτικό Πρόγραμμα

Η ανάπτυξη του σεναρίου ακολουθεί το Αναλυτικό Πρόγραμμα (Α.Π.); Προγραμματιστικά Εργαλεία στο Διαδίκτυο, της Α' τάξης 2ου Κύκλου ΕΠΑΛ.



Διδακτικό υλικό και απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή για το σενάριο

Απαιτούμενο διδακτικό υλικό ένα οποιοδήποτε Λ.Σ. στους υπολογιστές ενός εργαστηρίου και εγκατάσταση Virtual μηχανής (όπως VirtualBox) που θα σας επιτρέψει να ολοκληρωθεί ο οδηγός σε όλους τους υπολογιστές του εργαστηρίου, μόνο εφ' όσον, όπως προαναφέρθηκε, δεν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στους υπολογιστές του εργαστηρίου.




Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 07 Μάιος 2012 15:05 )  

Newsflash

The one thing about a Web site, it always changes! Joomla! makes it easy to add Articles, content, images, videos, and more. Site administrators can edit and manage content 'in-context' by clicking the 'Edit' link. Webmasters can also edit content through a graphical Control Panel that gives you complete control over your site.